притисни ентер »

Научници ја пронајдоа најголемата црна дупка во вселената досега

Научници ја пронајдоа најголемата црна дупка во вселената досега

Астрономите очигледно не завршиле со откривање големи црни дупки во вселената за оваа година затоа што Киануш Морган со колегите од Институтот Макс Планк ја пронајдоа најголемата црна дупка досега. Црната дупка се наоѓа во центарот на галаксијата Holm 15A, која е оддалечена 700 милиони светлосни години. Оваа црна дупка е повеќе од двапати поголема

Научниците ја пронајдоа најголемата црна дупка досега

Научниците ја пронајдоа најголемата црна дупка досега

Тим научници од Институтот Макс Планк во центарот на галаксијата Holm 15A ја пронајде досега најголемата црна дупка. Оддалечена 700 милиони светлосни години оваа црна дупка е двојно поголема од претходната. Има 40 милијарди пати поголема маса од Сонцето и 10.000 пати поголема маса од црната дупка во срцето на Млечниот Пат. Тимот астрономи ја забележа

Откриена најголемата црна дупка досега

Откриена најголемата црна дупка досега

Тим научници од Институтот Макс Планк во центарот на галаксијата Holm 15A ја пронајде досега најголемата црна дупка. Оддалечена 700 милиони светлосни години оваа црна дупка е двојно поголема од претходната. Има 40 милијарди пати поголема маса од Сонцето и 10.000 пати поголема маса од црната дупка во срцето на Млечниот Пат. Тимот астрономи ја забележа

Научниците ја пронајдоа најголемата црна дупка досега

Научниците ја пронајдоа најголемата црна дупка досега

Тим научници од Институтот Макс Планк во центарот на галаксијата Holm 15A ја пронајде досега најголемата црна дупка. Оддалечена 700 милиони светлосни години оваа црна дупка е двојно поголема од претходната. Има 40 милијарди пати поголема маса од Сонцето и 10.000 пати поголема маса од црната дупка во срцето на Млечниот Пат. Тимот астрономи ја забележа