притисни ентер »

„АКТО фестивал“ изработи мурал во Домот на Култура во Ченто

„АКТО фестивал“ изработи мурал во Домот на Култура во Ченто

Со изработка на мурал на фасадата на Домот на култура во населбата Ченто во Скопје продолжува програмата на јубилејното, 15-то издание на АКТО фестивалот за современи уметности, во продукција на организацијата Факултет за работи што не се учат (ФР~У). Автор на муралот е младиот уметник Владимир Милиќ, и е во продукција на ФР~У во партнерство со организацијата

15. АКТО Фестивал за современи уметности продолжува во Домот на култура во населба Ченто

15. АКТО Фестивал за современи уметности продолжува во Домот на култура во населба Ченто

Со изработка на мурал на фасадата на Домот на култура во населбата Ченто во Скопје продолжува програмата на јубилејното, 15-то издание на АКТО фестивалот за современи уметности, во продукција на организацијата Факултет за работи што не се учат (ФР~У). Автор на муралот е младиот уметник Владимир Милиќ, и е во продукција на ФР~У во партнерство со организацијата

15. АКТО Фестивал за современи уметности продолжува во Домот на култура во населба Ченто

15. АКТО Фестивал за современи уметности продолжува во Домот на култура во населба Ченто

15. АКТО Фестивал за современи уметности продолжува во Домот на култура во населба Ченто Со изработка на мурал на фасадата на Домот на култура во населбата Ченто во Скопје продолжува програмата на јубилејното, 15-то издание на АКТО фестивалот за современи уметности, во продукција на организацијата Факултет за работи што не се учат (ФР~У). Автор на

Мурал во рамки на „АКТО фестивал“ на Домот на културата во скопската населба Ченто

Мурал во рамки на „АКТО фестивал“ на Домот на културата во скопската населба Ченто

Со изработка на мурал на фасадата на Домот на култура во населбата Ченто во Скопје, продолжува програмата на јубилејното 15. издание на „АКТО фестивал“ за современи уметности, во продукција на организацијата „Факултет за работи што не се учат“ (ФР~У). Автор на муралот е младиот уметник Владимир Милиќ и во продукција е на ФР~У во партнерство со организацијата

15-от АКТО Фестивал за современи уметности продолжува во Домот на култура во населба Ченто

15-от АКТО Фестивал за современи уметности продолжува во Домот на култура во населба Ченто

Со изработка на мурал на фасадата на Домот на култура во населбата Ченто во Скопје продолжува програмата на јубилејното, 15-то издание на АКТО фестивалот за современи уметности, во продукција на организацијата Факултет за работи што не се учат (ФР~У). Автор на муралот е младиот уметник Владимир Милиќ, и е во продукција на ФР~У во партнерство со организацијата

АКТО – фестивал за современи уметности продолжува во Домот на културата во Ченто

АКТО – фестивал за современи уметности продолжува во Домот на културата во Ченто

Со изработка на мурал на фасадата на Домот на култура во населбата Ченто во Скопје продолжува програмата на јубилејното, 15-то издание на АКТО фестивалот за современи уметности, во продукција на организацијата Факултет за работи што не се учат (ФР~У). Автор на муралот е младиот уметник Владимир Милиќ, и е во продукција на ФР~У во партнерство со организацијата

15. АКТО Фестивал за современи уметности продолжува во Домот на култура во населба Ченто

15. АКТО Фестивал за современи уметности продолжува во Домот на култура во населба Ченто

Со изработка на мурал на фасадата на Домот на култура во населбата Ченто во Скопје продолжува програмата на јубилејното, 15-то издание на АКТО фестивалот за современи уметности, во продукција на организацијата Факултет за работи што не се учат (ФР~У). Автор на муралот е младиот уметник Владимир Милиќ, и е во продукција на ФР~У во партнерство со организацијата

15. АКТО Фестивал за современи уметности продолжува во Домот на култура во населба Ченто

15. АКТО Фестивал за современи уметности продолжува во Домот на култура во населба Ченто

Скопје, 7 јули 2020 () – Со изработка на мурал на фасадата на Домот на култура во населбата Ченто во Скопје продолжува програмата на јубилејното, 15-то издание на АКТО фестивалот за современи уметности, во продукција на организацијата Факултет за работи што не се учат (ФР~У). Автор на муралот е младиот уметник Владимир Милиќ, и е во продукција на ФР~У

Фестивал „Акто“: Креативни формати на акција за градење праведно општество

Фестивал „Акто“: Креативни формати на акција за градење праведно општество

Програмата на јубилејното 15-то издание на фестивалот за современи уметности „Акто“, во продукција на „Факултет за работи што не се учат“, почна со изработка на мурал со стихови од „Песна за солидарноста“ од Бертолт Брехт на фасадата на киното „Партизан“ во Битола. Иницијативата за исцртување мурали на јавни простори во рамките на програмата на 15

„Солидарноста е темел на иднината“ е новиот мурал во Дом на Култура во Ченто

„Солидарноста е темел на иднината“ е новиот мурал во Дом на Култура во Ченто

„Солидарноста е темел на иднината“ е насловен новиот мурал кој во рамки на годинешното отворање на АКТО-Фестивалот на современа уметност, беше нацртан на Домот на Култура во скопската населба Ченто. Автор на муралот е Владимир Милиќ, а е направен во партнерство со Културно Ехо Скопје и Општината Гази Баба. „Да не се заборави поплавата која ја зафати