притисни ентер »

СОНК и Владата се договорија, 10% повисоки плати од 1 јануари

СОНК и Владата се договорија, 10% повисоки плати од 1 јануари

Embedded video for СОНК и Владата се договорија, 10% повисоки плати од 1 јануари 10 проценти покачување од први јанаури. По три месеци преговори просветните работници и владата конечно се договорија. Платите во основното,  средното и високото образование  ќе се зголемат за 10 отсто и тоа од почетокот на иднатата година, а не од април  како што беше

СОНК и МОН се договорија: Десет проценти за наставниците од први јануари

СОНК и МОН се договорија: Десет проценти за наставниците од први јануари

Платите на вработените во основното, средното и високото образование ќе се зголемат за 10% веќе од први јануари. Министерот Адеми, по средбата изјави дека ова е историски ден. Средбата меѓу МОН и СОНК ја следеше  Лука Андреев. Дали овој договор значи дека нема да се одржи најавениот штрајк на просветните работници? Целиот извештај погледнете го во

Новите 10 отсто од јануари 2020, за СОНК одлуката е почеток за решавање други отворени прашања

Новите 10 отсто од јануари 2020, за СОНК одлуката е почеток за решавање други отворени прашања

Вработените во основното, средното и во високото образование ќе го добијат новото покачување на платите од 10 проценти од 1 јануари 2020 година, договорено е на средбата во Министерството за образование и наука помеѓу ресорниот министер Арбер Адеми и претставниците од Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) предводени од нивниот претседател

Од 1 јануари 2020 просветните работници ќе добијат повисоки плати, МОН и СОНК се договорија

Од 1 јануари 2020 просветните работници ќе добијат повисоки плати, МОН и СОНК се договорија

Вработените во основното, средното и високото образование ќе го добијат новото покачување на платите од 10 проценти од 1 јануари 2020 година, договорено е на денешната средба во Министерството за образование и наука помеѓу ресорниот министер Арбер Адеми и претставниците од Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) предводени од нивниот претседател

Постигнат договор меѓу СОНК и владата за покачување на платите во образованието

Постигнат договор меѓу СОНК и владата за покачување на платите во образованието

Постигнат договор меѓу СОНК и владата за покачување на платите во образованието Просветните работници од 1 јануари следната година ќе добијат за 10 посто повиски плати. За министерот Адеми ваквиот договор е историски, додека за СОНК станува збор за само едно исполнето барање, бидејќи во текот на овие мачни и тешки преговори се отвориле многу нови прашања

МОН и СОНК постигнаа договор за повисоки плати на наставници од 1 јануари 2020

МОН и СОНК постигнаа договор за повисоки плати на наставници од 1 јануари 2020

Вработените во основното, средното и високото образование ќе го добијат новото покачување на платите од 10 проценти од 1 јануари 2020 година, договорено е на денешната средба во Министерството за образование и наука помеѓу ресорниот министер Арбер Адеми и претставниците од Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) предводени од нивниот претседател

10 отсто повисоки плати на наставниците од 1 јануари 2020 година

10 отсто повисоки плати на наставниците од 1 јануари 2020 година

Претседателот на СОНК, Јаким Неделков е задоволен од исходот на неколкуте досегашни средби коишто, рече, биле тешки и најважно е што со постигнатиот договор нема да се активира штрајкот што беше најавен за 11 ноември. Вработените во основното, средното и високото образование ќе го добијат новото покачување на платите од 10 проценти од 1 јануари 2020

МОН и СОНК се договорија: Од Нова година повисоки плати за наставници

МОН и СОНК се договорија: Од Нова година повисоки плати за наставници

Вработените во основното, средното и високото образование ќе го добијат новото покачување на платите од 10 проценти од 1 јануари 2020 година, договорено е на денешната средба во Министерството за образование и наука помеѓу ресорниот министер Арбер Адеми и претставниците од Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) предводени од нивниот претседател

МОН и СОНК постигнаа договор за повисоки плати од 10 проценти

МОН и СОНК постигнаа договор за повисоки плати од 10 проценти

Вработените во основното, средното и високото образование ќе го добијат новото покачување на платите од 10 проценти од 1 јануари 2020 година, договорено е на денешната средба во Министерството за образование и наука помеѓу ресорниот министер Арбер Адеми и претставниците од Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) предводени од нивниот претседател

Наставниците го прифатија барањето на Владата, поголеми плати ќе имаат од јануари

Наставниците го прифатија барањето на Владата, поголеми плати ќе имаат од јануари

И официјално генерален штрајк меѓу просветарите нема да има. На денешната средба падна договор со кој наставниците ќе имаат покачување на платите како што бараа од први јануари. СОНК денеска го прифати барањето за скок на примањата но процентот останува тој што им го понуди владата од 10 проценти. Претседателот на СОНК, Јаким Неделков тврдеше дека исплатата

СОНК и Адеми се договорија, наставниците добија 10 проценти покачување на платите

СОНК и Адеми се договорија, наставниците добија 10 проценти покачување на платите

СОНК и Министерството за образование се договорија од 1 јануари просветните работници да добијат покачување на платите од 10 отсто. Претседателот на СОНК, Јаким Неделков рече дека на состанокот биле отворени и други прашања, како што се регрес за годишен одмор, трошоци за превоз до работните места и друго. Тој нагласи дека тука не запираат преговорите

МОН и СОНК постигнаа договор, повисоки плати од 1 јануари 2020 година

МОН и СОНК постигнаа договор, повисоки плати од 1 јануари 2020 година

Скопје, 8 ноември 2019 (МИА) – Вработените во основното, средното и високото образование ќе го добијат новото покачување на платите од 10 проценти од 1 јануари 2020 година, договорено е на денешната средба во Министерството за образование и наука помеѓу ресорниот министер Арбер Адеми и претставниците од Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК)

МОН и СОНК постигнаа договор за повисоки плати на наставници од 1 јануари 2020

МОН и СОНК постигнаа договор за повисоки плати на наставници од 1 јануари 2020

Вработените во основното, средното и високото образование ќе го добијат новото покачување на платите од 10 проценти од 1 јануари 2020 година, договорено е на денешната средба во Министерството за образование и наука помеѓу ресорниот министер Арбер Адеми и претставниците од Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) предводени од нивниот претседател

За СОНК одлуката за покачување на платите на просветните работници е само почеток за решавање на други прашања

За СОНК одлуката за покачување на платите на просветните работници е само почеток за решавање на други прашања

За поместувањето на исплатата за три месеци порано, во јануари наместо во април како што беше претходно предложено, во Буџетот ќе бидат одвоени дополнителни 1,4 милијарда денари. Вработените во основното, средното и во високото образование ќе го добијат новото покачување на платите од 10 проценти од 1 јануари 2020 година, договорено е на денешната

СОНК и Адеми се договорија, наставниците добија 10 проценти покачување на платите

СОНК и Адеми се договорија, наставниците добија 10 проценти покачување на платите

СОНК и Министерството за образование се договорија од 1 јануари просветните работници да добијат покачување на платите од 10 отсто. Претседателот на СОНК, Јаким Неделков рече дека на состанокот биле отворени и други прашања, како што се регрес за годишен одмор, трошоци за превоз до работните места и друго. Тој нагласи дека тука не запираат преговорите

Новите 10 отсто од јануари 2020, за СОНК одлуката е  почеток за решавање други отворени прашања

Новите 10 отсто од јануари 2020, за СОНК одлуката е  почеток за решавање други отворени прашања

Вработените во основното, средното и во високото образование ќе го добијат новото покачување на платите од 10 проценти од 1 јануари 2020 година, договорено е на денешната средба во Министерството за образование и наука помеѓу ресорниот министер Арбер Адеми и претставниците од Синдикатот за образование, наука и култура (СОНК) предводени од нивниот претседател

СОНК и Адеми се договорија, наставниците добија 10 проценти покачување на платите

СОНК и Адеми се договорија, наставниците добија 10 проценти покачување на платите

СОНК и Министерството за образование се договорија од 1 јануари просветните работници да добијат покачување на платите од 10 отсто. Претседателот на СОНК, Јаким Неделков рече дека на состанокот биле отворени и други прашања, како што се регрес за годишен одмор, трошоци за превоз до работните места и друго. Тој нагласи дека тука не запираат преговорите