притисни ентер »

Нечајев: Нема докази за вмешаност на Русија во убиството во Берлин

Нечајев: Нема докази за вмешаност на Русија во убиството во Берлин

Нема докази кои би потврдиле вмешаност на Русија во убиството на грузискиот државјанин во Берлин, изјави денеска рускиот амбасадор во Германија, Сергеј Нечајев. – Не постојат докази кои потврдуваат вмешаност на руски државни агенции во овој инцидент. Постапките на германија ќе имаат најнегативн влијание на руско-германските односи и ќе следува одговор,

Меркел ќе разговара со Путин за протерувањето на двајца руски дипломата

Меркел ќе разговара со Путин за протерувањето на двајца руски дипломата

Германската канцеларка Ангела Меркел најави денеска дека ќе разговара со рускиот претседател Владимир Путин за протерувањето на двајца руски дипломата од Берлин. Таа изјавата ја даде на заедничка прес-конференција со американскиот претседател Доналд Трамп, по одржаниот самит на НАТО во близина на Лондон. Таа, исто така, истакна дека Русија не ја поддржала

Нечајев: Нема докази за вмешаност на Русија во убиството во Берлин

Нечајев: Нема докази за вмешаност на Русија во убиството во Берлин

Нема докази кои би потврдиле вмешаност на Русија во убиството на грузискиот државјанин во Берлин, изјави денеска рускиот амбасадор во Германија, Сергеј Нечајев. – Не постојат докази кои потврдуваат вмешаност на руски државни агенции во овој инцидент. Постапките на германија ќе имаат најнегативн влијание на руско-германските односи и ќе следува одговор,

Нечајев: Нема докази за вмешаност на Русија во убиството во Берлин

Нечајев: Нема докази за вмешаност на Русија во убиството во Берлин

Нема докази кои би потврдиле вмешаност на Русија во убиството на грузискиот државјанин во Берлин, изјави денеска рускиот амбасадор во Германија, Сергеј Нечајев. – Не постојат докази кои потврдуваат вмешаност на руски државни агенции во овој инцидент. Постапките на германија ќе имаат најнегативн влијание на руско-германските односи и ќе следува одговор,

Меркел ќе разговара со Путин за протерувањето на двајца руски дипломати

Меркел ќе разговара со Путин за протерувањето на двајца руски дипломати

Германската канцеларка Ангела Меркел најави денеска дека ќе разговара со рускиот претседател Владимир Путин за протерувањето на двајца руски дипломати од Берлин. Таа изјавата ја даде на заедничка прес-конференција со американскиот претседател Доналд Трамп, по одржаниот самит на НАТО во близина на Лондон. Таа, исто така, истакна дека Русија не ја поддржала

Нечајев: Русија не е вмешана за убиството на грузискиот државјанин во Берлин

Нечајев: Русија не е вмешана за убиството на грузискиот државјанин во Берлин

Не постојат докази кои потврдуваат вмешаност на руски државни агенции во овој инцидент, вели рускиот амбасадор во Германија, Најчев. Нема докази кои би потврдиле вмешаност на Русија во убиството на грузискиот државјанин во Берлин, изјави денеска рускиот амбасадор во Германија, Сергеј Нечајев. – Не постојат докази кои потврдуваат вмешаност на руски

Меркел ќе разговара со Путин за протераните дипломати

Меркел ќе разговара со Путин за протераните дипломати

Германската канцеларка Ангела Меркел денеска најави дека ќе разговара со рускиот претседател Владимир Путин за протерувањето на двајца руски дипломати од Берлин. Таа ова го кажа на заедничка прес-конференција со американскиот претседател Доналд Трамп, по самитот на НАТО, пренесе „Ројтерс“. Меркел исто така рече дека Русија не ја поддржала истрагата

Меркел ќе разговара со Путин за протераните дипломати

Меркел ќе разговара со Путин за протераните дипломати

Германската канцеларка Ангела Меркел денеска најави дека ќе разговара со рускиот претседател Владимир Путин за протерувањето на двајца руски дипломати од Берлин. Таа ова го кажа на заедничка прес-конференција со американскиот претседател Доналд Трамп, по самитот на НАТО, пренесе „Ројтерс“. Меркел исто така рече дека Русија не ја поддржала истрагата

Меркел ќе разговара со Путин за протераните дипломати

Меркел ќе разговара со Путин за протераните дипломати

Германската канцеларка Ангела Меркел денеска најави дека ќе разговара со рускиот претседател Владимир Путин за протерувањето на двајца руски дипломати од Берлин. Таа ова го кажа на заедничка прес-конференција со американскиот претседател Доналд Трамп, по самитот на НАТО, пренесе „Ројтерс“. Меркел исто така рече дека Русија не ја поддржала истрагата

Дипломатска војна на Берлин и Москва: Германија протера двајца руски дипломати

Дипломатска војна на Берлин и Москва: Германија протера двајца руски дипломати

Германија протера двајца руски дипломати, кои биле дел од руската амбасада во Берлин, осомничени дека учествувале во убиство на грузиски државјанин во главниот град на Германија. Руското министерство за надворешни работи оцени дека потегот е непријателски и неоправдан. Тие ветија дека ќе следи соодветен одговор на Кремљ. „Ова е апсолутно неоснована

Меркел ќе разговара со Путин за протерувањето на двајца руски дипломата

Меркел ќе разговара со Путин за протерувањето на двајца руски дипломата

Германската канцеларка Ангела Меркел најави денеска дека ќе разговара со рускиот претседател Владимир Путин за протерувањето на двајца руски дипломата од Берлин. Таа изјавата ја даде на заедничка прес-конференција со американскиот претседател Доналд Трамп, по одржаниот самит на НАТО во близина на Лондон. Таа, исто така, истакна дека Русија не ја поддржала

Нечајев: Нема докази за вмешаност на Русија во убиството во Берлин

Нечајев: Нема докази за вмешаност на Русија во убиството во Берлин

Нема докази кои би потврдиле вмешаност на Русија во убиството на грузискиот државјанин во Берлин, изјави денеска рускиот амбасадор во Германија, Сергеј Нечајев. – Не постојат докази кои потврдуваат вмешаност на руски државни агенции во овој инцидент. Постапките на германија ќе имаат најнегативн влијание на руско-германските односи и ќе следува одговор,

Меркел ќе разговара со Путин за протерувањето на двајца руски дипломата

Меркел ќе разговара со Путин за протерувањето на двајца руски дипломата

Таа изјавата ја даде на заедничка прес-конференција со американскиот претседател Доналд Трамп, по одржаниот самит на НАТО во близина на Лондон. Германската канцеларка Ангела Меркел најави денеска дека ќе разговара со рускиот претседател Владимир Путин за протерувањето на двајца руски дипломата од Берлин. Таа изјавата ја даде на заедничка прес-конференција

Германија протера руски дипломати поради убиство на Грузиец

Германија протера руски дипломати поради убиство на Грузиец

Германското Министерство за надворешни работи соопшти дека протерувањето на двајца руски дипломати следувало откако Обвинителството соопштило дека се сомнева во вмешаноста на Москва во убиството на грузиски државјанин во Берлин. Министерството соопшти дека протераните биле вработени во руската амбасада во Берлин, но не ги открија нивните имиња, пренесува

Германија протера руски дипломати поради убиство на Грузиец

Германија протера руски дипломати поради убиство на Грузиец

Германското Министерство за надворешни работи соопшти дека протерувањето на двајца руски дипломати следувало откако Обвинителството соопштило дека се сомнева во вмешаноста на Москва во убиството на грузиски државјанин во Берлин. Министерството соопшти дека протераните биле вработени во руската амбасада во Берлин, но не ги открија нивните имиња, пренесува

Германија протера руски дипломати поради убиство на Грузиец

Германија протера руски дипломати поради убиство на Грузиец

Германското Министерство за надворешни работи соопшти дека протерувањето на двајца руски дипломати следувало откако Обвинителството соопштило дека се сомнева во вмешаноста на Москва во убиството на грузиски државјанин во Берлин. Министерството соопшти дека протераните биле вработени во руската амбасада во Берлин, но не ги открија нивните имиња, пренесува