притисни ентер »

Нетанјаху и Ганц блиску до формирање влада за национално единство

Нетанјаху и Ганц блиску до формирање влада за национално единство

Главниот противник на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Бени Ганц, е избран за претседател на парламентот во изненадувачки пресврт, што може да доведе до формирање влада за национално единство и останување на досегашниот лидер на власт. Со делумната поддршка од својата центристичка Сино-бела алијанса и десничарскиот Ликуд на Нетанјаху, Ганц остави

Нетанјаху и Ганц блиску до формирање на влада за национално единство

Нетанјаху и Ганц блиску до формирање на влада за национално единство

Главниот противник на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Бени Ганц, е избран за претседател на парламентот во изненадувачки пресврт што може да доведе до формирање влада за национално единство и останување на досегашниот лидер на власт. Со делумната поддршка од својата центристичка Сино-бела алијанса и десничарскиот Ликуд на Нетанјаху, Ганц остави

Нетанјаху и Ганц блиску до формирање на влада за национално единство

Нетанјаху и Ганц блиску до формирање на влада за национално единство

Главниот противник на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Бени Ганц, е избран за претседател на парламентот во изненадувачки пресврт што може да доведе до формирање влада за национално единство и останување на досегашниот лидер на власт. Со делумната поддршка од својата центристичка Сино-бела алијанса и десничарскиот Ликуд на Нетанјаху, Ганц остави

Нетанјаху и Ганц блиску до формирање на влада за национално единство

Нетанјаху и Ганц блиску до формирање на влада за национално единство

Главниот противник на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Бени Ганц, е избран за претседател на парламентот во изненадувачки пресврт што може да доведе до формирање влада за национално единство и останување на досегашниот лидер на власт. Со делумната поддршка од својата центристичка Сино-бела алијанса и десничарскиот Ликуд на Нетанјаху, Ганц остави

Бени Ганц избран за претседател на Парламентот на Израел

Бени Ганц избран за претседател на Парламентот на Израел

Главниот ривал на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Бени Ганц денеска е избран за претседател на Парламентот. Со само делумна поддршка од партијата Сино бело и поддршка од десничарскиот Ликуд на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Ганц беше избран со 74 гласови „за“ во Кнесетот кој има 120 места. Овој потег ја остава отворена можност за договор

Бени Ганц избран за претседател на Парламентот на Израел

Бени Ганц избран за претседател на Парламентот на Израел

Бени Ганц избран за претседател на Парламентот на Израел Главниот ривал на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Бени Ганц денеска е избран за претседател на Парламентот. Со само делумна поддршка од партијата Сино бело и поддршка од десничарскиот Ликуд на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Ганц беше избран со 74 гласови „за“ во Кнесетот кој

Бени Ганц избран за претседател на Парламентот на Израел

Бени Ганц избран за претседател на Парламентот на Израел

Главниот ривал на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Бени Ганц денеска е избран за претседател на Парламентот. Со само делумна поддршка од партијата Сино бело и поддршка од десничарскиот Ликуд на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Ганц беше избран со 74 гласови „за“ во Кнесетот кој има 120 места. Овој потег ја остава отворена можност за договор

Бени Ганц избран за претседател на Парламентот на Израел

Бени Ганц избран за претседател на Парламентот на Израел

Главниот ривал на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Бени Ганц денеска е избран за претседател на Парламентот. Со само делумна поддршка од партијата Сино бело и поддршка од десничарскиот Ликуд на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Ганц беше избран со 74 гласови „за“ во Кнесетот кој има 120 места. Овој потег ја остава отворена можност за договор

Главниот ривал на Нетанјаху е избран за претседател на Парламентот во Израел

Главниот ривал на Нетанјаху е избран за претседател на Парламентот во Израел

Главниот ривал на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Бени Ганц денеска е избран за претседател на Парламентот. Со само делумна поддршка од партијата Сино бело и поддршка од десничарскиот Ликуд на израелскиот премиер Бенјамин Нетанјаху, Ганц беше избран со 74 гласови „за“ во Кнесетот кој има 120 места. Овој потег ја остава отворена можност за договор

Претседателот на израелскиот Парламент поднесе оставка

Претседателот на израелскиот Парламент поднесе оставка

Претседателот на израелскиот Парламент, Јули Еделстајн денеска поднесе оставка по седум годишен мандат на таа функција, избегнувајќи на тој начин да го изврши барањето на Врховниот суд и да свика гласање за своја смена. Еделстајн минатата недела ги прекина парламентарните активности, повикувајќи се на процедурални прашања и ограничувањата за големи

Израел во уставна анархија по оставката на спикерот на парламентот

Израел во уставна анархија по оставката на спикерот на парламентот

Спикерот Јули Еделштајн поднесе оставка само за да го зачува на власт премиерот Бенјамин Нетанјаху што е можно подолго Ерусалим – Спикерот на израелскиот парламент, сојузник на премиерот Бенјамин Нетанјаху, поднесе оставка во средата, заострувајќи ја битката со Врховниот суд во врска со загриженоста дека демократијата може да биде жртва на кризата

Претседателот на израелскиот Парламент поднесе оставка

Претседателот на израелскиот Парламент поднесе оставка

Претседателот на израелскиот Парламент, Јули Еделстајн денеска поднесе оставка по седум годишен мандат на таа функција, избегнувајќи на тој начин да го изврши барањето на Врховниот суд и да свика гласање за своја смена. Еделстајн минатата недела ги прекина парламентарните активности, повикувајќи се на процедурални прашања и ограничувањата за големи

Претседателот на израелскиот Парламент поднесе оставка

Претседателот на израелскиот Парламент поднесе оставка

Претседателот на израелскиот Парламент, Јули Еделстајн денеска поднесе оставка по седум годишен мандат на таа функција, избегнувајќи на тој начин да го изврши барањето на Врховниот суд и да свика гласање за своја смена. Еделстајн минатата недела ги прекина парламентарните активности, повикувајќи се на процедурални прашања и ограничувањата за големи

Претседателот на израелскиот Парламент поднесе оставка

Претседателот на израелскиот Парламент поднесе оставка

Претседателот на израелскиот Парламент, Јули Еделстајн денеска поднесе оставка по седум годишен мандат на таа функција, избегнувајќи на тој начин да го изврши барањето на Врховниот суд и да свика гласање за своја смена. Еделстајн минатата недела ги прекина парламентарните активности, повикувајќи се на процедурални прашања и ограничувањата за големи

Израел на работ на уставна криза

Израел на работ на уставна криза

Израел, се чини,  стигна до работ на уставна криза откако водечките лидери на конзервативната Ликуд партија на премиерот Бенјамин Нетанјаху апелираа до своите партиски колеги и до претседателот на парламентот да и се спротивстават на наредбата на Врховниот суд да се состане Кнесетот за да се гласа за неговиот наследник. Претседателот на парламентот

Израел влегува во уставна криза

Израел влегува во уставна криза

Израел, се чини,  стигна до работ на уставна криза откако водечките лидери на конзервативната Ликуд партија на премиерот Бенјамин Нетанјаху апелираа до своите партиски колеги и до претседателот на парламентот да и се спротивстават на наредбата на Врховниот суд да се состане Кнесетот за да се гласа за неговиот наследник. Претседателот на парламентот

Израел на работ на уставна криза

Израел на работ на уставна криза

Израел, се чини,  стигна до работ на уставна криза откако водечките лидери на конзервативната Ликуд партија на премиерот Бенјамин Нетанјаху апелираа до своите партиски колеги и до претседателот на парламентот да и се спротивстават на наредбата на Врховниот суд да се состане Кнесетот за да се гласа за неговиот наследник. Претседателот на парламентот

Израелскиот Парламент заседава по судска наредба

Израелскиот Парламент заседава по судска наредба

Израелскиот Парламент денеска повторно заседава откако Врховниот суд му нареди да избере нов претседател по парламентарните избори на 2 март. Претседателот на Собранието Јули Еделштајн, од конзервативната партија Ликуд на Бенјамин Нетанјаху, ги прекина активностите на Парламентот минатата недела, повикувајќи се на процедурални прашања и ограничувања