притисни ентер »

Фајзер истражува лек во форма на таблета за спречување инфекција со Ковид-19

Фајзер истражува лек во форма на таблета за спречување инфекција со Ковид-19

Компанијата Фајзер објави дека почнала истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со Ковид-19 кај лица изложени на вирусот, пренесуваат британските медиуми. Истражувањето од средината до доцната фаза ќе го тестира лекот на Фајзер PF-07321332 врз најмногу 2.660 здрави возрасни лица, на возраст од 18 и повеќе години, кои

Фајзер почна со клиничко испитување на лек против ковид во облик на таблета

Фајзер почна со клиничко испитување на лек против ковид во облик на таблета

Неколку компании, вклучувајќи ги Merck и Roche, работат на такви лекови, кои се нарекуваат антивирусни лекови. Тие работат со спречување на размножување на вирусот. Нивната примена би била двојна: да им се овозможи на пациентите да немаат тешки симптоми и во исто време да го спречат развојот на симптомите кај лица кои биле во близок контакт со пациентите

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Компанијата Фајзер денеска објави дека почнала големо истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со Ковид-19 кај лица кои биле изложени на вирусот, пренесуваат британските медиуми. Истражувањето од средината до доцната фаза ќе го тестира лекот на Фајзер PF-07321332 врз најмногу 2.660 здрави возрасни лица, на возраст од

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Компанијата Фајзер денеска објави дека почнала големо истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со Ковид-19 кај лица кои биле изложени на вирусот, пренесуваат британските медиуми. Истражувањето од средината до доцната фаза ќе го тестира лекот на Фајзер PF-07321332 врз најмногу 2.660 здрави возрасни лица, на возраст од

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Компанијата Фајзер денеска објави дека почнала големо истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со Ковид-19 кај лица кои биле изложени на вирусот, пренесуваат британските медиуми. Истражувањето од средината до доцната фаза ќе го тестира лекот на Фајзер PF-07321332 врз најмногу 2.660 здрави возрасни лица, на возраст од

„Фајзер“ објави дека започнува големо истражување кое тестира орален лек за спречување ковид инфекција на прележани од Ковид-19

„Фајзер“ објави дека започнува големо истражување кое тестира орален лек за спречување ковид инфекција на прележани од Ковид-19

Фајзер објави дека започна големо истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со ковид кај оние кои биле изложени на вирусот. Студијата од средна до доцна фаза ќе го тестира лекот на Фајзер PF-07321332, до 2.660 здрави возрасни учесници, на возраст од 18 години и повеќе, кои живеат во исто домаќинство со лица со потврдена

„Фајзер“ почна тестирање на орален антивирусен лек против ковид-19

„Фајзер“ почна тестирање на орален антивирусен лек против ковид-19

41 Споделувања Share Tweet Вашингтон, 27 септември 2021 (МИА) – Компанијата Фајзер денеска објави дека почнала големо истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со Ковид-19 кај лица кои биле изложени на вирусот, пренесуваат британските медиуми. Истражувањето од средината до доцната фаза ќе го тестира лекот на Фајзер PF-07321332

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Компанијата Фајзер денеска објави дека почнала големо истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со Ковид-19 кај лица кои биле изложени на вирусот, пренесуваат британските медиуми. Истражувањето од средината до доцната фаза ќе го тестира лекот на Фајзер PF-07321332 врз најмногу 2.660 здрави возрасни лица, на возраст од

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Компанијата Фајзер денеска објави дека почнала големо истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со Ковид-19 кај лица кои биле изложени на вирусот, пренесуваат британските медиуми. Истражувањето од средината до доцната фаза ќе го тестира лекот на Фајзер PF-07321332 врз најмногу 2.660 здрави возрасни лица, на возраст од

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

САД – Компанијата Фајзер денеска објави дека почнала големо истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со Ковид-19 кај лица кои биле изложени на вирусот, пренесуваат британските медиуми. Истражувањето од средината до доцната фаза ќе го тестира лекот на Фајзер PF-07321332 врз најмногу 2.660 здрави возрасни лица, на возраст

„ФАЈЗЕР“ ТЕСТИРА АНТИВИРУСЕН ЛЕК ПРОТИВ КОВИД-19 Лекот го блокира клучниот ензим за репродукција на коронавирус

„ФАЈЗЕР“ ТЕСТИРА АНТИВИРУСЕН ЛЕК ПРОТИВ КОВИД-19 Лекот го блокира клучниот ензим за репродукција на коронавирус

Компанијата „Фајзер“ денеска објави дека почнала големо истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со ковид-19 кај лица кои биле изложени на вирусот, пренесуваат британските медиуми. Истражувањето од средината до доцната фаза ќе го тестира лекот на Фајзер PF-07321332 врз најмногу 2.660 здрави возрасни лица, на возраст

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Компанијата Фајзер денеска објави дека почнала големо истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со Ковид-19 кај лица кои биле изложени на вирусот, пренесуваат британските медиуми. Истражувањето од средината до доцната фаза ќе го тестира лекот на Фајзер PF-07321332 врз најмногу 2.660 здрави возрасни лица, на возраст од

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Фајзер почна тестирање на орален антивирусен лек против коронавирус

Компанијата Фајзер денеска објави дека почнала големо истражување во кое тестира орален антивирусен лек за да спречи инфекција со Ковид-19 кај лица кои биле изложени на вирусот, пренесуваат британските медиуми. Истражувањето од средината до доцната фаза ќе го тестира лекот на Фајзер PF-07321332 врз најмногу 2.660 здрави возрасни лица, на возраст од

До крајот на годината, пристигнуваат апчиња против корона вирус – гарантираат закрепнување по две недели?

До крајот на годината, пристигнуваат апчиња против корона вирус – гарантираат закрепнување по две недели?

Брачниот пар Кели бил вклучен во развојот на она што може да биде нова шанса во борбата против ковид – краткорочен режим на дневни таблети кои го напаѓаат вирусот веднаш по дијагнозата и веројатно го спречуваат развојот на симптомите. Двојката, која живее во американскиот град Сиетл, се согласила веднаш откако им било дијагностицирано да се приклучат