притисни ентер »

Ќе се менуваат законите за вработените во јавниот сектор и административните службеници

Ќе се менуваат законите за вработените во јавниот сектор и административните службеници

Со претстојните измени на законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници треба да бидат опфатени постапките за вработување и за унапредување кај административните службеници, како и делот за заштита на правата на вработените, смета директорот на Агенцијата за администрација Спасе Глигоров. На првата јавна расправа за претстојните

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Со претстојните измени на законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници треба да бидат опфатени постапките за вработување и за унапредување кај административните службеници, како и делот за заштита на правата на вработените, смета директорот на Агенцијата за администрација Спасе Глигоров. На првата јавна расправа за претстојните

(Видео) Глигоров: Апликантите за државни службеници се преоптоварени со непотребни документи

(Видео) Глигоров: Апликантите за државни службеници се преоптоварени со непотребни документи

Потребни се законски измени во постапката за вработување на административните службеници, во постапката за унапредување и во делот на заштитата на правата на административните службеници, порача директорот на Агенцијата за администрација, Спасе Глигоров, на дебатата за измени на законот за вработени во јавниот сектор и законот за административни службеници

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Скопје, 15 април 2019 (МИА) – Со претстојните измени на законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници треба да бидат опфатени постапките за вработување и за унапредување кај административните службеници, како и делот за заштита на правата на вработените, смета директорот на Агенцијата за администрација Спасе Глигоров. На првата

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Со претстојните измени на законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници треба да бидат опфатени постапките за вработување и за унапредување кај административните службеници, како и делот за заштита на правата на вработените, смета директорот на Агенцијата за администрација Спасе Глигоров. На првата јавна расправа за претстојните

Глигоров: Апликантите за државни службеници се преоптоварени со непотребни документи

Глигоров: Апликантите за државни службеници се преоптоварени со непотребни документи

Потребни се законски измени во постапката за вработување на административните службеници, во постапката за унапредување и во делот на заштитата на правата на административните службеници, порача директорот на Агенцијата за администрација, Спасе Глигоров, на дебатата за измени на законот за вработени во јавниот сектор и законот за административни службеници

Манчевски: Трансферот на административците во приватниот сектор ќе биде доброволен

Манчевски: Трансферот на административците во приватниот сектор ќе биде доброволен

Префрлувањето на вработените во јавниот сектор ќе биде во консултации со нив, вели министерот за администрација и информатичко општество, Дамјан Манчевски. Тој не открива за колкав број на луѓе станува збор, ниту кога ќе стапи на сила ова законско решение. „Нема потреба административците да се плашат од начинот на кој ќе биде спроведено тоа. Сѐ ќе

(Видео) Манчевски: Трансферот на административците во приватниот сектор ќе биде доброволен

(Видео) Манчевски: Трансферот на административците во приватниот сектор ќе биде доброволен

Префрлувањето на вработените во јавниот сектор ќе биде во консултации со нив, вели министерот за администрација и информатичко општество, Дамјан Манчевски.  Тој не открива за колкав број на луѓе станува збор, ниту кога ќе стапи на сила ова законско решение. „Нема потреба административците да се плашат од начинот на кој ќе биде спроведено тоа. Сѐ ќе

Граѓаните од една страна очекуваат поквалитетни и побрзи услуги, а ние административните службеници очекуваме поголема мотивација за сработеното

Граѓаните од една страна очекуваат поквалитетни и побрзи услуги, а ние административните службеници очекуваме поголема мотивација за сработеното

Со претстојните измени на законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници треба да бидат опфатени постапките за вработување и за унапредување кај административните службеници, како и делот за заштита на правата на вработените, смета директорот на Агенцијата за администрација, Спасе Глигоров. На првата јавна расправа за претстојните

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Со претстојните измени на законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници треба да бидат опфатени постапките за вработување и за унапредување кај административните службеници, како и делот за заштита на правата на вработените, смета директорот на Агенцијата за администрација Спасе Глигоров. На првата јавна расправа за претстојните

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Со претстојните измени на законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници треба да бидат опфатени постапките за вработување и за унапредување кај административните службеници, како и делот за заштита на правата на вработените, смета директорот на Агенцијата за администрација Спасе Глигоров. На првата јавна расправа за претстојните

Манчевски не се откажува: Ќе има префрлање на администартивците (ВИДЕО)

Манчевски не се откажува: Ќе има префрлање на администартивците (ВИДЕО)

Денеска се одржа дебата за измени на Законот за вработени во јавен сектор и Законот за администрација. Реформата на администрацијата, префрлањето на административци од јавен во приватен сектор, ќе започне и ќе заврши на крајот на оваа година, најави министерот за администрација и информатичко општество, Дамјан Манчевски. Тој на денешната дебата за

Се уште не се знае кога и како административците ќе се префрлаат во приватниот сектор

Се уште не се знае кога и како административците ќе се префрлаат во приватниот сектор

Embedded video for Се уште не се знае кога и како административците ќе се префрлаат во приватниот сектор Се уште не се знае како ќе се одвива процесот на префрлување на буџетарите  во приватниот сектор. Министерот Манчевси вели дека тоа ќе се знае кон крајот на годината. Синдикатите веќе неколку пати протестираа против оваа реформа, а најавија протести

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Со претстојните измени на законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници треба да бидат опфатени постапките за вработување и за унапредување кај административните службеници, како и делот за заштита на правата на вработените, смета директорот на Агенцијата за администрација Спасе Глигоров. На првата јавна расправа за претстојните

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Ќе се менуваат законите за вработени во јавен сектор и за административни службеници

Со претстојните измени на законите за вработени во јавниот сектор и за административни службеници треба да бидат опфатени постапките за вработување и за унапредување кај административните службеници, како и делот за заштита на правата на вработените, смета директорот на Агенцијата за администрација Спасе Глигоров. На првата јавна расправа за претстојните

Манчевски: Префрлувањето на административците во приватниот сектор ќе биде доброволно

Манчевски: Префрлувањето на административците во приватниот сектор ќе биде доброволно

Префрлувањето на вработените во јавниот сектор ќе биде во консултации со нив, вели министерот за администрација и информатичко општество, Дамјан Манчевски. Тој не открива за колкав број на луѓе станува збор, ниту кога ќе стапи на сила ова законско решение. – Нема потреба административците да се плашат од начинот на кој ќе биде спроведено тоа. Сѐ ќе

Манчевски: Статус кво во администрацијата не смее да остане

Манчевски: Статус кво во администрацијата не смее да остане

Министерот за администрација и информатичко општество Дамјан Манчевски не сакаше да зборува за тоа како ќе се спроведува префрлањето на јавните административци во приватниот сектор, тој само најави дека процесот ќе започне и заврши кон крајот на годината. На прашањето дали очекува административците волонтерски да се префрлат во приватниот сектор да

Јавна расправа за измени на законите за јавен сектор и администрација

Јавна расправа за измени на законите за јавен сектор и администрација

Министерството за информатичко општество и администрација денеска организира јавна расправа за измени на Законот за вработени во јавен сектор и Законот за административни службеници. На јавната расправа ќе се обратат министерот Дамјан Манчевски, државниот секретар Јахи Јахија, советникот за администрација Билјана Жагар Николовска и директорот на Агенцијата

Јавна расправа за измени на законите за јавен сектор и администрација

Јавна расправа за измени на законите за јавен сектор и администрација

Министерството за информатичко општество и администрација денеска организира јавна расправа за измени на Законот за вработени во јавен сектор и Законот за административни службеници. На јавната расправа ќе се обратат министерот Дамјан Манчевски, државниот секретар Јахи Јахија, советникот за администрација Билјана Жагар Николовска и директорот на Агенцијата