притисни ентер »

Луѓето со ОВАА крвна група имаат ПОМАЛ ризик од зараза со КОВИД-19

Луѓето со ОВАА крвна група имаат ПОМАЛ ризик од зараза со КОВИД-19

Според новата студија од Данска, луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од заразување со ковид-19. Тие, исто така, имаат намален ризик од сериозни компликации како што се откажување на органите – па дури и смрт. Данските истражувачи користеле податоци од 473.000 лица тестирани на ковид 19, кои ги споредиле со податоците од контролната група

Луѓето со ОВАА крвна група имаат ПОМАЛ ризик од зараза со КОВИД-19

Луѓето со ОВАА крвна група имаат ПОМАЛ ризик од зараза со КОВИД-19

Според новата студија од Данска, луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од заразување со ковид-19. Тие, исто така, имаат намален ризик од сериозни компликации како што се откажување на органите – па дури и смрт. Данските истражувачи користеле податоци од 473.000 лица тестирани на ковид 19, кои ги споредиле со податоците од контролната група

Вистината за крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна

Вистината за крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна

Вистината за крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна Според новата студија од Данска, луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од заразување со ковид 19. Тие исто така имаат намален ризик од сериозни компликации како што се откажување на органите – па дури и смрт. Данските истражувачи користеле податоци од 473.000 лица тестирани на ковид

Вистина за крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна

Вистина за крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна

Вистина за крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна Според новата студија од Данска, луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од заразување со ковид 19. Тие исто така имаат намален ризик од сериозни компликации како што се откажување на органите – па дури и смрт. Данските истражувачи користеле податоци од 473.000 лица тестирани на ковид

Крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна

Крвните групи и коронавирусот, една е најотпорна

Според новата студија од Данска, луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од заразување со ковид 19. Тие исто така имаат намален ризик од сериозни компликации како што се откажување на органите – па дури и смрт. Данските истражувачи користеле податоци од 473.000 лица тестирани на ковид 19, кои ги споредиле со податоците од контролната група од

Вистина за крвните групи и короната: Една е најотпорна

Вистина за крвните групи и короната: Една е најотпорна

Според новата студија од Данска, луѓето со нулта крвна група имаат помал ризик од заразување со ковид 19. Тие исто така имаат намален ризик од сериозни компликации како што се откажување на органите – па дури и смрт. Данските истражувачи користеле податоци од 473.000 лица тестирани на ковид 19, кои ги споредиле со податоците од контролната група од

Која крвна група сте? Можеби сте изложени на поголем ризик од заразување со коронавирусот

Која крвна група сте? Можеби сте изложени на поголем ризик од заразување со коронавирусот

Лице со крвна група О може да има помал ризик од заразување со коронавирусот, па дури и ако се зарази, помал е ризикот од тешки симптоми, покажаа две нови студии. Според две студии објавени во „Блад адвансис“ – рецензирано онлајн-списание со отворен пристап на Американското здружение за хематологија (АСХ) – постојат докази дека може да има врска помеѓу