притисни ентер »

Стоев ги претстави приоритетите на бугарската надворешна политика пред дипломатскиот кор

Стоев ги претстави приоритетите на бугарската надворешна политика пред дипломатскиот кор

Шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев денеска ги презентираше надворешно-политичките приоритети на Бугарија пред дипломатскиот кор и им се заблагодари на претставниците на 83 земји и меѓународните организации за нивните напори и придонес кон продлабочување на соработката со Бугарија во сите области од заеднички интерес, јави БТА. – Би сакал

Стоев: Инсистираме во преговарачката рамка на Македонија со ЕУ да се земат предвид и нашите забелешки

Стоев: Инсистираме во преговарачката рамка на Македонија со ЕУ да се земат предвид и нашите забелешки

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците на 83

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците

Меѓу најважните цели на Софија е Западен Балкан да влезе во ЕУ, вели шефот на бугарската дипломатија

Меѓу најважните цели на Софија е Западен Балкан да влезе во ЕУ, вели шефот на бугарската дипломатија

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците

Меѓу најважните цели на Софија е Западен Балкан да влезе во ЕУ, вели шефот на бугарската дипломатија

Меѓу најважните цели на Софија е Западен Балкан да влезе во ЕУ, вели шефот на бугарската дипломатија

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците

Бугарија незaдовoлнa од спpoведувањето на Договорот за добрососедство, бара забелешките да влезат во Преговарачката рамка за Република Македонија

Бугарија незaдовoлнa од спpoведувањето на Договорот за добрососедство, бара забелешките да влезат во Преговарачката рамка за Република Македонија

Шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев истакна дека меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија е еввроинтеграцијата на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Македонија. Истакнувајќи го континуитетот и политиката на Бугарија во однос на европскиот пат на Република Македонија, Стоев нагласи дека во последните години Софија

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската политика

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската политика

Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците на 83 земји и меѓународни организации, Стоев рече дека поддршката на Бугарија за земјите од Западен Балкан е конзистентна и се заснова на клучни принципи за следење на критериумот за индивидуалните достигнувања на

тоев вели дека Бугарија ќе се залага за интеграција на Западен Балкан во ЕУ

тоев вели дека Бугарија ќе се залага за интеграција на Западен Балкан во ЕУ

Бугарија е и ќе продолжи да биде еден од најсилните поддржувачи на процесот на проширување, како што веќе покажавме за време на бугарското претседателствување со Советот на ЕУ и за време на заедничко претседателство со Република Северна Македонија со Берлинскиот процес во 2020 година, рече шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев, презентирајќи

Стоев: Во преговарачката рамка за Македонија да се земат предвид и бугарските забелешки

Стоев: Во преговарачката рамка за Македонија да се земат предвид и бугарските забелешки

Бугарскиот технички министер за надворешни работи, Светлан Стоев пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија ги претставил надворешно-политичките приоритети, а како еден од клучните ја навел европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Мекедонија. Сепак, пред претставниците на 83 земји и меѓународни организации, Стоев го повторил

Стоев ги претстави приоритетите на бугарската надворешна политика пред дипломатскиот кор

Стоев ги претстави приоритетите на бугарската надворешна политика пред дипломатскиот кор

Шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев денеска ги презентираше надворешно-политичките приоритети на Бугарија пред дипломатскиот кор и им се заблагодари на претставниците на 83 земји и меѓународните организации за нивните напори и придонес кон продлабочување на соработката со Бугарија во сите области од заеднички интерес, јави БТА. – Би сакал

Стоев: Бугарија ќе се залага за европска интеграција на земјите од Западен Балкан

Стоев: Бугарија ќе се залага за европска интеграција на земјите од Западен Балкан

Шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев денеска ги презентираше надворешно-политичките приоритети на Бугарија пред дипломатскиот кор и им се заблагодари на претставниците на 83 земји и меѓународните организации за нивните напори и придонес кон продлабочување на соработката со Бугарија во сите области од заеднички интерес, јави БТА. – Би сакал

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Светлан Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Стоев: Евроинтеграцијата на Западен Балкан меѓу приоритетите на бугарската надворешна политика

Европската интеграција на земјите од Западен Балкан, меѓу кои и на Северна Мекедонија, е меѓу клучните приоритети на надворешната политика на Бугарија, информира денеска шефот на бугарската дипломатија Светлан Стоев. Претставувајќи ги надворешно-политичките приоритети на неговата земја пред дипломатскиот кор акредитиран во Софија и пред претставниците

Македонците во Бугарија пред ИСТОРИСКА МЕЃУНАРОДНА ПОБЕДА ПРОТИВ НЕГАТОРОТ

Македонците во Бугарија пред ИСТОРИСКА МЕЃУНАРОДНА ПОБЕДА ПРОТИВ НЕГАТОРОТ

Речиси 70 години откако бугарскиот претседател Тодор Живков ги укина националните малцински права на Македонците во Бугарија што ги добија од Ѓорѓи Димитров нашите сонародници главно концентрирани во Пиринска Македонија но и сите Македонци во светот ја остваруваат својата најголема национална дипломатска победа во битката со негаторските власти во

Македонците во Бугарија пред ИСТОРИСКА МЕЃУНАРОДНА ПОБЕДА ПРОТИВ НЕГАТОРОТ

Македонците во Бугарија пред ИСТОРИСКА МЕЃУНАРОДНА ПОБЕДА ПРОТИВ НЕГАТОРОТ

Речиси 70 години откако бугарскиот претседател Тодор Живков ги укина националните малцински права на Македонците во Бугарија што ги добија од Ѓорѓи Димитров нашите сонародници главно концентрирани во Пиринска Македонија но и сите Македонци во светот ја остваруваат својата најголема национална дипломатска победа во битката со негаторските власти во

Бугарски министер за надворешни работи: Младите и граѓанското општество на Западен Балкан се клучен двигател на промените

Бугарски министер за надворешни работи: Младите и граѓанското општество на Западен Балкан се клучен двигател на промените

Европската перспектива и натаму е клучен двигател на промените во земјите од Западен Балкан, при што младите и граѓанското општество играат важна улога во овој процес. Ова го истакна бугарскиот министер за надворешни работи во привремениот кабинет Светлан Стоев во својата изјава за време на денешниот видеоконференциски состанок на министрите за надворешни

Бугарски министер за надворешни работи: Младите и граѓанското општество на Западен Балкан се клучен двигател на промените

Бугарски министер за надворешни работи: Младите и граѓанското општество на Западен Балкан се клучен двигател на промените

Европската перспектива и натаму е клучен двигател на промените во земјите од Западен Балкан, при што младите и граѓанското општество играат важна улога во овој процес. Ова го истакна бугарскиот министер за надворешни работи во привремениот кабинет Светлан Стоев во својата изјава за време на денешниот видеоконференциски состанок на министрите за надворешни