притисни ентер »

Загрозени се 29 илјади работни места во угостителството - итно требаат нови мерки

Загрозени се 29 илјади работни места во угостителството - итно требаат нови мерки

Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите состојби предизвикани од Ковид-19. Субјектите со претежна дејност угостителство, ставија клуч на врата по донесената уредба од Владата за затворање како резултат на опасноста од ширење на вирусната инфекција. Здравјето на граѓаните е најважно,

29 нови случаи на Ковид 19, вкупно 117 во земјава

29 нови случаи на Ковид 19, вкупно 117 во земјава

29 нови случаи на Ковид 19, вкупно 117 во земјава За 24 часа се регистрирани 29 нови случаи на коронавирус 20 нови во Скопје 20, 3 нови во Куманово три, три во Велес , два во Прилеп два и еден во  Дебар. Ова е втор пат како за 24 часа се потврдуваат нови 29 слуачаи. Велес и  Прилеп се новите градови на мапата со заболени од Ковид 19.  Во велес има

Загрозени се 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Загрозени се 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Државата да каже дали предвидува поддршка за угостителите. Ако не, тие навреме да бараат помош преку други мерки, за да не останат без никаков приход, апелира денеска Групацијата за угостителство при Сојузот на стопански комори. Групацијата предупреди дека угостителите не можат сами да го издржат економскиот удар од коронавирусот и дека најверојатно

Загрозени се 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Загрозени се 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Загрозени се 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата Државата да каже дали предвидува поддршка за угостителите. Ако не, тие навреме да бараат помош преку други мерки, за да не останат без никаков приход, апелира денеска Групацијата за угостителство при Сојузот на стопански комори. Групацијата предупреди дека угостителите не можат

Ангеловски: 29.000 работни места во угостителството се загрозени

Ангеловски: 29.000 работни места во угостителството се загрозени

Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите состојби предизвикани од Ковид-19. Субјектите со претежна дејност угостителство, ставија клуч на врата по донесената уредба од Владата за затворање како резултат на опасноста од ширење на вирусната инфекција. Здравјето на граѓаните е најважно,

Ангеловски: 29.000 работни места во угостителството се загрозени

Ангеловски: 29.000 работни места во угостителството се загрозени

Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите состојби предизвикани од Ковид-19. Субјектите со претежна дејност угостителство, ставија клуч на врата по донесената уредба од Владата за затворање како резултат на опасноста од ширење на вирусната инфекција. Здравјето на граѓаните е најважно,

29.000 работни места во угостителството се загрозени

29.000 работни места во угостителството се загрозени

Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите состојби предизвикани од Ковид-19. Субјектите со претежна дејност угостителство, ставија клуч на врата по донесената уредба од Владата за затворање како резултат на опасноста од ширење на вирусната инфекција. Здравјето на граѓаните е најважно,

ЗАГРОЗЕНИ 29.000 ВРАБОТЕНИ ВО УГОСТИТЕЛСТВОТО - Предложените мерки не го решаваат проблемот

ЗАГРОЗЕНИ 29.000 ВРАБОТЕНИ ВО УГОСТИТЕЛСТВОТО - Предложените мерки не го решаваат проблемот

Државата да каже дали предвидува поддршка за угостителите. Ако не, тие навреме да бараат помош преку други мерки, за да не останат без никаков приход, апелира денеска Групацијата за угостителство при Сојузот на стопански комори. Групацијата предупреди дека угостителите не можат сами да го издржат економскиот удар од коронавирусот и дека најверојатно

Угостителите бараат помош: 29.000 работни места доведени во прашање

Угостителите бараат помош: 29.000 работни места доведени во прашање

Субјектите со претежна дејност угостителство ги затворија вратите по донесената уредба од Владата како резултат на опасноста од ширење на вирусната инфекција. Здравјето на граѓаните е најважно, но не смее да се дозволи да пропадне оваа дејност и луѓето вработени во овој сектор сред здравствена криза да останат без никаков приход, порачаа на денешната

ЗАГРОЗЕНИ 29.000 ВРАБОТЕНИ ВО УГОСТИТЕЛСТВОТО - Предложените мерки не го решаваат проблемот

ЗАГРОЗЕНИ 29.000 ВРАБОТЕНИ ВО УГОСТИТЕЛСТВОТО - Предложените мерки не го решаваат проблемот

Државата да каже дали предвидува поддршка за угостителите. Ако не, тие навреме да бараат помош преку други мерки, за да не останат без никаков приход, апелира денеска Групацијата за угостителство при Сојузот на стопански комори. Групацијата предупреди дека угостителите не можат сами да го издржат економскиот удар од коронавирусот и дека најверојатно

29.000 работни места во угостителството се загрозени

29.000 работни места во угостителството се загрозени

Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите состојби предизвикани од Ковид-19. Субјектите со претежна дејност угостителство, ставија клуч на врата по донесената уредба од Владата за затворање како резултат на опасноста од ширење на вирусната инфекција. Здравјето на граѓаните е најважно,

Угостителскиот сектор апелира за помош – 29.000 работни места загрозени

Угостителскиот сектор апелира за помош – 29.000 работни места загрозени

„Целта на мерките за потребата од помош од државата, не е за спас на изгубени добивки, туку да се успее да се преживее оваа агонија на неизвесност и на штети настанати од оваа светска пандемија.“, велат од Туристичко – угостителската комора. Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите

Ангеловски: 29.000 работни места во угостителството се загрозени

Ангеловски: 29.000 работни места во угостителството се загрозени

Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите состојби предизвикани од Ковид-19. Субјектите со претежна дејност во угостителство, ставија клуч на врата по донесената уредба од Владата за затворање како резултат на опасноста од ширење на вирусната инфекција. Здравјето на граѓаните е најважно,

Загрозени 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Загрозени 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Државата да каже дали предвидува поддршка за угостителите. Ако не, тие навреме да бараат помош преку други мерки, за да не останат без никаков приход, апелира денеска Групацијата за угостителство при Сојузот на стопански комори. Групацијата предупреди дека угостителите не можат сами да го издржат економскиот удар од коронавирусот и дека најверојатно

29.000 работни места во угостителството се загрозени

29.000 работни места во угостителството се загрозени

ИЗВОР Скопје24 | март 25, 2020 5 март 2020, Скопје – Малите и средни претпријатија до 50 вработени, семејните компании и претприемачите се најпогодени од новите состојби предизвикани од Ковид-19. Субјектите со претежна дејност угостителство, ставија клуч на врата по донесената уредба од Владата за затворање како резултат на опасноста од ширење на вирусната

Загрозени 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Загрозени 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Државата да каже дали предвидува поддршка за угостителите. Ако не, тие навреме да бараат помош преку други мерки, за да не останат без никаков приход, апелира денеска Групацијата за угостителство при Сојузот на стопански комори. Групацијата предупреди дека угостителите не можат сами да го издржат економскиот удар од коронавирусот и дека најверојатно

Загрозени се 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Загрозени се 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Државата да каже дали предвидува поддршка за угостителите. Ако не, тие навреме да бараат помош преку други мерки, за да не останат без никаков приход, апелира денеска Групацијата за угостителство при Сојузот на стопански комори. Групацијата предупреди дека угостителите не можат сами да го издржат економскиот удар од коронавирусот и дека најверојатно

Угостителите со свои барања за надминување на кризата

Угостителите со свои барања за надминување на кризата

Групацијата на угостители излезе со барања за како што велат спас на дејноста. Барањата до властите се поддржани од повеќе од илјада угостителски објекти низ земјава, во кои работат без малку  30 илјади лица. Велат дека од досега понудените мерки не се задоволни. Доколку Владата нема намера да одговори на овие барања, што поскоро да каже за да може

Загрозени 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Загрозени 29.000 вработени во угостителството, бараат помош од државата

Ако не, тие навреме да бараат помош преку други мерки, за да не останат без никаков приход, апелира денеска Групацијата за угостителство при Сојузот на стопански комори. Групацијата предупреди дека угостителите не можат сами да го издржат економскиот удар од коронавирусот и дека најверојатно голем дел од вработените ќе бидат одјавени и ќе останат без