притисни ентер »

Министерство за здравство: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Министерство за здравство: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници, велат од Министерството за здравство преку соопштение, од каде ја демантираат информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Од Министерството смируваат дека во моментов нема дефицит

Министерство за здравство: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Министерство за здравство: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници, велат од Министерството за здравство преку соопштение, од каде ја демантираат информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Од Министерството смируваат дека во моментов нема дефицит

Министерство за здравство: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Министерство за здравство: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници, велат од Министерството за здравство преку соопштение, од каде ја демантираат информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Од Министерството смируваат дека во моментов нема дефицит

МЗ: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

МЗ: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Не е точна информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници, информираат од Министерството за здравство. Оттаму посочуваат дека во моментов нема дефицит на персонал во болницата. -Министерството

Министерство за здравство демантира дека во болницата во Дебар има дефицит на персонал

Министерство за здравство демантира дека во болницата во Дебар има дефицит на персонал

Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници, информираат од Министерството за здравство преку соопштение, од каде ја демантираат информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Од Министерството соопштија дека во моментов нема

Дебар остана без епидемиолог - тој и техничарот се тестираат на КОРОНА

Дебар остана без епидемиолог - тој и техничарот се тестираат на КОРОНА

Откако единствениот епидемиолог и техничарот од работната едница на Центарот за јавно здравје се тестираат за заразеност од коронавирус, Дебар а со тоа и Центар Жупа останаа без епидемиолог, констатрано е на денешната средба на дебарскиот оперативен штаб со кој раководи градоначалникот на Дебар Хекуран Дука. – Состојбата кај нас е алармантна. Не се

Министерство за здравство: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози

Министерство за здравство: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози

Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници, велат од Министерството за здравство преку соопштение, од каде ја демантираат информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Од Министерството смируваат дека во моментов нема дефицит

Дебар остана без епидемиолог - тој и техничарот се тестираат на КОРОНА

Дебар остана без епидемиолог - тој и техничарот се тестираат на КОРОНА

Откако единствениот епидемиолог и техничарот од работната едница на Центарот за јавно здравје се тестираат за заразеност од коронавирус, Дебар а со тоа и Центар Жупа останаа без епидемиолог, констатрано е на денешната средба на дебарскиот оперативен штаб со кој раководи градоначалникот на Дебар Хекуран Дука. – Состојбата кај нас е алармантна. Не се

МЗ: Не е точна информацијата дека нема епидемиолог во Дебар, има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, да не се шират дезинформации

МЗ: Не е точна информацијата дека нема епидемиолог во Дебар, има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, да не се шират дезинформации

Во моментов нема дефицит на персонал во болницата. Министерството за здравство е во постојана комуникација со болницата во Дебар и доколку се појави недостаток на лекари или персонал - итно ќе биде испратен од околните болници или од клиниките во Скопје. Апелираме да не се шират дезинформации и јавноста да се информира исклучиво од релевантните институции

МЗ: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

МЗ: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Не е точна информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници, информираат од Министерството за здравство. Оттаму посочуваат дека во моментов нема дефицит на персонал во болницата. Министерството

Не е точна информацијата дека нема епидемиолог во Дебар, има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Не е точна информацијата дека нема епидемиолог во Дебар, има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Не е точна информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници. „Во моментов нема дефицит на персонал во болницата. Министерството за здравство е во постојана комуникација со болницата

Филипче: Не е точна информацијата дека нема епидемиолог во дебарската болница

Филипче: Не е точна информацијата дека нема епидемиолог во дебарската болница

Mинистерот за здравство, Венко Филипче изјави дека не е точна информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Објаснува дека во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници. „Во моментов нема дефицит на персонал во болницата. Министерството

Дебар остана без епидемиолог, градоначалникот Дука бара итно да се зголеми медицинскиот персонал

Дебар остана без епидемиолог, градоначалникот Дука бара итно да се зголеми медицинскиот персонал

– Состојбата кај нас е алармантна. Не се знае уште колку се заразени или се потенцијални болни. Сега кога останавме без епидемиолот, кого можеме да го прогласиме за херој, бидејќи неуморно во изминатите денови, заедно со техничарот работеа без одмор, најитно ни е потребено засилување со медицински персонал, посебно од епидемилошката струка, изјави

МЗ: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

МЗ: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Не е точна информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници, информираат од Министерството за здравство. Оттаму посочуваат дека во моментов нема дефицит на персонал во болницата. -Министерството

МЗ: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

МЗ: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

– Не е точна информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници, информираат од Министерството за здравство. Оттаму посочуваат дека во моментов нема дефицит на персонал во болницата

Филипче: Не е точно дека нема епидемиолог во дебарската болница!

Филипче: Не е точно дека нема епидемиолог во дебарската болница!

Не е точна информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници, вели министерот за здравство Венко Филипче. -Во моментов нема дефицит на персонал во болницата. Министерството за здравство

МЗ:Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

МЗ:Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Не е точна информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници, информираат од Министерството за здравство. Оттаму посочуваат дека во моментов нема дефицит на персонал во болницата. -Министерството

МЗ: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

МЗ: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје

Не е точна информацијата која излезе во дел од медиумите дека нема епидемиолог во дебарската болница. Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои се исптарени како поддршка на локалните здравствени работници, информираат од Министерството за здравство. Оттаму посочуваат дека во моментот нема дефицит на персонал во болницата

Филипче: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје – нема дефицит на персонал

Филипче: Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје – нема дефицит на персонал

ИЗВОР Скопје24 | март 14, 2020 Во болницата во Дебар има епидемиолог и двајца инфектолози од Скопје, кои дојдоа во поддршка на локалните здравствени работници. „Во моментов нема дефицит на персонал во болницата. Министерството за здравство е во постојана комуникација со болницата во Дебар и доколку се појави недостаток на лекари или персонал – итно