притисни ентер »

Коко се врати со друштво од Холандија

Коко се врати со друштво од Холандија

Познатото шимпанзо Коко кое 10 години се ресоцијализираше во Холандија повторно е во својот дом, во скопската Зоолошка градина. Коко пристигна во Скопје со уште три шимпанза – Мими, Роси и Хјасл со кои ќе го дели живеалиштето. На прес-конференција на која присуствуваа градоначалникот Петре Шилегов, директорот на Зоолошката градина, Ѓорѓи Галетановски,

Кога се видовме Коко скокаше и се радуваше, се гушкавме и бакнувавме преку решетките!

Кога се видовме Коко скокаше и се радуваше, се гушкавме и бакнувавме преку решетките!

Кога се видовме Коко скокаше и се радуваше, се гушкавме и бакнувавме преку решетките! Зоо негувателот Драган Трајкоски пред 10 години го испрати шимпанзото Коко на ресоцијализација во Холандија, а вчера го пречека во скопската Зоолошка градина. При нивната прва средба после толку време, Коко веднаш го познал Драган. „Се прашував дали ќе ме познае.

Коко веднаш ме позна, Како да не сме биле разделени, Вели Зоо негувателот Драган Трајкоски

Коко веднаш ме позна, Како да не сме биле разделени, Вели Зоо негувателот Драган Трајкоски

Зоо негувателот Драган Трајкоски пред 10 години го испрати шимпанзото Коко на ресоцијализација во Холандија, а вчера го пречека во скопската Зоолошка градина. При нивната прва средба после толку време, Коко веднаш го познал Драган. „Се прашував дали ќе ме познае. Веднаш штом влезе во живеалиштето, Коко тргна кон мене и се прегрнавме. Како да не сме

(фото) ШИЛЕГОВ: Коко се врати дома

(фото) ШИЛЕГОВ: Коко се врати дома

Новото живеалиште за шимпанза ги исполнува сите европски стандарди, што беше и еден од условите за нивното доаѓање во Скопје, истакна денеска градоначалникот на Скопје, на прес-конференцијата по повод враќањето на мајмунот Коко, по десетгодишното лекување од депресија во Холандија. Шимпанзото Коко 10 години се ресоцијализираше во Холандија, а од вчера

Шимпанзото Коко и неговите пријатели добија пространо живеалиште во скопската зоолошка

Шимпанзото Коко и неговите пријатели добија пространо живеалиште во скопската зоолошка

Познатото шимпанзо Коко кое 10 години се ресоцијализираше во Холандија повторно е во својот дом, во скопската Зоолошка градина, поради што денеска се одржа прес-конференција, на која беше промовирано и новото живеалиште за шимпанза. Заедно со Коко истото ќе го делат уште три шимпанза – Мими, Роси и Хјасл. Тие од карантинот денеска беа префрлени во

(ФОТО)  Шимпанзото Коко се врати дома

(ФОТО) Шимпанзото Коко се врати дома

Познатото шимпанзо Коко кое 10 години се ресоцијализираше во Холандија повторно е во својот дом, во скопската Зоолошка градина. Коко во Скопје пристигна вчера со уште три шимпанза – Мими, Роси и Хјасл со кои ќе го дели живеалиштето. На денешната прес-конференција на која присуствуваа градоначалникот Петре Шилегов, директорот на Зоолошката градина,

Ново живеалиште за Коко и уште три шимпанза во Зоолошката градина Скопје (ДПЛ)

Ново живеалиште за Коко и уште три шимпанза во Зоолошката градина Скопје (ДПЛ)

Шимпанзото Коко заедно со уште три шимпанза Мими, Роси и Хјасл, со кои се ресоцијализираше во Холандија повторно е во Зоолошката градина во Скопје. Изминатите десет години Коко престојуваше во Холандија на ресоцијализација откако остана сам во Зоолошката градина во Скопје, по барање на зоо негуватели и новинари. Шимпанзата имаат ново живеалиште изградено

Шимпанзото Коко заедно со уште три шипанза повторно е во Зоолошката градина во Скопје

Шимпанзото Коко заедно со уште три шипанза повторно е во Зоолошката градина во Скопје

Шимпанзото Коко заедно со уште три шипанза Мими, Роси и Хјасл, со кои се ресоцијализираше во Холандија повторно е во Зоолошката градина во Скопје. Изминатите десет години Коко престојуваше во Холандија на ресоцијализација откако остана сам во Зоолошката градина во Скопје, по барање на зоо негуватели и новинари. Шимпанзата имаат ново живеалиште изградено