притисни ентер »

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп (ВИДЕО)

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп (ВИДЕО)

Русија успешно лансира вселенски телескоп од последна генерација, откако тој настан поради технички проблеми беше со денови одложуван, соопшти Руската вселенска агенција. Роскосмос соопшти дека телескопот Спектр-РГ прво со помош на ракетата Протон-М е лансиран во земјината орбита, по што е испратен надвор од орбитата кон својата конечна дестинација

ВИДЕО: Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп

ВИДЕО: Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп

Русија успешно лансира вселенски телескоп од последна генерација, откако тој настан поради технички проблеми беше со денови одложуван, соопшти Руската вселенска агенција. Роскосмос соопшти дека телескопот Спектр-РГ прво со помош на ракетата Протон-М е лансиран во земјината орбита, по што е испратен надвор од орбитата кон својата конечна дестинација

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп

Русија успешно лансира вселенски телескоп од последна генерација, откако тој настан поради технички проблеми беше со денови одложуван, соопшти Руската вселенска агенција. Роскосмос соопшти дека телескопот Спектр-РГ прво со помош на ракетата Протон-М е лансиран во земјината орбита, по што е испратен надвор од орбитата кон својата конечна дестинација

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп (ВИДЕО)

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп (ВИДЕО)

Русија успешно лансира вселенски телескоп од последна генерација, откако тој настан поради технички проблеми беше со денови одложуван, соопшти Руската вселенска агенција. Роскосмос соопшти дека телескопот Спектр-РГ прво со помош на ракетата Протон-М е лансиран во земјината орбита, по што е испратен надвор од орбитата кон својата конечна дестинација

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп на 1,5 милиони километри од Земјата

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп на 1,5 милиони километри од Земјата

Таа точка е оддалечена од Земјата околу 1,5 милиони километри, а оценета е како идеална за рускиот телескоп. Роскосмос соопшти дека телескопот Спектр-РГ прво со помош на ракетата Протон-М е лансиран во земјината орбита, по што е испратен надвор од орбитата кон својата конечна дестинација – Л2 точката Лагранж, една од точките во Соларниот систем каде

Русија успешно лансира нов вселенски телескоп

Русија успешно лансира нов вселенски телескоп

Русија успешно лансира вселенски телескоп од последна генерација, откако тој настан поради технички проблеми беше одложуван со денови, соопшти Руската вселенска агенција. „Роскосмос“ соопшти дека телескопот „Спектр-РГ“ прво со помош на ракетата „Протон-М“ е лансиран во Земјината орбита, по што е испратен надвор од орбитата кон својата конечна дестинација

Русија: Успешно лансиран најнов вселенски телескоп

Русија: Успешно лансиран најнов вселенски телескоп

Русија успешно лансира вселенски телескоп од последна генерација, откако тој настан поради технички проблеми беше со денови одложуван, соопшти Руската вселенска агенција. Роскосмос соопшти дека телескопот Спектр-РГ прво со помош на ракетата Протон-М е лансиран во земјината орбита, по што е испратен надвор од орбитата кон својата конечна дестинација

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп

Русија успешно лансира вселенски телескоп од последна генерација, откако тој настан поради технички проблеми беше со денови одложуван, соопшти Руската вселенска агенција. Роскосмос соопшти дека телескопот Спектр-РГ прво со помош на ракетата Протон-М е лансиран во земјината орбита, по што е испратен надвор од орбитата кон својата конечна дестинација

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп

Русија успешно лансира вселенски телескоп од последна генерација, откако тој настан поради технички проблеми беше со денови одложуван, соопшти Руската вселенска агенција. Роскосмос соопшти дека телескопот Спектр-РГ прво со помош на ракетата Протон-М е лансиран во земјината орбита, по што е испратен надвор од орбитата кон својата конечна дестинација

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп

Русија успешно лансира вселенски телескоп од последна генерација, откако тој настан поради технички проблеми беше со денови одложуван, соопшти Руската вселенска агенција. Роскосмос соопшти дека телескопот Спектр-РГ прво со помош на ракетата Протон-М е лансиран во земјината орбита, по што е испратен надвор од орбитата кон својата конечна дестинација

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп

Русија успешно лансира најнов вселенски телескоп

Русија успешно лансира вселенски телескоп од последна генерација, откако тој настан поради технички проблеми беше со денови одложуван, соопшти Руската вселенска агенција. Роскосмос соопшти дека телескопот Спектр-РГ прво со помош на ракетата Протон-М е лансиран во земјината орбита, по што е испратен надвор од орбитата кон својата конечна дестинација