притисни ентер »

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

УТРЕ ПРОТЕСТ: Шахпаска ги повикува на работа, родилките и мајки на деца до 6 години доаѓаат пред Владата

УТРЕ ПРОТЕСТ: Шахпаска ги повикува на работа, родилките и мајки на деца до 6 години доаѓаат пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните,

Родилките и мајки на деца до шест години утре на протест пред Владата

Родилките и мајки на деца до шест години утре на протест пред Владата

Родилките и мајки на деца до шест години утре на протест пред Владата Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука

Родилките и мајки на деца до шест години утре на протест пред Владата

Родилките и мајки на деца до шест години утре на протест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

За Шахпаска враќањето на работа е логично- родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

За Шахпаска враќањето на работа е логично- родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Скопје, 16 септември 2020 () – Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години најавија протест пред Владата

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години најавија протест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Скопје, 16 септември 2020 () – Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се

Шахпаска смета дека враќањето на работа не е спорна одлука, родилки и мајки утре на протест

Шахпаска смета дека враќањето на работа не е спорна одлука, родилки и мајки утре на протест

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

За Шахпаска враќањето на работа е логично, poдилки и мајки на деца до шест години за утре најавија пpoтест пред Владата

За Шахпаска враќањето на работа е логично, poдилки и мајки на деца до шест години за утре најавија пpoтест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

За Шахпаска враќЗа Шахпаска враќањето на работа е логично, poдилки и мајки на деца до шест години за утре најавија пpoтест пред Владата

За Шахпаска враќЗа Шахпаска враќањето на работа е логично, poдилки и мајки на деца до шест години за утре најавија пpoтест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

Родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

-Реклама- Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично

Родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

Родилките и мајки на деца до 6 години за утре најавија протест пред Владата, Шахпаска смета дека враќањето на работа е логично

Родилките и мајки на деца до 6 години за утре најавија протест пред Владата, Шахпаска смета дека враќањето на работа е логично

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

За Шахпаска враќањето на работа е логично, родилки и мајки на деца до шест години за утре најавија протест пред Владата

Од следната среда, односно на 23 септември на работа се враќаат родителите на децата до шест години, лицата кои користеа продолжено породилно отсуство, додека бремените жени продолжуваат да ги користат мерките, односно се ослободуваат од одење на работа. Согласно владината одлука на работните позиции од 23 септември се враќаат и хронично болните, со

Мајките на породилно до Шахпаска: Зошто постои Комисија за заразни болести, кога не ѝ ги слушате препораките?

Мајките на породилно до Шахпаска: Зошто постои Комисија за заразни болести, кога не ѝ ги слушате препораките?

Група жени кои ја користеа укинатата владина мерка за продолжено породилно отсуство поради пандемијата, реагираат на денешната изјава на министерката за труд и социјална политика Јагода Шахпаска, која зборувајќи за укинувањето на владините мерки, рече дека какви било дополнителни отсуства од работа веќе немаат смисла, затоа што градинките се отворени

Пановски: Нелогично е децата да седат дома, а хронично болните да одат на работа

Пановски: Нелогично е децата да седат дома, а хронично болните да одат на работа

Денеска врие по одлуката на Владата да ги врати хронично болните, родителите и оние од продолжено породилно на работа. За лекарите е целосно нелогична одлука. - Нелогично е тоа што децата ќе седат дома и нема да одат во училиште а хронично болните ќе одат на работа, изјави за Алфа микробиологот Никола Пановски. И самохраните родители се нервозни: -Ако