притисни ентер »

Медиумските здруженија бараат Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Медиумските здруженија бараат Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Македонскиот институт за медиуми и Советот за етика во медиумите реагираат до Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања. Министерството за економија објави огласи за јавни набавки со кои бара фирма за изработка на медиумска

Новинарските здруженија бараат Економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Новинарските здруженија бараат Економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Советот за етика во медиумите (СЕММ) реагираат до Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања. Министерството за економија објави огласи за јавни набавки со кои бара фирма

ЗНМ, ССНМ, МИМ и СЕММ: Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

ЗНМ, ССНМ, МИМ и СЕММ: Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Советот за етика во медиумите (СЕММ) бараат до Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања. Од ЗНМ, ССНМ, МИМ и СЕММ потсетуваат дека Министерството за економија објави

Владата ги прифати барањата на медиумите

Владата ги прифати барањата на медиумите

Embedded video for Владата ги прифати барањата на медиумите Владата ги прифати барањата на медиумите.  Ќе се основа медиумски фонд за проекти од јавен интерес. По направените анализи и консултации од Владата велат дека ќе се прифатат најголем дел од барањата на медиумите поврзани со најавените медиумски реформи, брифираат од таму за МИА. Пакетот медиумски

Медиумските здруженија бараат Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Медиумските здруженија бараат Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Македонскиот институт за медиуми и Советот за етика во медиумите реагираат до Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања. Министерството за економија објави огласи за јавни набавки со кои бара фирма за изработка на медиумска

Владата ги прифати барањата на медиумите и медиумските работници

Владата ги прифати барањата на медиумите и медиумските работници

Владата по опсежни анализи и дебати, како и консултации со домашни и меѓународни институции, смета дека се прифатливи најголем дел од барањата на медиумите и медиумските работници, кои се однесуваат на најавените медиумските реформи, брифираат владини извори за МИА. Пакетот медиумски реформи главно се однесува на прифаќање на дел од барањата на медиумите

Новинарските здруженија бараат Економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Новинарските здруженија бараат Економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Советот за етика во медиумите (СЕММ) реагираат до Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања. Министерството за економија објави огласи за јавни набавки со кои бара фирма

Медиумските здруженија бараат Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Медиумските здруженија бараат Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Македонскиот институт за медиуми и Советот за етика во медиумите реагираат до Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања. Министерството за економија објави огласи за јавни набавки со кои бара фирма за изработка на медиумска

Владата ќе се основа медиумски фонд за проекти од јавен интерес

Владата ќе се основа медиумски фонд за проекти од јавен интерес

Фото: Б. Грданоски Владата по опсежни анализи и дебати, како и консултации со домашни и меѓународни институции, смета дека се прифатливи најголем дел од барањата на медиумите и медиумските работници, кои се однесуваат на најавените медиумските реформи, брифираат владини извори за МИА. Пакетот медиумски реформи главно се однесува на прифаќање на дел

Владата ќе основа медиумски фонд за проекти од јавен интерес

Владата ќе основа медиумски фонд за проекти од јавен интерес

Владата по опсежни анализи и дебати, како и консултации со домашни и меѓународни институции, смета дека се прифатливи најголем дел од барањата на медиумите и медиумските работници, кои се однесуваат на најавените медиумските реформи. Пакетот медиумски реформи главно се однесува на прифаќање на дел од барањата на медиумите и еснафските здруженија во

Медиумските здруженија бараат Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Медиумските здруженија бараат Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Здружението на новинарите на Македонија, Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници, Македонскиот институт за медиуми и Советот за етика во медиумите реагираат до Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања. Министерството за економија објави огласи за јавни набавки со кои бара фирма за изработка на медиумска

ЗНМ, ССНМ, МИМ и СЕММ: Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

ЗНМ, ССНМ, МИМ и СЕММ: Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

ЗНМ, ССНМ, МИМ и СЕММ: Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Советот за етика во медиумите (СЕММ) бараат до Министерството за економија да ги поништи тендерите за

ЗНМ, ССНМ, МИМ и СЕММ: Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

ЗНМ, ССНМ, МИМ и СЕММ: Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања

Здружението на новинарите на Македонија (ЗНМ), Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници (ССНМ), Македонскиот институт за медиуми (МИМ) и Советот за етика во медиумите (СЕММ) бараат до Министерството за економија да ги поништи тендерите за медиумска кампања. Од ЗНМ, ССНМ, МИМ и СЕММ потсетуваат дека Министерството за економија објави

Новинарските организации бараат да се поништат тендерите за медиумска кампања

Новинарските организации бараат да се поништат тендерите за медиумска кампања

ЗНМ, ССНМ, МИМ и СЕММ потсетуваат дека праксата за закуп на медиумски простор е забранета и во спротивност со заклучокот на Владата од 2017 година, a во согласно со мерката 6.1.2. од Планот 3-6-9, која се однесува на стопирање со владините реклами. Со овој заклучок се обврзуваат државните органи да престанат да емитуваат/рекламираат кампањи/спотови

Владата ги прифаќа барањата на медиумските работници – ќе се основа медиумски фонд

Владата ги прифаќа барањата на медиумските работници – ќе се основа медиумски фонд

Пакетот медиумски реформи главно се однесува на прифаќање на дел од барањата на медиумите и еснафските здруженија во делот на законските измени на членот 102 од Законот за аудио и аудиовизуелни услуги, со кои се овозможуваат за проекти од јавен интерес Владата да може да спроведе едукативна и информативна кампања и преку радиодифузерите, потоа прифаќање