притисни ентер »

Европската комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Европската комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Претседателката на Европската комисија (ЕК), Урсула фон дер Лејен, соопшти дека ЕК одлучила да додели 15 милиони евра за санирање на штетите од силниот земјотрес што ја погоди Албанија на 26 ноември. Таа додаде дека Европската Унија се солидаризира со ситуацијата, не само со зборови туку и со конкретна финансиска помош. Претходно во Албанија беа испратени

Фон дер Лајен: Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Фон дер Лајен: Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен соопшти дека Европската Комисија одлучила да даде 15 милиони евра за Албанија за санирање на штетите од разорниот земјотрес што ја погоди земјата на 26 ноември. Како што јави тиранската телевизја Топ чанел, таа додала дека Европската Унија се солидаризирала со ситуацијата не само со зборови

Фон дер Лајен: Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Фон дер Лајен: Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен соопшти дека Европската Комисија одлучила да даде 15 милиони евра за Албанија за санирање на штетите од разорниот земјотрес што ја погоди земјата на 26 ноември. Како што јави тиранската телевизја Топ чанел, таа додала дека Европската Унија се солидаризирала со ситуацијата не само со зборови

ЕК ќе и даде 15 милиони евра на Албанија заради земјотресот

ЕК ќе и даде 15 милиони евра на Албанија заради земјотресот

Претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен соопшти дека Европската Комисија одлучила да даде 15 милиони евра за Албанија за санирање на штетите од разорниот земјотрес што ја погоди земјата на 26 ноември. Како што јави тиранската телевизја Топ чанел, таа додала дека Европската Унија се солидаризирала со ситуацијата не само со зборови

Фон дер Лајен: Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Фон дер Лајен: Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен соопшти дека Европската Комисија одлучила да даде 15 милиони евра за Албанија за санирање на штетите од разорниот земјотрес што ја погоди земјата на 26 ноември. Како што јави тиранската телевизја Топ чанел, таа додала дека Европската Унија се солидаризирала со ситуацијата не само со зборови

Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен соопшти дека Европската Комисија одлучила да даде 15 милиони евра за Албанија за санирање на штетите од разорниот земјотрес што ја погоди земјата на 26 ноември. Како што јави тиранската телевизја Топ чанел, таа додала дека Европската Унија се солидаризирала со ситуацијата не само со зборови

Фон дер Лајен: Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Фон дер Лајен: Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен соопшти дека Европската Комисија одлучила да даде 15 милиони евра за Албанија за санирање на штетите од разорниот земјотрес што ја погоди земјата на 26 ноември. Како што јави тиранската телевизја Топ чанел, таа додала дека Европската Унија се солидаризирала со ситуацијата не само со зборови

Фон дер Лајен: Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Фон дер Лајен: Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен соопшти дека Европската Комисија одлучила да даде 15 милиони евра за Албанија за санирање на штетите од разорниот земјотрес што ја погоди земјата на 26 ноември. Како што јави тиранската телевизја Топ чанел, таа додала дека Европската Унија се солидаризирала со ситуацијата не само со зборови

Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Европската Комисија ќе додели 15 милиони евра помош за Албанија

Во изјава за медиумите претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен кажа дека Европската Унија се солидаризираше со ситуацијата не само со зборови туку и со дела. Претседателката на Европската Комисија, Урсула фон дер Лајен соопшти дека Европската Комисија реши да даде 15 милиони евра за Албанија за санирање на штетите од страшниот

Прво обраќање на Фон дер Лајен пред ЕП

Прво обраќање на Фон дер Лајен пред ЕП

Претседателката на Европската комисија, Урсула Фон дер Лајен на прво обраќање пред Европскиот парламент откако на први месецов ја презеде функцијата, при што ќе ја образложи програмата на Комисијата за време на нејзиниот мандат. Со слична цел се и обраќањата на повеќе еврокомесари во ресорните комитети на Европскиот парламент. Во Комитетот за надворешни

Фон дер Лајен пред Европскиот парламент

Фон дер Лајен пред Европскиот парламент

Претседателката на Европската комисија Урсула Фон дер Лајен денеска ќе го има нејзиното прво обраќање пред Европскиот парламент откако на први овој месец ја презеде функцијата. Таа треба да ја образлужи програмата на Комисијата за време на нејзиниот мандат. Со слична цел се и обраќањата на повеќе еврокомесари во ресорните комитети на Европскиот парламент

ЕУ со нови лидери во нов почеток?

ЕУ со нови лидери во нов почеток?

Европската унија од вчера има ново раководство. Луѓето на четирите позиции на врвот го почнаа мандатот со многу оптимизам за иднината на Европската унија. Новите лидери на Европската унија во неделата ја почнаа нивната работа, во турбулентно време за Унијата, главно поради претстојното заминување на Британија, но и поради други проблеми. Германката