притисни ентер »

Како ќе се спаси германската економија?

Како ќе се спаси германската економија?

Германската економија нагло ќе порасне во третото тромесечје, но опоравувањето ќе биде долготраен процес. Најмоќната европска економија се опоравува од мај, по ублажувањето на ограничувањата кои се воведени за да се забави ширењето на коронавирусот. Моќниот производствен сектор брзо се опоравува, но неговото опоравување во престојниот период ќе ослабне

Германската економија нагло ќе порасне, но опоравувањето ќе биде долготраен процес

Германската економија нагло ќе порасне, но опоравувањето ќе биде долготраен процес

Германската економија силно ќе порасни во третото тромесечие, но целосното опоравување од последиците на коронавирус ќе биде долготраен процес, предупреди денеска министерството за економија. Најголемата европска економија се опоравува од мај благодарение на ублажувањето на ограничувањата кои се воведени за да се забави ширењето на коронавирусот, наведува

Германската економија нагло ќе порасне, но опоравувањето ќе биде долготраен процес

Германската економија нагло ќе порасне, но опоравувањето ќе биде долготраен процес

Германската економија силно ќе порасни во третото тромесечие, но целосното опоравување од последиците на коронавирус ќе биде долготраен процес, предупреди денеска министерството за економија. Најголемата европска економија се опоравува од мај благодарение на ублажувањето на ограничувањата кои се воведени за да се забави ширењето на коронавирусот, наведува