ВИДЕО | Mодната индустрија го третира човекот како стока, разговор со режисерот Jаниќијевиќ за соработката со ПЕТА

Колку потрошувачите имаат можност да влијаат врз модната индустрија, колку имаат избор да извршат промена во модните трендови, се едни од прашањата кои се поставуваат во видеото на ПЕТА- Be a Sweater They Said, (Биди џемпер, тие кажаа). -И најдобриот начин на кој потрошувачите можат да имаат влијание е едноставно со одбивање да се купат производи што