притисни ентер »

ОЈО оформи предмет по допрен глас за јавните набавки во Министерството за здравство

ОЈО оформи предмет по допрен глас за јавните набавки во Министерството за здравство

– Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поведе предистражна постапка по допрен глас, заради постоење на индиции за повреда на законот при постапките на доделување договори за јавни набавки во Министерството за здравство. Како што се наведува во соопштението од ОЈО, предистражната постапка е резултат на објавените

ОЈО ќе го истражува поништениот тендер за реагенси распишан од Филипче

ОЈО ќе го истражува поништениот тендер за реагенси распишан од Филипче

Обвинителството ќе го разгледува тендерот за набавката за биореагенси и тестови на крв на Министерството за здравство, вреден 35 милиони евра. ОЈО поведе предистражна постапка по допрен глас, заради постоење на индиции за повреда на законот при постапки на доделување на договори за јавни набавки во Министерството за здравство, наведуваат од обвинителството

ОЈО ќе го истражува поништениот тендер за реагенси распишан од Филипче

ОЈО ќе го истражува поништениот тендер за реагенси распишан од Филипче

Обвинителството ќе го проверува тендерот за набавката за биореагенси и тестови на крв на Министерството за здравство, вреден 35 милиони евра. ОЈО поведе предистражна постапка по допрен глас, заради постоење на индиции за повреда на законот при постапки на доделување на договори за јавни набавки во Министерството за здравство, наведуваат од обвинителството

Обвинителството ГО истражува поништениот тендер за реагенси на Министерството за здравство

Обвинителството ГО истражува поништениот тендер за реагенси на Министерството за здравство

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција отвори предистражна постапка по допрен глас во врска со поништениот тендер за реагенси од 35 милиони евра, соопшти Јавното обвинителство. Предистражна постапка е почната и за набавка на лекови од веледрогерија за потребите на јавните здравствени установи без тендерска постапка

ОЈО ќе го истражува поништениот тендер за реагенси распишан од Филипче

ОЈО ќе го истражува поништениот тендер за реагенси распишан од Филипче

Обвинителството ќе го разгледува тендерот за набавката за биореагенси и тестови на крв на Министерството за здравство, вреден 35 милиони евра. ОЈО поведе предистражна постапка по допрен глас, заради постоење на индиции за повреда на законот при постапки на доделување на договори за јавни набавки во Министерството за здравство, наведуваат од обвинителството

ОЈО ќе го истражува поништениот тендер за реагенси распишан од Филипче

ОЈО ќе го истражува поништениот тендер за реагенси распишан од Филипче

Обвинителството ќе го разгледува тендерот за набавката за биореагенси и тестови на крв на Министерството за здравство, вреден 35 милиони евра. ОЈО поведе предистражна постапка по допрен глас, заради постоење на индиции за повреда на законот при постапки на доделување на договори за јавни набавки во Министерството за здравство, наведуваат од обвинителството

Обвинителството оформи предмет по допрен глас за тендерите во Министерството за здравство

Обвинителството оформи предмет по допрен глас за тендерите во Министерството за здравство

Основното јавно обвинителство за гонење организиран криминал и корупција поведе предистражна постапка по допрен глас, заради постоење на индиции за повреда на законот при постапките на доделување договори за јавни набавки во Министерството за здравство. Како што се наведува во соопштението од ОЈО, предистражната постапка е резултат на објавените написи

Оформен предмет по допрен глас за јавните набавки во Министерството за здравство

Оформен предмет по допрен глас за јавните набавки во Министерството за здравство

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поведе предистражна постапка по допрен глас, заради постоење на индиции за повреда на законот при постапките на доделување договори за јавни набавки во Министерството за здравство. Како што се наведува во соопштението од ОЈО, предистражната постапка е резултат на објавените

Оформен предмет по допрен глас за јавните набавки во Министерството за здравство

Оформен предмет по допрен глас за јавните набавки во Министерството за здравство

Како што се наведува во соопштението од ОЈО, предистражната постапка е резултат на објавените написи од страна на повеќе медиуми во Република Македонија во врска со неправилностите при спроведување на постапките за јавни набавки во Министерството за здравство. Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција поведе предистражна