притисни ентер »

Бочварски: Од утре ја ставаме во функција оштетената пруга кај Куманово

Бочварски: Од утре ја ставаме во функција оштетената пруга кај Куманово

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски најави дека од утре се става во функција пругата што беше оштетена кај Куманово како резулатат на излизгување на товарниот воз. Според министерот, вработените во рекордно време ги отстраниле вагоните и ја санирале штетата за да може меѓународниот транспорт на стока да се нормализира. Бочварски заедно

Бочварски: Од утре ја ставаме во функција оштетената пруга кај Куманово

Бочварски: Од утре ја ставаме во функција оштетената пруга кај Куманово

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски најави дека од утре се става во функција пругата што беше оштетена кај Куманово како резулатат на излизгување на товарниот воз. Според министерот, вработените во рекордно време ги отстраниле вагоните и ја санирале штетата за да може меѓународниот транспорт на стока да се нормализира. Бочварски заедно

Утре се пушта делот од пругата кај Романовце што беше оштетен во железничка несреќа

Утре се пушта делот од пругата кај Романовце што беше оштетен во железничка несреќа

Утре ќе биде ставена во функција делницата на пругата во кумановско Романовце, дел од коридорот 10, каде пред една недела воз излета од шините. Отстранети се 12-те вагони кои беа превртени и направена е пругата во должина од 250 метри, поставени се нови прагови и шини, информираат од Министерството за транспорт и врски. – Јавно да се заблагодарам на

Бочварски: Од утре ја ставаме во функција оштетената пруга кај Куманово

Бочварски: Од утре ја ставаме во функција оштетената пруга кај Куманово

Министерот за транспорт и врски Благој Бочварски најави дека од утре се става во функција пругата што беше оштетена кај Куманово како резулатат на излизгување на товарниот воз. Според министерот, вработените во рекордно време ги отстраниле вагоните и ја санирале штетата за да може меѓународниот транспорт на стока да се нормализира. Бочварски заедно

Бочварски: Оштетената пруга кај Куманово од утре ја ставаме во функција

Бочварски: Оштетената пруга кај Куманово од утре ја ставаме во функција

Вработените во рекордно време ги отстранија вагоните и ја санираа штетата за да може меѓународниот транспорт на стока да се нормализира, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски. Министерот Бочварски денеска со директорот на ЈП ЖРСМ Инфраструктура, Хари Локвенец, извршија увид на санација на 250 метри пруга која беше оштетена. “ Денеска

Бочварски: Оштетената пруга кај Куманово од утре ја ставаме во функција

Бочварски: Оштетената пруга кај Куманово од утре ја ставаме во функција

Пругата што беше оштетена кај Куманово како резултат на излизгување на товарниот воз од утре ја ставаме во функција. Вработените во рекордно време ги отстранија вагоните и ја санираа штетата за да може меѓународниот транспорт на стока да се нормализира, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски. Министерот Бочварски денеска со директорот

Утре ќе биде ставена во функција делницата на железници кај кумановско Романовце

Утре ќе биде ставена во функција делницата на железници кај кумановско Романовце

Утре ќе биде ставена во функција делницата на македонски железници во кумановско Романовце, дел од коридорот 10, откако екипите на Македонски Железници Транспорт и Македонски железници Инфраструктура работеа изминативе празнични денови, информираа денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и директорот на Јавното претпријатие за железничка

Утре ќе биде ставена во функција делницата на железници кај кумановско Романовце

Утре ќе биде ставена во функција делницата на железници кај кумановско Романовце

Утре ќе биде ставена во функција делницата на македонски железници во кумановско Романовце, дел од коридорот 10, откако екипите на Македонски Железници Транспорт и Македонски железници Инфраструктура работеа изминативе празнични денови, информираа денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и директорот на Јавното претпријатие за железничка

Утре ќе биде ставена во функција делницата на железници кај кумановско Романовце

Утре ќе биде ставена во функција делницата на железници кај кумановско Романовце

– Јавно да се заблагодарам на вработените во Македонски Железници Инфраструктура, на луѓето кои се вклучија и помогнаа во работната акција која се одвива во изминатите неколку денови и за време на велигденските празници и за време на ифтарот, така што сите овде работат деноноќно околу 50-тина луѓе со цел што поскоро пругата од коридорот 10 да се стави

Пругата кај Романовце е целосно заменета по несреќата и од утре ќе биде во функција

Пругата кај Романовце е целосно заменета по несреќата и од утре ќе биде во функција

Утре ќе биде ставена во функција делницата на македонски железници во кумановско Романовце, дел од коридорот 10, откако екипите на  Железници Транспорт и  Инфраструктура работеа изминативе празнични денови, информираа денеска министерот за транспорт и врски Благој Бочварски и директорот на Јавното претпријатие за железничка инфраструктура-Железници

Бочварски: Оштетената пруга кај Куманово од утре ја ставаме во функција

Бочварски: Оштетената пруга кај Куманово од утре ја ставаме во функција

Пругата што беше оштетена кај Куманово како резулатат на излизгување на товарниот воз од утре ја ставаме во функција. Вработените во рекордно време ги отстранија вагоните и ја санираа штетата за да може меѓународниот транспорт на стока да се нормализира, истакна министерот за транспорт и врски, Благој Бочварски. Министерот Бочварски денеска со директорот