Пиромани, ловокрадци, дрвокрадци, дивоградители...

Толку убава, чиста земја, богата со шуми, планини и природни ресурси ја претворивме во Мордор. Oна што му се случува на Охрид не е ништо поинакво од сите останати еко-катастрофи во вукојебинава. За кратко време и цело езеро ќе биде забрането за капење. И да, ќе ја изгуби и заштитата од УНЕСКО и ќе се претвори во жабурник. И во Дојран течат фекалии