притисни ентер »

ДЛУМ го промовираше новиот простор со изложба на претседателите на Друштвото

ДЛУМ го промовираше новиот простор со изложба на претседателите на Друштвото

Во Градскиот трговски центар (ГТЦ) на вториот кат денеска со изложба на дваесетина дела од досегашните претседатели на Друштвото на ликовни уметници (ДЛУМ) беше отворен новиот галериски простор „Арт хаб“ (Art Hub), што Друштвото ќе има можност да го користи 120 денови во годината. Претседателот на ДЛУМ, Филип Фидановски нагласи дека просторот симболично

ДЛУМ го промовираше новиот простор со изложба на претседателите на Друштвото

ДЛУМ го промовираше новиот простор со изложба на претседателите на Друштвото

Во Градскиот трговски центар (ГТЦ) на вториот кат денеска со изложба на дваесетина дела од досегашните претседатели на Друштвото на ликовни уметници (ДЛУМ) беше отворен новиот галериски простор „Арт хаб“ (Art Hub), што Друштвото ќе има можност да го користи 120 денови во годината. Претседателот на ДЛУМ, Филип Фидановски нагласи дека просторот симболично

ДЛУМ се врати повторно во ГТЦ привремено и бара трајно решение за галерија

ДЛУМ се врати повторно во ГТЦ привремено и бара трајно решение за галерија

ДЛУМ се врати повторно во ГТЦ привремено и бара трајно решение за галерија Ново  привремено решение кое не ни ги решава потребите, велат уметници- поранешни претседатели на ДЛУМ, за новиот изложбен простор кој денеска беше отворен, со кој повторно се вратија во ГТЦ. Од ДЛУМ бараат власта да им обезбеди трајно решение за галерија зашто новиот простор

ДЛУМ: Севте на новите простории во ГТЦ со изложба на претседателите на Друштвото

ДЛУМ: Севте на новите простории во ГТЦ со изложба на претседателите на Друштвото

Во Градскиот трговски центар (ГТЦ) на вториот кат денеска со изложба на дваесетина дела од досегашните претседатели на Друштвото на ликовни уметници (ДЛУМ) беше отворен новиот галериски простор „Арт хаб“ (Art Hub), што Друштвото ќе има можност да го користи 120 денови во годината. Претседателот на ДЛУМ, Филип Фидановски нагласи дека просторот симболично

ДЛУМ го промовираше новиот простор со изложба на претседателите на Друштвото

ДЛУМ го промовираше новиот простор со изложба на претседателите на Друштвото

Во Градскиот трговски центар (ГТЦ) на вториот кат денеска со изложба на дваесетина дела од досегашните претседатели на Друштвото на ликовни уметници (ДЛУМ) беше отворен новиот галериски простор „Арт хаб“ (Art Hub), што Друштвото ќе има можност да го користи 120 денови во годината. Претседателот на ДЛУМ, Филип Фидановски нагласи дека просторот симболично

Со „Претседателите на ДЛУМ“ се отвора нова галерија во ГТЦ

Со „Претседателите на ДЛУМ“ се отвора нова галерија во ГТЦ

Во Градскиот трговски центар, денеска, во 14 часот, со отворање на изложбата „Претседателите на ДЛУМ“ на Друштвото на ликовните уметници на Македонија, наедно ќе биде отворена и галеријата во уметнички центар „Арт хаб“. На изложбата до 25 ноември ќе бидат презентирани дела на македонските уметници: Никола Мартиновски, Борко Лазески, Драгутин Аврамовски-Гуте,

Претседателите на Друштвото на ликовни уметници првпат со заедничка изложба

Претседателите на Друштвото на ликовни уметници првпат со заедничка изложба

Денеска во 14 часот, во новата галерија „Арт хаб“ во Скопје ќе се отвори изложбата „Претседателите на Друштвото на ликовни уметници на Македонија“. Ќе се изложат 20 дела од 30-темина досегашни претседатели на Друштвото во неговата 75-годишна историја. Галеријата се наоѓа на вториот спрат на Градски трговски центар (ГТЦ), во близина на паркот на покривот