притисни ентер »

САДУ: Ако има превработеност во јавниот сектор, зошто тогаш се вработуваат роднини и партиски војници

САДУ: Ако има превработеност во јавниот сектор, зошто тогаш се вработуваат роднини и партиски војници

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија – САДУ, при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС реагира на јавната изјава на Премиерот на РС Македонија кој што рече дека ќе се намалат вработените во јавниот сектор преку трансфер во приватниот сектор, каде што ќе бидат субвенционирани и тренирани за истите услуги во

САДУ: Ако има превработеност во јавниот сектор, зошто тогаш се вработуваат роднини и партиски војници

САДУ: Ако има превработеност во јавниот сектор, зошто тогаш се вработуваат роднини и партиски војници

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија – САДУ, при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС реагира на јавната изјава на Премиерот на РС Македонија кој што рече дека ќе се намалат вработените во јавниот сектор преку трансфер во приватниот сектор, каде што ќе бидат субвенционирани и тренирани за истите услуги во

САДУ: Во јавната администрација веќе постои бел штрајк и одлив на стручни кадри

САДУ: Во јавната администрација веќе постои бел штрајк и одлив на стручни кадри

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија – САДУ, при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС реагира на јавната изјава на Премиерот на РС Македонија кој што рече дека ќе се намалат вработените во јавниот сектор преку трансфер во приватниот сектор, каде што ќе бидат субвенционирани и тренирани за истите услуги во

САДУ: Зошто се вработуваат роднини и партиски војници ако има превработеност во јавниот сектор?

САДУ: Зошто се вработуваат роднини и партиски војници ако има превработеност во јавниот сектор?

Синдикатот на администрација и државна управа на Македонија – САДУ, при Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија – КСС реагира на јавната изјава на премиерот кој рече дека ќе се намалат вработените во јавниот сектор преку трансфер во приватниот сектор, каде што ќе бидат субвенционирани и тренирани за истите услуги во приватниот сектор. Ова