притисни ентер »

Градот нема да прска против шимшировиот молец, ќе остане ли зеленило на Водно?

Градот нема да прска против шимшировиот молец, ќе остане ли зеленило на Водно?

Потребен е ангажман на повеќе институции што се занимаваат со заштита на шумите и кои имаат поголем увид и експертиза во справувањето со шимшировиот молец. Вака велат од Град Скопје околу прашањето дали годинава ќе се прска против овие пеперутки на Матка, Водно, но и во Скопје. Шимширот е многу важен за нас бидејќи нѐ штити од аерозагадување. – Голем