притисни ентер »

Продолжува вакцинацијата во земјава, ЕМА оцени дека згрутчување на крвта е ретка нус појава од вакцината на „Астра Зенека“

Продолжува вакцинацијата во земјава, ЕМА оцени дека згрутчување на крвта е ретка нус појава од вакцината на „Астра Зенека“

Во услови кога во земјава прдоложува процесот на имунизација на повозрасните лица и вработените во Армијата и образованието, Европската агенција за лекови (ЕМА) вчера потврди дека постои поврзаност помеѓу вакцината на „Астра Зенека“ и појавите на згрутчување на крвта, но нагласи дека оваа последица е многу ретка и бенефитите од вакцината и натаму се

Во Македонија продолжува вакцинацијата со Спутник V, за вакцината Астразенека ЕМА препорача секоја земја сама да си одлучи

Во Македонија продолжува вакцинацијата со Спутник V, за вакцината Астразенека ЕМА препорача секоја земја сама да си одлучи

Во услови кога во земјава прдоложува процесот на имунизација на повозрасните лица и вработените во Армијата и образованието, Европската агенција за лекови (ЕМА) вчера потврди дека постои поврзаност помеѓу вакцината на Астразенека и појавите на згрутчување на крвта, но нагласи дека оваа последица е многу ретка и бенефитите од вакцината и натаму се поголеми

Британскиот мешовит комитет за вакцинација и имунизација: Вакцината на „АстраЗенека“ да не им се дава на помлади од 30 години

Британскиот мешовит комитет за вакцинација и имунизација: Вакцината на „АстраЗенека“ да не им се дава на помлади од 30 години

Британскиот мешовит комитет за вакцинација и имунизација им препорача на британските власти вакцината на „АстраЗенека“ против Ковид-19 да не им се дава на лица помлади од 30 години поради многу реткиот и непосакуван ефект на згрутчување на крвта во мозокот. Веи Шен Лим, претседател на Комитетот за Ковид-19, рече дека врз основа на достапните податоци

Продолжува вакцинацијата во земјава, ЕМА оцени дека згрутчување на крвта е ретка нус појава од вакцината на „Астра Зенека“

Продолжува вакцинацијата во земјава, ЕМА оцени дека згрутчување на крвта е ретка нус појава од вакцината на „Астра Зенека“

– Во услови кога во земјава прдоложува процесот на имунизација на повозрасните лица и вработените во Армијата и образованието, Европската агенција за лекови (ЕМА) вчера потврди дека постои поврзаност помеѓу вакцината на „Астра Зенека“ и појавите на згрутчување на крвта, но нагласи дека оваа последица е многу ретка и бенефитите од вакцината и натаму

Германија ја одложи одлуката за АстраЗенека

Германија ја одложи одлуката за АстраЗенека

Одлуката во Германија во врска со АстраЗенека е одложена за наредната недела. Средбата на сојузниот и покраинските министри за здравство требаше да донесе јасност - како да се постапува со втората доза од вакцината. Сојузниот и покраинските министри за здравство во Германија ја одложија одлуката за односот кон инјектирањето на втората доза АстраЗенека

Продолжува вакцинацијата во земјава, ЕМА оцени дека згрутчување на крвта е ретка нуспојава од вакцината на „Астра-Зенека”

Продолжува вакцинацијата во земјава, ЕМА оцени дека згрутчување на крвта е ретка нуспојава од вакцината на „Астра-Зенека”

Во услови кога во земјава продоложува процесот на имунизација на повозрасните лица и вработените во Армијата и образованието, Европската агенција за лекови (ЕМА) вчера потврди дека постои поврзаност помеѓу вакцината на „Астра-Зенека” и појавите на згрутчување на крвта, но нагласи дека оваа последица е многу ретка и бенефитите од вакцината и натаму

Продолжува вакцинацијата во земјава, ЕМА оцени дека згрутчување на крвта е ретка нус појава од вакцината на „Астра Зенека”

Продолжува вакцинацијата во земјава, ЕМА оцени дека згрутчување на крвта е ретка нус појава од вакцината на „Астра Зенека”

Во услови кога во земјава прдоложува процесот на имунизација на повозрасните лица и вработените во Армијата и образованието, Европската агенција за лекови (ЕМА) вчера потврди дека постои поврзаност помеѓу вакцината на „Астра Зенека” и појавите на згрутчување на крвта, но нагласи дека оваа последица е многу ретка и бенефитите од вакцината и натаму се

Продолжува вакцинацијата во земјава, ЕМА оцени дека згрутчување на крвта е ретка нус појава од вакцината на „Астра Зенека”

Продолжува вакцинацијата во земјава, ЕМА оцени дека згрутчување на крвта е ретка нус појава од вакцината на „Астра Зенека”

Во услови кога во земјава прдоложува процесот на имунизација на повозрасните лица и вработените во Армијата и образованието, Европската агенција за лекови (ЕМА) вчера потврди дека постои поврзаност помеѓу вакцината на „Астра Зенека” и појавите на згрутчување на крвта, но нагласи дека оваа последица е многу ретка и бенефитите од вакцината и натаму се

Британија: Вакцината на „Астра зенека“ да не им се дава на помлади од 30 години

Британија: Вакцината на „Астра зенека“ да не им се дава на помлади од 30 години

Британскиот мешовит комитет за вакцинација и имунизација им препорача на британските власти вакцината на „Астра зенека“ против Ковид-19 да не им се дава на лица помлади од 30 години поради многу реткиот и непосакуван ефект на згрутчување на крвта во мозокот. Веи Шен Лим, претседател на Комитетот за Ковид-19, рече дека врз основа на достапните податоци

СЗО за „Астра-Зенека“: Врската е веројатна, но не е потврдена

СЗО за „Астра-Зенека“: Врската е веројатна, но не е потврдена

Советодавната комисија за безбедност на вакцините при Светската здравствена организација соопшти денеска дека причинската врска меѓу вакцината на „Астра-Зенека“ против Ковид-19 и ретките случаи на згрутчување на крвта со ниско ниво на тромбоцити, „се смета за веројатна, но не е потврдена”. Во изјавата издадена по прегледот на најновите глобални податоци,

СЗО за тромбозата и вакцината „АстраЗенека“: Врската е веројатна, но не е потврдена

СЗО за тромбозата и вакцината „АстраЗенека“: Врската е веројатна, но не е потврдена

Советодавната комисија за безбедност на вакцините при Светската здравствена организација соопшти денеска дека причинската врска меѓу вакцината на Астра Зенека против Ковид-19 и ретките случаи на згрутчување на крвта со ниско ниво на тромбоцити, „се смета за веројатна, но не е потврдена“. Во изјавата издадена по прегледот на најновите глобални податоци,

ЕМА: Членките на ЕУ сами да решаваат како ќе постапуваат со АстраЗенека

ЕМА: Членките на ЕУ сами да решаваат како ќе постапуваат со АстраЗенека

Неколку европски земји објавија ограничувања на употребата на AstraZeneca кај помладите луѓе поради појавата на ретки тромбови, претежно кај жени на возраст под 60 години во рок од две недели по вакцинирањето. Сепак, Европската агенција за лекови (ЕМА) се воздржува од давање препораки, велејќи дека земјите треба сами да го проценат ризикот со оглед

Британија: Вакцината на „Астра зенека“ да не им се дава на помлади од 30 години

Британија: Вакцината на „Астра зенека“ да не им се дава на помлади од 30 години

Британскиот мешовит комитет за вакцинација и имунизација им препорача на британските власти вакцината на „Астра зенека“ против Ковид-19 да не им се дава на лица помлади од 30 години поради многу реткиот и непосакуван ефект на згрутчување на крвта во мозокот. Веи Шен Лим, претседател на Комитетот за Ковид-19, рече дека врз основа на достапните податоци

Британија: Вакцината на „Астра зенека“ да не им се дава на помлади од 30 години

Британија: Вакцината на „Астра зенека“ да не им се дава на помлади од 30 години

Британскиот мешовит комитет за вакцинација и имунизација им препорача на британските власти вакцината на „Астра зенека“ против Ковид-19 да не им се дава на лица помлади од 30 години поради многу реткиот и непосакуван ефект на згрутчување на крвта во мозокот. Веи Шен Лим, претседател на Комитетот за Ковид-19, рече дека врз основа на достапните податоци

И СЗО се огласи за Астра Зенека- еве што соопштија

И СЗО се огласи за Астра Зенека- еве што соопштија

И СЗО се огласи за Астра Зенека- еве што соопштија Советодавната комисија за безбедност на вакцините при Светската здравствена организација соопшти денеска дека причинската врска меѓу вакцината на Астра Зенека против Ковид-19 и ретките случаи на згрутчување на крвта со ниско ниво на тромбоцити, „се смета за веројатна, но не е потврдена“. Во изјавата

ЕМА потврди: АстраЗенека е безбедна

ЕМА потврди: АстраЗенека е безбедна

Европската агенција за лекови и натаму дава зелено светло за вакцината на АстраЗенека. Попладнево во Амстердам е соопштено дека нема да има ограничување на употребата на вакцината и покрај ретките случаи на тромбози. „Ползата од вакцината во борбата против Ковид-19 е значително поголема од ризиците“, повтори и денеска шефицата на Европската агенција