притисни ентер »

Во Египет археолози откриена раскошна гробница стара 4.400 години со спектакуларни цртежи (ВИДЕО)

Во Египет археолози откриена раскошна гробница стара 4.400 години со спектакуларни цртежи (ВИДЕО)

Египетските археолози откриле неверојатно подробна и украсена гробница во провинцијата Гиза. Гробницата стара 4.400 години му припаѓала на благородник од Петтата династија наречен „Куву“. Одаите на гробницата во облик на L содржат натписи и шарени релјефи што се толку добро зачувани што експертите што ја ископале локацијата биле во можност да ги препознаат

Во внатрешноста на гробницата во Египет стара 4.400 години (ВИДЕО)

Во внатрешноста на гробницата во Египет стара 4.400 години (ВИДЕО)

Гробницата стара 4.400 години што беше откриена на почетокот на овој месец во Сакара, на 30 километри од Каиро, вчера официјално беше претставена на јавноста. Гробницата припаѓала на племето Khuwy од времето на петтата династија на стар Египет. На ѕидовите се нацртани шарени релјефи и добро сочувани натписи. Археолозите успеале да ги идентификуваат

Во внатрешноста на гробницата во Египет стара 4.400 години (ВИДЕО)

Во внатрешноста на гробницата во Египет стара 4.400 години (ВИДЕО)

Гробницата стара 4.400 години што беше откриена на почетокот на овој месец во Сакара, на 30 километри од Каиро, вчера официјално беше претставена на јавноста. Гробницата припаѓала на племето Khuwy од времето на петтата династија на стар Египет. На ѕидовите се нацртани шарени релјефи и добро сочувани натписи. Археолозите успеале да ги идентификуваат

(Видео) Во внатрешноста на гробницата во Египет стара 4.400 години

(Видео) Во внатрешноста на гробницата во Египет стара 4.400 години

Гробницата стара 4.400 години што беше откриена на почетокот на овој месец во Сакара, на 30 километри од Каиро, вчера официјално беше претставена на јавноста. Гробницата припаѓала на племето Khuwy од времето на петтата династија на стар Египет. На ѕидовите се нацртани шарени релјефи и добро сочувани натписи. Археолозите успеале да ги идентификуваат

Во внатрешноста на гробницата во Египет стара 4.400 години

Во внатрешноста на гробницата во Египет стара 4.400 години

Гробницата стара 4.400 години што беше откриена на почетокот на овој месец во Сакара, на 30 километри од Каиро, вчера официјално беше претставена на јавноста. Гробницата припаѓала на племето Khuwy од времето на петтата династија на стар Египет. На ѕидовите се нацртани шарени релјефи и добро сочувани натписи. Археолозите успеале да ги идентификуваат

(Видео) Во внатрешноста на гробницата во Египет стара 4.400 години

(Видео) Во внатрешноста на гробницата во Египет стара 4.400 години

Гробницата стара 4.400 години што беше откриена на почетокот на овој месец во Сакара, на 30 километри од Каиро, вчера официјално беше претставена на јавноста. Гробницата припаѓала на племето Khuwy од времето на петтата династија на стар Египет. На ѕидовите се нацртани шарени релјефи и добро сочувани натписи. Археолозите успеале да ги идентификуваат

(Видео) Во внатрешноста на гробницата во Египет стара 4.400 години

(Видео) Во внатрешноста на гробницата во Египет стара 4.400 години

Гробницата стара 4.400 години што беше откриена на почетокот на овој месец во Сакара, на 30 километри од Каиро, вчера официјално беше претставена на јавноста. Гробницата припаѓала на племето Khuwy од времето на петтата династија на стар Египет. На ѕидовите се нацртани шарени релјефи и добро сочувани натписи. Археолозите успеале да ги идентификуваат