притисни ентер »

По јавните апели сибирските шумски пожари станаа приоритет

По јавните апели сибирските шумски пожари станаа приоритет

Руските власти одлучија да ги изгаснат пожарите откако медиумите го свртеа вниманието кон овој проблем. Масивни пожари уште еднаш ги погодија Сибир и рускиот Далечен Исток летово. Пожарот се прошири на огромна површина од над 30000 квадратни километри и чадот покри многу големи градови во регионот. Ил-76МД Александар Крјажев/Sputnik Пожарите можат