притисни ентер »

ДЕСТИНАЦИЈА ОД СОНИШТАТА: Се гради највисокиот хотел на светот

ДЕСТИНАЦИЈА ОД СОНИШТАТА: Се гради највисокиот хотел на светот

Највисокиот хотел на светот ќе „никне“ во Дубаи. Градот сака постави нов светски рекорд, иако веќе ги има 12 од 100-те највисоки хотели на светот. Хотелот „Сиел“ веќе се гради, ќе има 82 ката и кога ќе биде готов во 2023 година, ќе биде највисок на светот. Тој ќе се издигнува 360 метри во височина, што е четири метри повеќе од актуелниот рекордер „Гевора“

Повторно во Дубаи: Овој е новиот највисок хотел на светот

Повторно во Дубаи: Овој е новиот највисок хотел на светот

Share Tweet Share Share Email Comments Кулата Сиел (Ciel Tower), изграден каде на друго место ако не во Дубаи, е новиот највисок хотел на светот. Засега овој примат го има хотелот „Гевор“ во Дубаи, висок 356 метри, кој во 2018 година официјално беше запишан во Гинисовата книга на рекорди како највисок хотел на светот. Сепак, тоа ќе биде кратко, висококатницата

„Ciel Tower“ – новиот највисок хотел во светот (ВИДЕО)

„Ciel Tower“ – новиот највисок хотел во светот (ВИДЕО)

Хотелот Гевора долг 356 метри во Дубаи е наведен во 2018 година како највисок хотел во светот во Гинисова книга на рекорди. Сепак, неговото владеење ќе биде краткотрајно. Солитерот од 75 ката наскоро ќе биде засенет од пограндиозен објект – „Ciel Tower“од 360 метри визочина и ќе има 1.042 соби и апартмани распоредени на 82 ката. loading... Дизајнот

Во Дубаи се гради нов највисок хотел

Во Дубаи се гради нов највисок хотел

Во Дубаи моментално се наоѓаат 12 од 100-те највисоки хотели на светот, но градот се стреми да постави нов светски рекорд. Хотелот „Сиел“, кој моментално се гради, ќе има 82 спратови и кога ќе биде готов во 2023 година, ќе биде највисок на светот. Тој ќе се издигнува 360 метри во височина, што е четири метри повеќе од актуелниот рекордер „Гевора“,

Сиел тауер нов највисок хотел на светот, повторно во Дубаи

Сиел тауер нов највисок хотел на светот, повторно во Дубаи

Хотелот „Гевор“ во Дубаи, висок 356 метри, во 2018 година е ставен во Гинисовата книга на рекорди како највисок хотел на светот. Сепак, тоа ќе биде кратко, висококатницата на 75 ката наскоро ќе биде засенета од „витката“ Сиел тауер, која ќе биде висока 360 метри и ќе има 1.042 соби и апартмани, распоредени на 82 ката. За дизајнот на кулата, која се

Сиел тауер нов највисок хотел на светот, повторно во Дубаи

Сиел тауер нов највисок хотел на светот, повторно во Дубаи

Хотелот „Гевор“ во Дубаи, висок 356 метри, во 2018 година е ставен во Гинисовата книга на рекорди како највисок хотел на светот. Сепак, тоа ќе биде кратко, висококатницата на 75 ката наскоро ќе биде засенета од „витката“ Сиел тауер, која ќе биде висока 360 метри и ќе има 1.042 соби и апартмани, распоредени на 82 ката. За дизајнот на кулата, која се

Сиел тауер нов највисок хотел на светот, повторно во Дубаи

Сиел тауер нов највисок хотел на светот, повторно во Дубаи

Хотелот „Гевор“ во Дубаи, висок 356 метри, во 2018 година е ставен во Гинисовата книга на рекорди како највисок хотел на светот. Сепак, тоа ќе биде кратко, висококатницата на 75 ката наскоро ќе биде засенета од „витката“ Сиел тауер, која ќе биде висока 360 метри и ќе има 1.042 соби и апартмани, распоредени на 82 ката. За дизајнот на кулата, која се

Сиел тауер нов највисок хотел на светот, повторно во Дубаи

Сиел тауер нов највисок хотел на светот, повторно во Дубаи

Хотелот „Гевор“ во Дубаи, висок 356 метри, во 2018 година е ставен во Гинисовата книга на рекорди како највисок хотел на светот. Сепак, тоа ќе биде кратко, висококатницата на 75 ката наскоро ќе биде засенета од „витката“ Сиел тауер, која ќе биде висока 360 метри и ќе има 1.042 соби и апартмани, распоредени на 82 ката. За дизајнот на кулата, која се

Дубаи го добива највисокиот хотел на светот, ќе ве остави без здив! ВИДЕО

Дубаи го добива највисокиот хотел на светот, ќе ве остави без здив! ВИДЕО

Хотелот ќе се вика Gevora и ќе биде лоциран на улицата на шеикот Зајед на висина од 356.3 метри. Дубаи е градот кој е познат по паметните градби и блескавите кули, ќе стане дом на највисокиот хотел на светот во кулата „Сиел тауер“. Хотелот ќе се вика Gevora и ќе биде лоциран на улицата на шеикот Зајед на висина од 356.3 метри. Интересно е тоа што Дубаи

Дубаи го добива највисокиот хотел на светот (Видео)

Дубаи го добива највисокиот хотел на светот (Видео)

Дубаи, 16. јануари 2020 (ОХРИДПРЕС) – Дубаи е градот кој е познат по паметните градби и блескавите кули, ќе стане дом на највисокиот хотел на светот во кулата „Сиел тауер“ . Хотелот ќе се вика Gevora и ќе биде лоциран на улицата на шеикот Зајед на висина од 356.3 метри. Интересно е тоа што Дубаи веќе сега е дом на шесте највисоки хотели на светот,

Во Дубаи се гради нов највисок хотел на светот, ќе се издигнува 360 метри

Во Дубаи се гради нов највисок хотел на светот, ќе се издигнува 360 метри

Во Дубаи моментално се наоѓаат 12 од 100-те највисоки хотели на светот, но градот се стреми да постави нов светски рекорд. Хотелот „Сиел“, кој моментално се гради, ќе има 82 спратови и кога ќе биде готов во 2023 година, ќе биде највисок на светот. Тој ќе се издигнува 360 метри во височина, што е четири метри повеќе од актуелниот рекордер „Гевора“,

(ФОТО) СЕ ГРАДИ НОВ НАЈВИСОК ХОТЕЛ ВО СВЕТОТ: Ќе се наоѓа во Дубаи и ќе биде висок 360 метри

(ФОТО) СЕ ГРАДИ НОВ НАЈВИСОК ХОТЕЛ ВО СВЕТОТ: Ќе се наоѓа во Дубаи и ќе биде висок 360 метри

Во Дубаи моментално се наоѓаат 12 од 100-те највисоки хотели на светот, но градот се стреми да постави нов светски рекорд. Хотелот „Сиел“, кој моментално се гради, ќе има 82 спратови и кога ќе биде готов во 2023 година, ќе биде највисок на светот. Тој ќе се издигнува 360 метри во височина, што е четири метри повеќе од актуелниот рекордер „Гевора“,

Дубаи го добива највисокиот хотел на светот!

Дубаи го добива највисокиот хотел на светот!

Дубаи е градот кој е познат по паметните градби и блескавите кули, ќе стане дом на највисокиот хотел на светот во кулата Ciel Tower . Хотелот ќе се вика Gevora и ќе биде лоциран на улицата на шеикот Зајед на висина од 356.3 метри. Интересно е тоа што Дубаи веќе сега е дом на шесте највисоки хотели на светот, JW Marriott Marquis Hotel Tower 1, JW Marriott

Дубаи ќе го добие највисокиот хотел во светот

Дубаи ќе го добие највисокиот хотел во светот

Дубаи е познат по неверојатната модернистичка архитектура и блескавите облакодери, а сега ќе го добие и највисокиот хотел во светот, на висина од 356,3 метри. Интересно е тоа што Дубаи сега е дом на шесте највисоки хотели во светот. Моментално се градат седум облакодери низ градот, со висина над 309 метри. Трката по висина почна во 1999 година кога

Дубаи го добива највисокиот хотел на светот, а фотографиите ќе ве остават без здив - погледнете

Дубаи го добива највисокиот хотел на светот, а фотографиите ќе ве остават без здив - погледнете

Дубаи е градот кој е познат по паметните градби и блескавите кули, ќе стане дом на највисокиот хотел на светот во кулата Ciel Tower. Хотелот ќе се вика Gevora и ќе биде лоциран на улицата на шеикот Зајед на висина од 356.3 метри. Интересно е тоа што Дубаи веќе сега е дом на шесте највисоки хотели на светот, JW Marriott Marquis Hotel Tower 1, JW Marriott