Солени колачиња

Прво во еден подлабок сад ги мешаме сите суви сосотојки со лажица. Кон ова, ги додаваме белото вино и сончогледовото и маслиновото масло. Продолжуваме да мешаме со лажица. Кога се убаво ќе се спои смесата ја ставаме на побрашнета површина и го доработуваме тестото со раце. Потоа од тестото со сукало развлекуваме кора со дебелина од 1 сантиметар. Со