притисни ентер »

Со пари го поправаат имиџот: Формула 1 доаѓа во Саудиска Арабија

Со пари го поправаат имиџот: Формула 1 доаѓа во Саудиска Арабија

Кралството наскоро ќе стане организатор на најбрзиот спорт на четири тркала. Саудиска Арабија својот нарушен имиџ по убиството на новинарот Џамал Кашоги во својот конзулат во Истанбул, одлучи сликата да ја поправа со фрлање огромна сума на пари за спортски настани. Во последните неколку месеци Саудиска Арабија организираше неколку спортски спектакли