притисни ентер »

Анкета на Рејтинг: За Пендаровски 38,3 отсто, за Силјановска 33,2, за Река 12,6

Анкета на Рејтинг: За Пендаровски 38,3 отсто, за Силјановска 33,2, за Река 12,6

Кандидатот за претседател, поддржан од СДСМ и коалицијата би добил најмногу гласови на претседателските избори – 38,3 отсто, доколку утре се одржи гласањето. Ова го покажуваат резултатите од анкетата, која ја спроведе агенцијата Рејтинг во периодот од 8 до 14 април, врз репрезентативен примерок со кој беа опфатени 1.112 испитаници. За кандидатката,

Анкета на МЦМС: Пендаровски со 27,2 отсто пред Силјановска со 23,5 и Река со 11 отсто отсто

Анкета на МЦМС: Пендаровски со 27,2 отсто пред Силјановска со 23,5 и Река со 11 отсто отсто

Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ и ДУИ, е во благо водство (27,2 отсто) пред Гордана Силјановска Давкова, кандидатка на ВМРО-ДПМНЕ (23,5 отсто), односно разликата е 3,7 процентни поени. Ова го покажаа резултатите од истражувањето направено од Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Институтот за демократија „Социетас цивилис“ (ИДСЦС)

Анкета Рејтинг: Пендаровски во водство пред Силјановска Давкова

Анкета Рејтинг: Пендаровски во водство пред Силјановска Давкова

Кандидатот за претседател, поддржан од СДСМ и коалицијата би добил 38,3 отсто од гласовите на претседателските избори, доколку утре се одржат изборите. Ова го покажуваат резултатите од анкетата, која ја спроведе агенцијата Рејтинг во периодот од 8 до 14 април, врз репрезентативен примерок со кој беа опфатени 1.112 испитаници. За кандидатката, поддржана

Пендаровски води на анкетите на Рејтинг и на МЦМС

Пендаровски води на анкетите на Рејтинг и на МЦМС

Скопје, 15 април 2019 (МИА) – Кандидатот за претседател поддржан од СДСМ и коалицијата Стево Пендаровски би добил најмногу гласови на претседателските избори – 38,3 отсто, доколку утре се одржи гласањето. Ова го покажуваат резултатите од анкетата која ја спроведе агенцијата Рејтинг во периодот од 8 до 14 април, врз репрезентативен примерок со кој беа

МЦМС АНКЕТА: Пендаровски води, Река најслаб

МЦМС АНКЕТА: Пендаровски води, Река најслаб

Поддршката за Блерим Река, кандидат на Алијансата за Албанците и на Беса е 11 отсто од испитаниците што е речиси идентична со таа од претходната анкета, додека Пендаровски, за разлика од првата анкета, го зголемил водството од 2,6 на 3,7 процентни поени Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ и ДУИ, е во благо водство (27,2 отсто) пред Гордана Силјановска

Анкета на МЦМС: Пендаровски со 27,2 отсто пред Силјановска со 23,5 и Река со 11 отсто отсто

Анкета на МЦМС: Пендаровски со 27,2 отсто пред Силјановска со 23,5 и Река со 11 отсто отсто

Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ и ДУИ, е во благо водство (27,2 отсто) пред Гордана Силјановска Давкова, кандидатка на ВМРО-ДПМНЕ (23,5 отсто), односно разликата е 3,7 процентни поени. Ова го покажаа резултатите од истражувањето направено од Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Институтот за демократија „Социетас цивилис“ (ИДСЦС)

Анкета на Рејтинг: Пендаровски во водство пред Силјановска-Давкова и Река

Анкета на Рејтинг: Пендаровски во водство пред Силјановска-Давкова и Река

Кандидатот за претседател, поддржан од СДСМ и коалицијата би добил најмногу гласови на претседателските избори – 38,3 отсто, доколку утре се одржи гласањето. Ова го покажуваат резултатите од анкетата, која ја спроведе агенцијата Рејтинг во периодот од 8 до 14 април, врз репрезентативен примерок со кој беа опфатени 1.112 испитаници. За кандидатката,

Анкета на Рејтинг: Пендаровски во благо водство пред Силјановска

Анкета на Рејтинг: Пендаровски во благо водство пред Силјановска

На претстојните претседателски избори, за Стево Пендаровски ќе гласаат 38,3, за Гордана Силјановска – Давкова ќе гласаат 33,2, а за Блерим Река ќе гласаат 12,6 отсто од граѓаните кои ќе излезат на гласање, покажува испитувањето на јавното мислење спроведено од агенцијата Рејтинг во периодот од 8 до 14 април врз примерок од 1.112 испитаници, според

Агенција Рејтинг: За Пендаровски 38,3 отсто, за Силјановска 33,2, за Река 12,6

Агенција Рејтинг: За Пендаровски 38,3 отсто, за Силјановска 33,2, за Река 12,6

Во анкетата на агенцијата „Рејтин“ за разлика од онаа на МЦМС и Социетас цивилис каде Пендаровски е во предност со нешто помалку од 4 проценти, кандидатот за за претседател, поддржан од СДСМ и коалицијата би добил најмногу гласови на претседателските избори – 38,3 отсто, доколку утре се одржи гласањето. Ова го покажуваат резултатите од анкетата, која

Анкета на МЦМС: Пендаровски со 27,2 отсто пред Силјановска со 23,5 и Река со 11 отсто отсто

Анкета на МЦМС: Пендаровски со 27,2 отсто пред Силјановска со 23,5 и Река со 11 отсто отсто

Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ и ДУИ, е во благо водство (27,2 отсто) пред Гордана Силјановска Давкова, кандидатка на ВМРО-ДПМНЕ (23,5 отсто), односно разликата е 3,7 процентни поени. Ова го покажаа резултатите од истражувањето направено од Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Институтот за демократија „Социетас цивилис“ (ИДСЦС)

Анкета на Рејтинг: За Пендаровски ќе гласаат 38, а за Силјановска 33 отсто од гласачите што ќе излезат на избори

Анкета на Рејтинг: За Пендаровски ќе гласаат 38, а за Силјановска 33 отсто од гласачите што ќе излезат на избори

На претстојните претседателски избори, за Стево Пендаровски ќе гласаат 38,3, за Гордана Силјановска – Давкова ќе гласаат 33,2, а за Блерим Река ќе гласаат 12,6 отсто од граѓаните кои ќе излезат на гласање, покажува испитувањето на јавното мислење спроведено од агенцијата Рејтинг во периодот од 8 до 14 април врз примерок од 1.112 испитаници, според

Анкета на МЦМС: Пендаровски со 27,2 отсто, Силјановска со 23,5 и Река со 11 отсто отсто

Анкета на МЦМС: Пендаровски со 27,2 отсто, Силјановска со 23,5 и Река со 11 отсто отсто

Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ и ДУИ, е во благо водство (27,2 отсто) пред Гордана Силјановска Давкова, кандидатка на ВМРО-ДПМНЕ (23,5 отсто), односно разликата е 3,7 процентни поени. Ова го покажаа резултатите од истражувањето направено од Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС) и Институтот за демократија „Социетас цивилис“ (ИДСЦС)

Агенција Рејтинг: За Пендаровски 38,3 отсто, за Силјановска 33,2, за Река 12,6

Агенција Рејтинг: За Пендаровски 38,3 отсто, за Силјановска 33,2, за Река 12,6

Во анкетата на агенцијата „Рејтин“ за разлика од онаа на МЦМС и Социетас цивилис каде Пендаровски е во предност со нешто помалку од 4 проценти, кандидатот за за претседател, поддржан од СДСМ и коалицијата би добил најмногу гласови на претседателските избори – 38,3 отсто, доколку утре се одржи гласањето. Ова го покажуваат резултатите од анкетата, која

Пендаровски води во анкети на МЦМС и на Рејтинг

Пендаровски води во анкети на МЦМС и на Рејтинг

Стево Пендаровски, кандидатот на СДСМ и ДУИ, е во водство (27,2 отсто)  во анкета на МЦМС и Институтот за демократија „Социетас цивилис“ (ИДСЦС) Скопје на барање на Телевизија Телма. Во овој извештај „Претседателски избори 2019 – втора анкета“ се презентирани и анализирани ставовите на граѓаните во земјава во однос на претстојните претседателски избори,

Нова анкета на МЦМС: Стево Пендаровски во благо водство пред Силјановска-Дафкова

Нова анкета на МЦМС: Стево Пендаровски во благо водство пред Силјановска-Дафкова

Слично како и во претходната анкета, направена во средината на март 2019 година, Стево Пенда-ровски, кандидатот на СДСМ и ДУИ, е во благо водство (27,2%) пред Гордана Силјановска Давко-ва, кандидатка на ВМРО-ДПМНЕ (23,5%), односно разликата е 3,7 процентни поени. Со ова се потврдува ставот дека се работи за изедначена трка, иако Пендаровски во меѓувреме

Анкета на Рејтинг: За Пендаровски 38,3 отсто, за Силјановска 33,2, за Река 12,6

Анкета на Рејтинг: За Пендаровски 38,3 отсто, за Силјановска 33,2, за Река 12,6

Кандидатот за претседател, поддржан од СДСМ и коалицијата би добил најмногу гласови на претседателските избори – 38,3 отсто, доколку утре се одржи гласањето. Ова го покажуваат резултатите од анкетата, која ја спроведе агенцијата Рејтинг во периодот од 8 до 14 април, врз репрезентативен примерок со кој беа опфатени 1.112 испитаници. За кандидатката,

Анкета „Рејтинг“: За Пендаровски ќе гласаат 38, за Силјановска 33 отсто од граѓаните

Анкета „Рејтинг“: За Пендаровски ќе гласаат 38, за Силјановска 33 отсто од граѓаните

Кандидатот за претседател на СДСМ, Стево Пендаровски ќе добие 38,3, Гордана Силјановска од ВМРО-ДПМНЕ 33,2 отсто, а независниот кандидат Блерим Река 12,6 отсто гласови од граѓаните, кои ќе излезат на гласање на претстојните претседателски избори. Ова го покажува испитувањето на јавното мислење спроведено од агенцијата „Рејтинг“ во периодот од 8 до

Анкета Сител : Сиљановска води кај Македонците со над 8 проценти поддршка, Пендаровски со големо негативно мислење помеѓу луѓето

Анкета Сител : Сиљановска води кај Македонците со над 8 проценти поддршка, Пендаровски со големо негативно мислење помеѓу луѓето

Според анкетата на емисијата Детектор на Сител телевизија , кај Македонците убедливо води кандидатот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова. Според испитаниците на анкетата дури 54,7 проценти Македонци кои учествувале во истражувањето изјавиле дека имаат позитивно мислење за Гордана Силјановска Давкова, додека пак заедничкиот

Анкета Сител : Сиљановска води кај Македонците со над 8 проценти поддршка, Пендаровски со големо негативно мислење помеѓу луѓето

Анкета Сител : Сиљановска води кај Македонците со над 8 проценти поддршка, Пендаровски со големо негативно мислење помеѓу луѓето

Анкета Сител : Сиљановска води кај Македонците со над 8 проценти поддршка, Пендаровски со големо негативно мислење помеѓу луѓето Според анкетата на емисијата Детектор на Сител телевизија , кај Македонците убедливо води кандидатот за претседател на ВМРО-ДПМНЕ Проф. д-р Гордана Сиљановска Давкова. Според испитаниците на анкетата дури 54,7 проценти Македонци