притисни ентер »

Иран се закани дека со леснотија може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив

Иран се закани дека со леснотија може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив

Иран објави дека со леснотија може да ги гаѓа американските воени бродови распоредени во Персискиот Залив на тој начин продолжувајќи ја размената на остри закани на релација Техеран-Вашингтон. Тензиите меѓу двете земји се зголемија кога Иран минатата недела најави дека ќе почне процес на повлекување од клучните делови на нуклеарниот договор од 2015

Иран се закани дека со леснотија може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив

Иран се закани дека со леснотија може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив

Иран објави дека со леснотија може да ги гаѓа американските воени бродови распоредени во Персискиот Залив на тој начин продолжувајќи ја размената на остри закани на релација Техеран-Вашингтон. Тензиите меѓу двете земји се зголемија кога Иран минатата недела најави дека ќе почне процес на повлекување од клучните делови на нуклеарниот договор од 2015

Иран се закани дека со леснотија може да ги потопи американските бродови во Персискиот залив

Иран се закани дека со леснотија може да ги потопи американските бродови во Персискиот залив

Иран објави дека со леснотија може да ги гаѓа американските воени бродови распоредени во Персискиот Залив, на тој начин продолжувајќи ја размената на остри закани на релација Техеран и Вашингтон. Тензиите меѓу двете земји се зголемија откако Иран минатата недела најави дека ќе започне процес на повлекување од клучните делови на нуклеарниот договор

Иран се закани дека може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив

Иран се закани дека може да ги потопи американските бродови во Персискиот Залив

Иран објави дека со леснотија може да ги гаѓа американските воени бродови распоредени во Персискиот Залив, на тој начин продолжувајќи ја размената на остри закани на релација Техеран-Вашингтон. Тензиите меѓу двете земји се зголемија кога Иран минатата недела најави дека ќе почне процес на повлекување од клучните делови на нуклеарниот договор од 2015

Иранска револуционерна гарда: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Иранска револуционерна гарда: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Заменикот командант на иранската Револуционерна гарда, Мохамед Салех Џокар тврди дека иранските ракети со краток дострел можат да дојдат до американските воени бродови во Заливот. Иран ги обвини САД за „психолошка војна“, а врховниот водач, ајатолахот Али Хамнеи изјави дека Техеран нема да преговара за нов договор откако Вашингтон се повлече од иранскиот

Иран се закани : Лесно можеме да ги уништиме американските бродови во Персискиот залив

Иран се закани : Лесно можеме да ги уништиме американските бродови во Персискиот залив

Напнатоста меѓу двете земји се зголеми откако Иран минатата недела објави дека ќе почне да се повлекува од најбитните точки на договорот за денуклеаризација , постигнат во 2015. САД минатата година се повлекоа од овој договор , постигнат и со Франција и Германија. ,,Дури и нашите ракети од мал дострел може лесно да ги достигнат бродовите во Персискиот

Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Американските разурнувачи „Мекфол“ и „Гонзалес“ синоќа впловија во Персискиот Залив, објави денеска информативниот портал на Воено поморскиот институт на САД, повикувајќи се на извори во Пентагон. Порталот, наведува дека воените бродови веќе го минале Ормускиот Теснец. Според расположливите податоци, секој од бродовите може да носи по 50 крилести ракети

Иранска револуционерна гарда: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Иранска револуционерна гарда: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Заменикот командант на иранската Револуционерна гарда Мохамед Салех Јокар тврди дека иранските ракети со краток дострел можат да дојдат до американските воени бродови во Заливот. Иран ги обвини САД за „психолошка војна“, а врховниот водач, ајатолахот Али Хамнеи изјави дека Техеран нема да преговара за нов договор откако Вашингтон се повлече од иранскиот

Иран се закани дека ќе ги потопи американските бродови

Иран се закани дека ќе ги потопи американските бродови

Иран објави дека со леснотија може да ги гаѓа американските воени бродови распоредени во Персискиот Залив на тој начин продолжувајќи ја размената на остри закани на релација Техеран-Вашингтон. Тензиите меѓу двете земји се зголемија кога Иран минатата недела најави дека ќе почне процес на повлекување од клучните делови на нуклеарниот договор од 2015

Иран: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Иран: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Иран ги обвини САД за „психолошка војна", а врховниот водач, ајатолахот Али Хамнеи изјави дека Техеран нема да преговара за нов договор. Заменикот командант на иранската Револуционерна гарда Мохамед Салех Јокар тврди дека иранските ракети со краток дострел можат да дојдат до американските воени бродови во Заливот. Иран ги обвини САД за „психолошка

Иран и САД пред воен судир: Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Иран и САД пред воен судир: Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Американските разурнувачи „Мекфол“ и „Гонзалес“ впловија во Персискиот Залив, објави информативниот портал на Воено поморскиот институт на САД, повикувајќи се на извори во Пентагон. Порталот наведува дека воените бродови веќе го минале Ормускиот Теснец. Според расположливите податоци, секој од бродовите може да носи по 50 крилести ракети „Томахавк“

Џокар: И ракета со краток дострел може да ги погоди американските бродови во Персиски Залив

Џокар: И ракета со краток дострел може да ги погоди американските бродови во Персиски Залив

Заменик шефот на иранската Револуционерна гарда Мохамад Салех Џокар  денеска изјави дека дури и иранска ракета со краток дострел би можела да достигне до американските воени бродови во Персиски Залив, оценувајќи дека САД не можат да си дозволат нова војна. – Дури и нашите ракети со краток дострел лесно можат да стигнат до (американските) воени бродови

АМЕРИКАНСКИ ПРИТИСОК ВРЗ ИРАН: Два разурнувачи впловија во Персискиот Залив

АМЕРИКАНСКИ ПРИТИСОК ВРЗ ИРАН: Два разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Претходно во Оманскиот Залив пристигна и ударна поморска група предводена од носачот на авиони „Абрахам Линколн". Американските разурнувачи „Мекфол” и „Гонзалес” синоќа впловија во Персискиот Залив, објави денеска информативниот портал на Воено поморскиот институт на САД, повикувајќи се на извори во Пентагон. Порталот, како што јави дописникот на МИА

САД СО НОВ ПРИТИСОК ВРЗ ИРАН: Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

САД СО НОВ ПРИТИСОК ВРЗ ИРАН: Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Американските разурнувачи „Мекфол“ и „Гонзалес“ синоќа впловија во Персискиот Залив, објави денеска информативниот портал на Воено поморскиот институт на САД, повикувајќи се на извори во Пентагон. Порталот, како што јави дописникот на МИА од Вашингтон, наведува дека воените бродови веќе го минале Ормускиот Теснец. Според расположливите податоци, секој

Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Американските разурнувачи „Мекфол“ и „Гонзалес“ синоќа впловија во Персискиот Залив, објави денеска информативниот портал на Воено поморскиот институт на САД, повикувајќи се на извори во Пентагон. Порталот, како што јави дописникот на МИА од Вашингтон, наведува дека воените бродови веќе го минале Ормускиот Теснец. Според расположливите податоци, секој

Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Порталот, како што јави дописникот на МИА од Вашингтон, наведува дека воените бродови веќе го минале Ормускиот Теснец. Според расположливите податоци, секој од бродовите може да носи по 50 крилести ракети „Томахавк“. Американските разурнувачи „Мекфол“ и „Гонзалес“ синоќа впловија во Персискиот Залив, објави денеска информативниот портал на Воено поморскиот

Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Американските разурнувачи „Мекфол“ и „Гонзалес“ синоќа впловија во Персискиот Залив, објави денеска информативниот портал на Воено поморскиот институт на САД, повикувајќи се на извори во Пентагон. Порталот наведува дека воените бродови веќе го минале Ормускиот Теснец. Според расположливите податоци, секој од бродовите може да носи по 50 крилести ракети

Џокар: И ракета со краток дострел може да ги погоди американските бродови во Персиски Залив

Џокар: И ракета со краток дострел може да ги погоди американските бродови во Персиски Залив

Заменик шефот на иранската Револуционерна гарда Мохамад Салех Џокар денеска изјави дека дури и иранска ракета со краток дострел би можела да достигне до американските воени бродови во Персиски Залив, оценувајќи дека САД не можат да си дозволат нова војна. – Дури и нашите ракети со краток дострел лесно можат да стигнат до (американските) воени бродови

Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Два американски разурнувачи впловија во Персискиот Залив

Американските разурнувачи „Мекфол“ и „Гонзалес“ синоќа впловија во Персискиот Залив, објави денеска информативниот портал на Воено поморскиот институт на САД, повикувајќи се на извори во Пентагон. Порталот наведува дека воените бродови веќе го минале Ормускиот Теснец. Според расположливите податоци, секој од бродовите може да носи по 50 крилести ракети

Иранска револуционерна гарда: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Иранска револуционерна гарда: Нашите ракети можат да погодат американски бродови

Заменикот командант на иранската Револуционерна гарда Мохамед Салех Јокар тврди дека иранските ракети со краток дострел можат да дојдат до американските воени бродови во Заливот. Иран ги обвини САД за „психолошка војна”, а врховниот водач, ајатолахот Али Хамнеи изјави дека Техеран нема да преговара за нов договор откако Вашингтон се повлече од иранскиот