притисни ентер »

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

„ Фајненшл тајм с “ во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд  инвестициите ФДИ за 2019. Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пад за само 2 години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните но и надвор од нив. За илустрација во 2016 година бевме на високото 3-то место за само 2 годни

(графика) ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС: Србија е прва, а Македонија за две години од 3-то потона на 18-то место според директни странски инвестиции

(графика) ФАЈНЕНШЕЛ ТАЈМС: Србија е прва, а Македонија за две години од 3-то потона на 18-то место според директни странски инвестиции

Британскиот весник Фајненшл тајмс во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд инвестициите ФДИ за 2019, од кој се гледа дека Македонија тоне и „блеска“ само во изјавите и прес-конференциите на премиерот, министрите и прес-конференциите на СДСМ. Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

„ Фајненшл тајмс “ во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд  инвестициите ФДИ за 2019. Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пад за само 2 години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните но и надвор од нив. За илустрација во 2016 година бевме на високото 3-то место за само 2

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“

Македонија со пад од 15 места во инвестициите според индексот на „Financial Тimes“ „ Фајненшл тајмс “ во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд  инвестициите ФДИ за 2019. Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пад за само 2 години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните но и надвор

Financial Тimes: Македонија со пад од 15 места на индексот за гринфилд инвестициите

Financial Тimes: Македонија со пад од 15 места на индексот за гринфилд инвестициите

„ Фајненшл тајмс “ во својот специјализиран сервис го објави индексот за успешност на Гринфилд  инвестициите ФДИ за 2019. Според ранг листите за странски директни инвестиции Македонија бележи огромен пад за само 2 години во делот на инвестиции во ТИРЗ зоните но и надвор од нив. За илустрација во 2016 година бевме на високото 3-то место (горна слика)

Србија ги згази сите: Според “Фајненшал тајмс” Србија и без НАТО е светски рекордер во странски директни инвестиции

Србија ги згази сите: Според “Фајненшал тајмс” Србија и без НАТО е светски рекордер во странски директни инвестиции

Република Србија е на првото место во светот во однос на директни странски инвестиции, објави британски Фајненшл тајмс. – Одлуката на Фајненшл тајмс да ја прогласи Србија за светски првак во привлекување странски директни инвестиции, по втор пат во три години, е резултат на спроведени реформи и потврда дека Србија денес е сосема друга земја од онаа