притисни ентер »

Советот за безбедност на ОН утре ќе одржи седница за ситуацијата во Сирија

Советот за безбедност на ОН утре ќе одржи седница за ситуацијата во Сирија

Советот за безбедност на ОН ќе одржи утре седница зад затворени врати, на која ќе разговара за ситуацијата во Сирија, истакнаа неименувани дипломати, откако Турција денеска започна воена интервенција против курдските борци во североисточниот дел на Сирија. Расправа на 15-те земји членки на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија побараа пет европски членки

Франција, Британија и Германија бараат одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Британија и Германија бараат одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа Советот за безбедност на Обединетите нации да свика седница по повод турската офанзива во северна Сирија, изјави денеска државниот секретар за европски прашања во француското Министерство за надворешни работи, Амели де Моншален. Таа рече дека трите држави финализираат заедничка изјава со која силно

Франција, Британија и Германија бараат одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Британија и Германија бараат одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа Советот за безбедност на Обединетите нации да свика седница по повод турската офанзива во северна Сирија, изјави денеска државниот секретар за европски прашања во француското Министерство за надворешни работи, Амели де Моншален. Таа рече дека трите држави финализираат заедничка изјава со која силно

Утре седница на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија

Утре седница на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија

Њујорк, 9 октомври 2019 (МИА) – Советот за безбедност на ОН ќе одржи утре седница зад затворени врати на која ќе се разговара за ситуацијата во Сирија, истакнаа неименувани дипломати, откако Турција денеска започна воена интервенција против курдските борци во североисточниот дел на Сирија. Расправа на 15-те земји членки на СБ на ОН за ситуацијата во

Членки на ОН повикаа седница на Советот за безбедност за Сирија

Членки на ОН повикаа седница на Советот за безбедност за Сирија

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа Советот за безбедност на Обединетите нации да свика седница по повод турската офанзива во северна Сирија, изјави денеска државниот секретар за европски прашања во француското Министерство за надворешни работи, Амели де Моншален. Таа рече дека трите држави финализираат заедничка изјава со која силно

Франција, Британија и Германија повикуваат на одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Британија и Германија повикуваат на одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа Советот за безбедност на Обединетите нации да свика седница по повод турската офанзива во северна Сирија, изјави денеска државниот секретар за европски прашања во француското Министерство за надворешни работи Амели де Моншален. Таа рече дека трите држави финализираат заедничка изјава со која „силно

Советот за безбедност на ОН ќе одржи седница за Сирија

Советот за безбедност на ОН ќе одржи седница за Сирија

Расправа на 15-те земји членки на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија побараа пет европски членки – Велика Британија, Франција, Германија, Белгија и Полска. Советот за безбедност на ОН ќе одржи утре седница зад затворени врати, на која ќе разговара за ситуацијата во Сирија, истакнаа неименувани дипломати, откако Турција денеска започна воена интервенција

Седница на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија

Седница на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија

Советот за безбедност на ОН ќе одржи утре седница зад затворени врати, на која ќе разговара за ситуацијата во Сирија, истакнаа неименувани дипломати, откако Турција денеска започна воена интервенција против курдските борци во североисточниот дел на Сирија. Расправа на 15-те земји членки на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија побараа пет европски членки

НАТО бара воздржаност од Турција

НАТО бара воздржаност од Турција

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг на Твитер изрази надеж дека турските власт ќе бидат „воздржани“ во воената операција во северниот дел на Сирија. #NATO has been informed by Turkish authorities about their ongoing operation in Northern Syria. I count on Turkey to act with restraint & ensure that the gains we have made in the fight against

Франција, Британија и Германија повикуваат на одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Британија и Германија повикуваат на одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа Советот за безбедност на Обединетите нации да свика седница по повод турската офанзива во северна Сирија, изјави денеска државниот секретар за европски прашања во француското Министерство за надворешни работи Амели де Моншален. Таа рече дека трите држави финализираат заедничка изјава со која „силно

СБ на ОН утре ќе заседава за Сирија

СБ на ОН утре ќе заседава за Сирија

Советот за безбедност на ОН ќе одржи утре седница зад затворени врати, на која ќе разговара за ситуацијата во Сирија, истакнаа неименувани дипломати, откако Турција денеска започна воена интервенција против курдските борци во североисточниот дел на Сирија. Расправа на 15-те земји членки на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија побараа пет европски членки

НАТО бара воздржаност од Турција

НАТО бара воздржаност од Турција

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг на Твитер изрази надеж дека турските власт ќе бидат „воздржани“ во воената операција во северниот дел на Сирија. – НАТО е информиран од турските власти за операцијата која во тек во северна Сирија. Сметам на Турција да делува воздржано и да се осигура дека победите кои ги издејствуваме во борбата против

Франција, Британија и Германија повикуваат на одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Британија и Германија повикуваат на одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа Советот за безбедност на Обединетите нации да свика седница по повод турската офанзива во северна Сирија, изјави денеска државниот секретар за европски прашања во француското Министерство за надворешни работи Амели де Моншален. Таа рече дека трите држави финализираат заедничка изјава со која „силно

Седница на Совет на безбедност на ОН за ситуацијата во Сирија

Седница на Совет на безбедност на ОН за ситуацијата во Сирија

Советот за безбедност на ОН ќе одржи утре седница зад затворени врати, на која ќе разговара за ситуацијата во Сирија, истакнаа неименувани дипломати, откако Турција денеска започна воена интервенција против курдските борци во североисточниот дел на Сирија. Расправа на 15-те земји членки на СБ на ОН за ситуацијата во Сирија побараа пет европски членки

НАТО бара воздржаност од Турција

НАТО бара воздржаност од Турција

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг на Твитер изрази надеж дека турските власт ќе бидат „воздржани“ во воената операција во северниот дел на Сирија. -НАТО е информиран од турските власти за операцијата која во тек во северна Сирија. Сметам на Турција да делува воздржано и да се осигура дека победите кои ги издејствуваме во борбата против

НАТО побара Турција да покаже воздрженост во воените операции

НАТО побара Турција да покаже воздрженост во воените операции

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг на Твитер изрази надеж дека турските власт ќе бидат „воздржани” во воената операција во северниот дел на Сирија. – НАТО е информиран од турските власти за операцијата која во тек во северна Сирија. Сметам на Турција да делува воздржано и да се осигура дека победите кои ги издејствуваме во борбата против

НАТО бара воздржаност од Турција

НАТО бара воздржаност од Турција

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг на Твитер изрази надеж дека турските власт ќе бидат „воздржани“ во воената операција во северниот дел на Сирија. -НАТО е информиран од турските власти за операцијата која во тек во северна Сирија. Сметам на Турција да делува воздржано и да се осигура дека победите кои ги издејствуваме во борбата против

НАТО бара воздржаност од Турција

НАТО бара воздржаност од Турција

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг на Твитер изрази надеж дека турските власт ќе бидат „воздржани“ во воената операција во северниот дел на Сирија. -НАТО е информиран од турските власти за операцијата која во тек во северна Сирија. Сметам на Турција да делува воздржано и да се осигура дека победите кои ги издејствуваме во борбата против

Франција, Британија и Германија повикуваат на одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Британија и Германија повикуваат на одржување седница на СБ на ОН за Сирија

Франција, Велика Британија и Германија го повикаа Советот за безбедност на Обединетите нации да свика седница по повод турската офанзива во северна Сирија, изјави денеска државниот секретар за европски прашања во француското Министерство за надворешни работи Амели де Моншален. Таа рече дека трите држави финализираат заедничка изјава со која „силно

НАТО бара воздржаност од Турција

НАТО бара воздржаност од Турција

Генералниот секретар на НАТО Јенс Столтенберг на Твитер изрази надеж дека турските власт ќе бидат „воздржани” во воената операција во северниот дел на Сирија. -НАТО е информиран од турските власти за операцијата која во тек во северна Сирија. Сметам на Турција да делува воздржано и да се осигура дека победите кои ги издејствуваме во борбата против