притисни ентер »

Наградата „Франческо Петрарка“ за поетот и академик Василевски

Наградата „Франческо Петрарка“ за поетот и академик Василевски

Угледната италијанска меѓународна награда што го носи името на славниот италијански поет и хуманист Франческо Петрарка му е доделена на поетот и академик Ристо Василевски за неговиот голем придонес во светската поезија. Вчера беа соопштени имињата на годинашните добитници на угледната меѓународна награда „Франческо Петрарка”, односно на лауреатите

Наградата „Франческо Петрарка“ за поетот и академик Василевски

Наградата „Франческо Петрарка“ за поетот и академик Василевски

Угледната италијанска меѓународна награда што го носи името на славниот италијански поет и хуманист Франческо Петрарка му е доделена на поетот и академик Ристо Василевски за неговиот голем придонес во светската поезија. Вчера беа соопштени имињата на годинашните добитници на угледната меѓународна награда „Франческо Петрарка”, односно на лауреатите

Признание од Италија: „Франческо Петрарка“ за поетот и академик Ристо Василевски

Признание од Италија: „Франческо Петрарка“ за поетот и академик Ристо Василевски

Угледната италијанска меѓународна награда што го носи името на славниот италијански поет и хуманист Франческо Петрарка му е доделена на поетот и академик Ристо Василевски  за неговиот голем придонес во светската поезија. Вчера беа соопштени имињата на годинашните добитници на угледната меѓународна награда „Франческо Петрарка”, односно на лауреатите

Наградата „Франческо Петрарка“ за поетот и академик Василевски

Наградата „Франческо Петрарка“ за поетот и академик Василевски

Името на славниот италијански поет и хуманист Франческо Петрарка му е доделена на поетот и академик Ристо Василевски за неговиот голем придонес во светската поезија. Вчера беа соопштени имињата на годинашните добитници на угледната меѓународна награда „Франческо Петрарка”, односно на лауреатите на Меѓународниот книжевен и уметнички фестивал, што секоја

Наградата „Франческо Петрарка“ за поетот и академик Василевски

Наградата „Франческо Петрарка“ за поетот и академик Василевски

Угледната италијанска меѓународна награда што го носи името на славниот италијански поет и хуманист Франческо Петрарка му е доделена на поетот и академик Ристо Василевски  за неговиот голем придонес во светската поезија. Вчера беа соопштени имињата на годинашните добитници на угледната меѓународна награда „Франческо Петрарка”, односно на лауреатите

Наградата „Франческо Петрарка” за поетот и академик Василевски

Наградата „Франческо Петрарка” за поетот и академик Василевски

Угледната италијанска меѓународна награда што го носи името на славниот италијански поет и хуманист Франческо Петрарка му е доделена на поетот и академик Ристо Василевски  за неговиот голем придонес во светската поезија. Вчера беа соопштени имињата на годинашните добитници на угледната меѓународна награда „Франческо Петрарка”, односно на лауреатите