притисни ентер »

„Тајните архиви на Скопје“ вечер во Кинотека по повод 13 Ноември

„Тајните архиви на Скопје“ вечер во Кинотека по повод 13 Ноември

По повод Денот на ослободувањето на Скопје, „Вардар филм“ вечер од 18 часот во Кинотеката ќе го промовира проектот „Тајните архиви на Скопје“ со проекција на филмски колаж од стари снимки од домашните архиви на жителите на главниот град. Целта на проектот е да ги зачува и афирмира материјалното, духовното и културното наследство на град Скопје преку

Премиера на краткиот филм „Тајните архиви на Скопје“ во Кинотеката

Премиера на краткиот филм „Тајните архиви на Скопје“ во Кинотеката

Вечерва од 18 часот во Кинотеката премиерно ќе се прикаже краткиот филм „Тајните архиви на Скопје“. Носител на проектот е Филмскиот центар „Вардар филм“ во соработка со Кинотеката, а е инициран, конципиран и координиран од Катерина Габунија. Целта на проектот е на младите генерации да им се претстави и доближи Скопје од пред неколку децении. Габунија

Филмски колаж „Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

Филмски колаж „Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

По повод Денот на ослободувањето на Скопје, „Вардар филм“ вечерва од 18 часот во Кинотека ќе го промовира проектот „Тајните архиви на Скопје“ со проекција на филмски колаж од стари снимки од домашните архиви на жителите на главниот град. Целта на проектот е да ги зачува и афирмира материјалното, духовното и културното наследство на град Скопје преку

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

По повод Денот на ослободувањето на Скопје, „Вардар филм“ вечер од 18 часот во Кинотеката ќе го промовира проектот „Тајните архиви на Скопје“ со проекција на филмски колаж од стари снимки од домашните архиви на жителите на главниот град. Целта на проектот е да ги зачува и афирмира материјалното, духовното и културното наследство на град Скопје преку

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

По повод Денот на ослободувањето на Скопје, „Вардар филм“ вечер од 18 часот во Кинотеката ќе го промовира проектот „Тајните архиви на Скопје“ со проекција на филмски колаж од стари снимки од домашните архиви на жителите на главниот град. Целта на проектот е да ги зачува и афирмира материјалното, духовното и културното наследство на град Скопје преку

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

По повод Денот на ослободувањето на Скопје, „Вардар филм“ вечер од 18 часот во Кинотеката ќе го промовира проектот „Тајните архиви на Скопје“ со проекција на филмски колаж од стари снимки од домашните архиви на жителите на главниот град. Целта на проектот е да ги зачува и афирмира материјалното, духовното и културното наследство на град Скопје преку

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември По повод Денот на ослободувањето на Скопје, „Вардар филм“ вечер од 18 часот во Кинотеката ќе го промовира проектот „Тајните архиви на Скопје“ со проекција на филмски колаж од стари снимки од домашните архиви на жителите на главниот град. Целта на проектот е да ги зачува и афирмира материјалното,

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

По повод Денот на ослободувањето на Скопје, „Вардар филм“ вечер од 18 часот во Кинотеката ќе го промовира проектот „Тајните архиви на Скопје“ со проекција на филмски колаж од стари снимки од домашните архиви на жителите на главниот град. Целта на проектот е да ги зачува и афирмира материјалното, духовното и културното наследство на град Скопје преку

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

По повод Денот на ослободувањето на Скопје, „Вардар филм“ вечер од 18 часот во Кинотеката ќе го промовира проектот „Тајните архиви на Скопје“ со проекција на филмски колаж од стари снимки од домашните архиви на жителите на главниот град. Целта на проектот е да ги зачува и афирмира материјалното, духовното и културното наследство на град Скопје преку

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

„Тајните архиви на Скопје“ во Кинотека по повод 13 Ноември

По повод Денот на ослободувањето на Скопје, „Вардар филм“ вечер од 18 часот во Кинотеката ќе го промовира проектот „Тајните архиви на Скопје“ со проекција на филмски колаж од стари снимки од домашните архиви на жителите на главниот град. Целта на проектот е да ги зачува и афирмира материјалното, духовното и културното наследство на град Скопје преку