Крај на сезоната во Словенија, Целје го доби шампионскиот пехар

Здружението на ракометни прволигаши во Словенија одлучи да ѝ стави крај на сезоната и да го потврди моменталниот пласман на табелата за конечен. Коронавирусот зеде голем замав во Европа и не може да се предвиди уште колку долго епидемијата ќе трае. За да ги намалат сите трошоци на клубовите, од Словенија решија да прогласат крај на првенството. За