притисни ентер »

Шефот на Мерцедес предупредува: Фетел може да добие и поголема казна

Шефот на Мерцедес предупредува: Фетел може да добие и поголема казна

Ферари ризикуваат Себастијан Фетел да добие уште построга казна со одлуката да се жалат на одлуката на стјуардите на контроверзното Канадско ГП да го казнат со 5 секунди, вели шефот на нивниот главен ривал, Мерцедес, Тото Волф. Наместо да одат со процесот на жалби преку ФИА, претседателот на Ферари, Матија Биното призна дека тие ја разгледуваат опцијата

Ферари се откажа од жалбата за казната на Фетел во Канада

Ферари се откажа од жалбата за казната на Фетел во Канада

Себастијан Фетел го загуби првото место на Ф1 трката за ГН на Канада поради казната од стјуардите кои санкционираа еден негов потег за време на трката во Монтреал, а неговата бурна реакција донесе уште поголеми контроверзи и ја подели јавноста околку исправноста на одлуката. Неговиот тим Ферари најави дека ќе поднесе жалба на одлуката на стјуардите,

Хакинен: Ако Фетел заслужи казна, што заслужувавме јас и Шумахер? (видео)

Хакинен: Ако Фетел заслужи казна, што заслужувавме јас и Шумахер? (видео)

Двократниот Формула 1 шампион, Мика Хакинен побара спортот да научи од контроверзното Канадско ГП на кое Себастијан Фетел доби казна од 5 секунди која му ја „одзеде“ победата и ја предаде на Луис Хамилтон. Околу контроверзната трка во Монтреал имаше многу различни мислења кај сегашните и поранешните возачи, иако повеќето сметаа дека казната е престрога

Хакинен: Ако Фетел заслужи казна, што заслужувавме јас и Шумахер? (видео)

Хакинен: Ако Фетел заслужи казна, што заслужувавме јас и Шумахер? (видео)

Двократниот Формула 1 шампион, Мика Хакинен побара спортот да научи од контроверзното Канадско ГП на кое Себастијан Фетел доби казна од 5 секунди која му ја „одзеде“ победата и ја предаде на Луис Хамилтон. Околу контроверзната трка во Монтреал имаше многу различни мислења кај сегашните и поранешните возачи, иако повеќето сметаа дека казната е престрога

Хакинен: Со Шумахер имавме поголема слобода од Хамилтон и Фетел

Хакинен: Со Шумахер имавме поголема слобода од Хамилтон и Фетел

Мика Хакинен верува дека тој и Михаел Шумахер имале повеќе слобода да се натпреваруваат едни против други, отколку што сега им се овозможува на Луис Хамилтон и Себастијан Фетел. Изјавата на двократниот Ф1 шампион дојде по казната што ја доби Себ во Канада и поради која победата беше запишана на име на Хамилтон, кој гопомина втор карираното знаме. –

Хакинен: Со Шумахер имавме поголема слобода од Хамилтон и Фетел

Хакинен: Со Шумахер имавме поголема слобода од Хамилтон и Фетел

Мика Хакинен верува дека тој и Михаел Шумахер имале повеќе слобода да се натпреваруваат едни против други, отколку што сега им се овозможува на Луис Хамилтон и Себастијан Фетел. Изјавата на двократниот Ф1 шампион дојде по казната што ја доби Себ во Канада и поради која победата беше запишана на име на Хамилтон, кој гопомина втор карираното знаме. –

Хакинен: Можеби имаше помалку камери, но имавме повеќе слобода со Шумахер

Хакинен: Можеби имаше помалку камери, но имавме повеќе слобода со Шумахер

Мика Хакинен верува дека тој и Михаел Шумахер имале повеќе слобода да се натпреваруваат едни против други, отколку што сега им се овозможува на Луис Хамилтон и Себастијан Фетел. Изјавата на двократниот Ф1 шампион дојде по казната што ја доби Себ во Канада и поради која победата беше запишана на име на Хамилтон, кој го помина втор карираното знаме

Ферари нема да поднесе жалба за казната на Фетел

Ферари нема да поднесе жалба за казната на Фетел

Ферари се откажа од официјална жалба по повод казната од 5 секунди на пилотот Себастијан Фетел за време на Гран При на Канада (7-ма трка од шампионатот во Формула 1). Казната дојде откако германскиот пилот го затвори Луис Хамилтон во 48-от круг на трката и соодветно беше казнет бидејќи стјуардите мислеа дека се вратил небезбедно на патеката во четвртиот

Хакинен: Со Шумахер имавме поголема слобода од Хамилтон и Фетел

Хакинен: Со Шумахер имавме поголема слобода од Хамилтон и Фетел

Мика Хакинен верува дека тој и Михаел Шумахер имале повеќе слобода да се натпреваруваат едни против други, отколку што сега им се овозможува на Луис Хамилтон и Себастијан Фетел. Изјавата на двократниот Ф1 шампион дојде по казната што ја доби Себ во Канада и поради која победата беше запишана на име на Хамилтон, кој гопомина втор карираното знаме. –

Хакинен: Со Шумахер имавме поголема слобода од Хамилтон и Фетел

Хакинен: Со Шумахер имавме поголема слобода од Хамилтон и Фетел

Мика Хакинен верува дека тој и Михаел Шумахер имале повеќе слобода да се натпреваруваат едни против други, отколку што сега им се овозможува на Луис Хамилтон и Себастијан Фетел. Изјавата на двократниот Ф1 шампион дојде по казната што ја доби Себ во Канада и поради која победата беше запишана на име на Хамилтон, кој гопомина втор карираното знаме. –

Ферари нема да поднесе жалба за казната на Фетел

Ферари нема да поднесе жалба за казната на Фетел

Ферари се откажа од официјална жалба по повод казната од 5 секунди на пилотот Себастијан Фетел за време на Гран При на Канада (7-ма трка од шампионатот во Формула 1. Казната дојде откако германскиот пилот го затвори Луис Хамилтон во 48от круг на трката и соодветно беше казнет бидејќи стјуардите мислеа дека се вратил небезбедно на патеката во четвртиот

Хакинен: Со Шумахер имавме поголема слобода од Хамилтон и Фетел

Хакинен: Со Шумахер имавме поголема слобода од Хамилтон и Фетел

Мика Хакинен верува дека тој и Михаел Шумахер имале повеќе слобода да се натпреваруваат едни против други, отколку што сега им се овозможува на Луис Хамилтон и Себастијан Фетел. Изјавата на двократниот Ф1 шампион дојде по казната што ја доби Себ во Канада и поради која победата беше запишана на име на Хамилтон, кој гопомина втор карираното знаме. –

Ферари нема да поднесе жалба за казната на Фетел

Ферари нема да поднесе жалба за казната на Фетел

Ферари се откажа од официјална жалба по повод казната од 5 секунди на пилотот Себастијан Фетел за време на Гран При на Канада (7-ма трка од шампионатот во Формула 1). Казната дојде откако германскиот пилот го затвори Луис Хамилтон во 48-от круг на трката и соодветно беше казнет бидејќи стјуардите мислеа дека се вратил небезбедно на патеката во четвртиот

Хакинен: Со Шумахер имавме поголема слобода од Хамилтон и Фетел

Хакинен: Со Шумахер имавме поголема слобода од Хамилтон и Фетел

Мика Хакинен верува дека тој и Михаел Шумахер имале повеќе слобода да се натпреваруваат едни против други, отколку што сега им се овозможува на Луис Хамилтон и Себастијан Фетел. Изјавата на двократниот Ф1 шампион дојде по казната што ја доби Себ во Канада и поради која победата беше запишана на име на Хамилтон, кој гопомина втор карираното знаме. –

Ферари нема да се жали за казната на Фетел

Ферари нема да се жали за казната на Фетел

Ферари се откажа од официјална жалба по повод казната од 5 секунди на пилотот Себастијан Фетел за време на Гран При на Канада (7-ма трка од шампионатот во Формула 1). Казната дојде откако германскиот пилот го затвори Луис Хамилтон во 48-от круг на трката и соодветно беше казнет бидејќи стјуардите мислеа дека се вратил небезбедно на патеката во четвртиот

Ферари нема да поднесе жалба за казната на Фетел

Ферари нема да поднесе жалба за казната на Фетел

Ферари се откажа од официјална жалба по повод казната од пет секунди на пилотот Себастијан Фетел за време на Гран При на Канада . Казната дојде откако германскиот пилот го затвори Луис Хамилтон во 48-от круг на трката и соодветно беше казнет бидејќи стјуардите мислеа дека се вратил небезбедно на патеката во четвртиот завој. И покрај тоа што заврши

Ферари нема да поднесе жалба за казната на Фетел

Ферари нема да поднесе жалба за казната на Фетел

Ферари се откажа од официјална жалба по повод казната од 5 секунди на пилотот Себастијан Фетел за време на Гран При на Канада (7-ма трка од шампионатот во Формула 1). Казната дојде откако германскиот пилот го затвори Луис Хамилтон во 48-от круг на трката и соодветно беше казнет бидејќи стјуардите мислеа дека се вратил небезбедно на патеката во четвртиот

Марко: Во Формула 1 се работи само во корист на Мерцедес

Марко: Во Формула 1 се работи само во корист на Мерцедес

Вториот човек на Ред бул рејсинг, Хелмут Марко смета дека казната по која Себастијан Фетел ја загуби победата од Канадското ГП која му беше „предадена“ на Луис Хамилтон е само последен пример како „сребрената стрела“ мистериозно добива предност од првите луѓе на Ф1. Марко, како и поголем дел од луѓе вклучени во Ф1 сметаа дека казната за несигурно враќање

Ред Бул: Забележливо е дека промените во правилата се од корист за Мерцедес

Ред Бул: Забележливо е дека промените во правилата се од корист за Мерцедес

Техничкиот советник во Ред Бул – д-р Хелмут Марко повторно ги разбранува духовите само неколку дена по Гран При на Канада, што донесе 7-ма победа во 7-та трка за Мерцедес во оваа сезона во Формула 1. Успехот немаше да биде возможен без дискутабилната казна од 5 секунди за Себастијан Фетел (Ферари), кој финишираше прв, а Марко изјави дека во последно