притисни ентер »

Некои видови пива можат да ви помогнат во борбата против килограмите, тврдат научници

Некои видови пива можат да ви помогнат во борбата против килограмите, тврдат научници

Група научниците открија дека одредени видови пиво се богати со пробиотички микроби – бактерии кои се заслужни за повеќе позитивни ефекти во човековиот организам, од борба против зголемување на телесната тежина до подобро спиење. Како што се чини, тајната на пивата кои се богати со овие микроби е фактот дека тие ферментираат двапати – еднаш во пиварницата,

Некои видови пива помогнат во борбата против вишокот килограми

Некои видови пива помогнат во борбата против вишокот килограми

Група научниците открија дека одредени видови пиво се богати со пробиотички микроби – бактерии кои се заслужни за повеќе позитивни ефекти во човековиот организам, од борба против зголемување на телесната тежина до подобро спиење. Како што се чини, тајната на пивата кои се богати со овие микроби е фактот дека тие ферментираат двапати – еднаш во пиварницата,