притисни ентер »

ФОТО: Заѕидани дрвата во Скопје – Кај „Александар Палас“ ги избетонирале и дрвјата

ФОТО: Заѕидани дрвата во Скопје – Кај „Александар Палас“ ги избетонирале и дрвјата

На социјалните мрежи осамнаа фотографии од дрвата на улицата кај хотелот „Александар Палас“, кои при асфалтирањето се целосно соѕидани. Не е оставен ниту простор за наводнување на дрвата, а со тоа ќе се исушат за 3 месеци. Граѓаните се бесни, затоа што со ваквите постапки исчезнува зеленилото од градот. ФОТО: Заѕидани дрвата во Скопје – Кај „Александар

ФОТО: Заѕидани дрвата во Скопје

ФОТО: Заѕидани дрвата во Скопје

На социјалните мрежи осамнаа фотографии од дрвата на улицата кај хотелот „Александар Палас“, кои при асфалтирањето се целосно соѕидани. Не е оставен ниту простор за наводнување на дрвата, а со тоа ќе се исушат за 3 месеци. Граѓаните се бесни, затоа што со ваквите постапки исчезнува зеленилото од градот. ФОТО: Заѕидани дрвата во Скопје

Дрвјата во Карпош асфалтирани (ФОТО)

Дрвјата во Карпош асфалтирани (ФОТО)

Силни реакции на твитер за Општина Карпош! Асфалтирале дрва?! Дрвово на фотографијата е едно од петнаесетте е свежно асфалтирани млади дрвја кај хотелот „Александар Палас“ и најверојатно ќе се исуши за три месеци. Ако стегнат горештини – и побрзо. Дрвата кај хотелот „Александар Палас“ асфалтирани и без простор за наводнување pic.twitter.com/IkSxrNZaTB

Дрвјата во Скопје асфалтирани (ФОТО)

Дрвјата во Скопје асфалтирани (ФОТО)

Да, добро прочитавте – во насловот на текстот нема гршка. Дрвјата во Скопје се асфалтирани, ич да не ги мислите. А ако ве интересира како и зошто, најубаво да прашате во општина Карпош и во Град Скопје. Само Стефан Богоев и Петре Шилегов можат да ви одговорат на тие филозофски прашања. Кога ќе прашувате, спомнете им дека дрвјата се наводнуваат околу