притисни ентер »

„Хјундаи“ планира инвестиции од 52 милијарди долари за развој на електрични автомобили

„Хјундаи“ планира инвестиции од 52 милијарди долари за развој на електрични автомобили

Корејскиот автомобилски концерн „Хјундаи“ во следните пет години планира да инвестира околу 52 милијарди долари за развој на електричните автомобили, се вели во денешното соопштение за јавноста на компанијата. Планот е поместен во објавената „Стратегија 2025“, план за развој на компанијата до 2025 година. Преминот на автомобилската индистрија кон технологии

„Хјундаи” ќе инвестира 52 милијарди долари за развој на електрични автомобили

„Хјундаи” ќе инвестира 52 милијарди долари за развој на електрични автомобили

„Хјундаи", исто така, ја разгледува можноста за развој на летечки автомобили и нивна комерцијализација, изјави извршниот потпретседател на компанијата И-Сан Чонг. Корејскиот автомобилски концерн „Хјундаи” во следните пет години планира да инвестира околу 52 милијарди долари за развој на електричните автомобили, се вели во денешното соопштение за јавноста

„Хјундаи“ планира инвестиции од 52 милијарди долари за развој на електрични автомобили

„Хјундаи“ планира инвестиции од 52 милијарди долари за развој на електрични автомобили

Корејскиот автомобилски концерн „Хјундаи“ во следните пет години планира да инвестира околу 52 милијарди долари за развој на електричните автомобили, се вели во денешното соопштение за јавноста на компанијата. Планот е поместен во објавената „Стратегија 2025“, план за развој на компанијата до 2025 година. Преминот на автомобилската индистрија кон технологии

„Хјундаи“ планира инвестиции од 52 милијарди долари за развој на електрични автомобили

„Хјундаи“ планира инвестиции од 52 милијарди долари за развој на електрични автомобили

Корејскиот автомобилски концерн „Хјундаи“ во следните пет години планира да инвестира околу 52 милијарди долари за развој на електричните автомобили, се вели во денешното соопштение за јавноста на компанијата. Планот е поместен во објавената „Стратегија 2025“, план за развој на компанијата до 2025 година. Преминот на автомобилската индистрија кон технологии