притисни ентер »

3Д-печатени коски и кожа може да ги спасат астронаутите на Марс (ВИДЕО)

3Д-печатени коски и кожа може да ги спасат астронаутите на Марс (ВИДЕО)

Научници од ЕСА истражуваат можност за биопечатење на човечко ткиво во вселената. Кога еден ден луѓето ќе се упатат кон Марс, патувањето би траело неколку години, а во случај на сериозни повреди или изгореници, нема да можат така едноставна да го вратат вселенскиот брод на Земјата. Од таа причини, ЕСА ја разгледува можноста за 3D биопринтање на човечки