притисни ентер »

Премиерот во заминување: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот во заминување: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека добил лично уверување од шпанскиот премиер Педро Санчез дека Шпанија многу скоро ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на нашата земја за членство во НАТО во Вашингтон. Заев, меѓудругото рече дека денес Северна Македонија го живее сонот на генерациите

Премиерот во заминување: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот во заминување: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека добил лично уверување од шпанскиот премиер Педро Санчез дека Шпанија многу скоро ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на нашата земја за членство во НАТО во Вашингтон. Заев, меѓудругото рече дека денес Северна Македонија го живее сонот на генерациите

(Видео) Заев: Како дел од НАТО, Северна Македонија станува фактор за стабилност во регионот

(Видео) Заев: Како дел од НАТО, Северна Македонија станува фактор за стабилност во регионот

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев во изјава за медиумите го оцени учеството на владината делегација на Состанокот на лидерите на НАТО по повод 70 годишнината од постоењето на алијансата. Во продолжение на ова соопштение ви ја пренесуваме изјавата на премиерот Заев: „Овие два дена во Лондон, кога нашата Северна Македонија

(Видео) Заев: Како дел од НАТО, Северна Македонија станува фактор за стабилност во регионот

(Видео) Заев: Како дел од НАТО, Северна Македонија станува фактор за стабилност во регионот

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев во изјава за медиумите го оцени учеството на владината делегација на Состанокот на лидерите на НАТО по повод 70 годишнината од постоењето на алијансата. Во продолжение на ова соопштение ви ја пренесуваме изјавата на премиерот Заев: „Овие два дена во Лондон, кога нашата Северна Македонија

(Видео) Заев: Како дел од НАТО, Северна Македонија станува фактор за стабилност во регионот

(Видео) Заев: Како дел од НАТО, Северна Македонија станува фактор за стабилност во регионот

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев во изјава за медиумите го оцени учеството на владината делегација на Состанокот на лидерите на НАТО по повод 70 годишнината од постоењето на алијансата. Во продолжение на ова соопштение ви ја пренесуваме изјавата на премиерот Заев: „Овие два дена во Лондон, кога нашата Северна Македонија

(ВИДЕО) Заев: Иднината на земјава има адреса за трајна безбедност и таа адреса е Главното Седиште на НАТО во Брисел

(ВИДЕО) Заев: Иднината на земјава има адреса за трајна безбедност и таа адреса е Главното Седиште на НАТО во Брисел

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев во изјава за медиумите го оцени учеството на владината делегација на Состанокот на лидерите на НАТО по повод 70 годишнината од постоењето на алијансата. „Овие два дена во Лондон, кога нашата Северна Македонија е претставена на највисоко владино ниво на Состанокот на лидерите на НАТО,

Заев: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Заев: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека добил лично уверување од шпанскиот премиер Педро Санчез дека Шпанија многу скоро ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на нашата земја за членство во НАТО во Вашингтон. Заев, меѓудругото рече дека денес Северна Македонија го живее сонот на генерациите

Заев за Состанокот на лидерите на НАТО: Иднината на Северна Македонија има адреса за трајна безбедност и сигурност и таа адреса е Главното Седиште на НАТО во Брисел

Заев за Состанокот на лидерите на НАТО: Иднината на Северна Македонија има адреса за трајна безбедност и сигурност и таа адреса е Главното Седиште на НАТО во Брисел

Претседателот на Владата на Република Северна Македонија, Зоран Заев во изјава за медиумите го оцени учеството на владината делегација на Состанокот на лидерите на НАТО по повод 70 годишнината од постоењето на алијансата. Во продолжение на ова соопштение ви ја пренесуваме изјавата на премиерот Заев: Овие два дена во Лондон, кога нашата Северна Македонија

Заев: Санчез ме увери дека Шпанија за брзо ќе го ратификува протоколот за НАТО

Заев: Санчез ме увери дека Шпанија за брзо ќе го ратификува протоколот за НАТО

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека добил лично уверување од шпанскиот премиер Педро Санчез дека Шпанија многу скоро ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на нашата земја за членство во НАТО во Вашингтон. Заев, меѓудругото рече дека денес Македонија го живее сонот на генерациите пред

Заев: Како дел од НАТО, Македонија станува фактор за стабилност во регионот

Заев: Како дел од НАТО, Македонија станува фактор за стабилност во регионот

Фото: Маја Јаневска-Илиева Претседателот на Владата, Зоран Заев, во изјава за медиумите го оцени учеството на владината делегација на Состанокот на лидерите на НАТО по повод 70-годишнината од постоењето на Алијансата. Во продолжение ви ја пренесуваме изјавата на премиерот Заев: -Овие два дена во Лондон, кога нашата Северна Македонија е претставена

Столтенберг: Топло ја поздравивме Македонија

Столтенберг: Топло ја поздравивме Македонија

Генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг го поздрави учеството на македонската делегација на денешниот Самит на Алијансата во Лондон и порача дека членството на земјата е позитивен чекор за целиот регион. – Топло ја поздравивме Македонија денеска, изјави Столтенберг на прес-конференцијата по завршувањето на Самитот. Тој додаде дека членството

Северна Македонија добродојдена во НАТО, Заев: Шпанија наскоро ќе го ратификува Протоколот

Северна Македонија добродојдена во НАТО, Заев: Шпанија наскоро ќе го ратификува Протоколот

Рано утрово лидерите на државите членки се собраа на Самитот на НАТО во Лондон. Северна Македонија иако се уште не е полноправна членка, овде е претставена од делегација предводена од премиерот Заев.  На влезот, праша каде ќе се соберат лидерите. За прв пат премиерот на земјава седна на заедничка маса со премиерите и претседателите на земјите членки

Заев: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Заев: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека добил лично уверување од шпанскиот премиер Педро Санчез дека Шпанија многу скоро ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на нашата земја за членство во НАТО во Вашингтон. Заев, меѓудругото рече дека денес Македонија го живее сонот на генерациите пред

ЗАЕВ: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

ЗАЕВ: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека добил лично уверување од шпанскиот премиер Педро Санчез дека Шпанија многу скоро ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на нашата земја за членство во НАТО во Вашингтон. Заев, меѓудругото рече дека денес С Македонија го живее сонот на генерациите пред

Заев од Лондон: Овој генерациски успех на нашата земја нека биде поттик за ЕУ да ја поправи својата грешка

Заев од Лондон: Овој генерациски успех на нашата земја нека биде поттик за ЕУ да ја поправи својата грешка

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиумите по завршувањето на НАТО Самитот во Лондон, рече дека го живееме сонот на генерациите пред нас, на сите граѓани и лидери од нашата земја кои се вградени во остварувањето на стратешкиот стремеж кој започна со независноста на нашата земја. -Иднината на Северна Македонија има адреса. На таа адреса е запишана

Заев: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Заев: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека добил лично уверување од шпанскиот премиер Педро Санчез дека Шпанија многу скоро ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на нашата земја за членство во НАТО во Вашингтон. Заев, меѓудругото рече дека денес Северна Македонија го живее сонот на генерациите

Заев: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Заев: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека добил лично уверување од шпанскиот премиер Педро Санчез дека Шпанија многу скоро ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на нашата земја за членство во НАТО во Вашингтон. Заев, меѓудругото рече дека денес Северна Македонија го живее сонот на генерациите

Заев на состанокот на лидерите на НАТО: Спремни сме да ги преземеме обврските како полноправна членка

Заев на состанокот на лидерите на НАТО: Спремни сме да ги преземеме обврските како полноправна членка

Премиерот Зоран Заев во своето обраќање на состанокот на НАТО во Лондон како 30. говорник и лидер на Северна Македонија истакна дека настанот ја потврдува заедничката посветеност на сојузниците за обезбедување мир, стабилност и просперитет во целата евро-атлантска област. Заев на средбата со која претседава генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг,

Заев: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Заев: Добив лично уверување од премиерот Санчез дека Шпанија многу скоро ќе го ратификува Протоколот

Премиерот Зоран Заев во изјава за медиуми по самитот на НАТО во Лондон рече дека добил лично уверување од шпанскиот премиер Педро Санчез дека Шпанија многу скоро ќе ја депонира ратификацијата на Протоколот за пристапување на нашата земја за членство во НАТО во Вашингтон. Заев, меѓудругото рече дека денес Северна Македонија го живее сонот на генерациите

Заев на состанокот на лидерите на НАТО: Спремни сме да ги преземеме обврските како полноправна членка

Заев на состанокот на лидерите на НАТО: Спремни сме да ги преземеме обврските како полноправна членка

Премиерот Зоран Заев во своето обраќање на состанокот на НАТО во Лондон како 30. говорник и лидер на Северна Македонија истакна дека настанот ја потврдува заедничката посветеност на сојузниците за обезбедување мир, стабилност и просперитет во целата евро-атлантска област. Заев на средбата со која претседава генералниот секретар на НАТО, Јенс Столтенберг,