притисни ентер »

Тарвари: Ова е моја најтешка прес конференција, Џехја Меџити стана шаховска фигура во политичките игри

Тарвари: Ова е моја најтешка прес конференција, Џехја Меџити стана шаховска фигура во политичките игри

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, денеска одржа прес конференција на која рече дека несреќниот случај во кој животот го загуби 17-годишно девојче нападнато од агресивно куче, не е предизвикан од никаква небрежност. Џехја Меџити, како што рече тој, е жртва на судбината која си поигрува со вакви трагедии. Тој повика да не се користи случајот

Таравари: „Трагедијата со починатата девојка да не се политизира“

Таравари: „Трагедијата со починатата девојка да не се политизира“

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари апелираше случајот со смртта на 17 годишната девојка од селото Здуње да не се злоупотребува политички и да се чека на конечните резултати од истрагата . Таравари денеска објасни дека настанот не се случил како што претходно се тврдеше во јавноста . „ Секој новинар, граѓанин, политичар, политички аналитичар

Таравари се жали на бирократски опструкции, Гостиварци бараат решение за бездомните кучиња

Таравари се жали на бирократски опструкции, Гостиварци бараат решение за бездомните кучиња

Централната и локалната власт да прекинат со постапките смртните случаи да ги користат за политички цели како и барање на моментални стратегии за решавање на проблеми кога ќе настапи немилиот настан велат граѓаните на Гостивар. Велат потребно е предвремени мерки кои би спречиле идни инциденти и немили настани како што е случајот со 17 годишната девојка

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи, ќе ја сочуваме почитта кон споменот за ова девојче

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи, ќе ја сочуваме почитта кон споменот за ова девојче

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, денеска одржа прес-конференција во која изрази сочувство до семејството Меџити за губење на нивната ќерка и ги отфрли гласините што беа ставени на јавноста со ставот дека овој случај ќе биде неуспех на општинско раководство и дека некој ќе има политичка корист од оваа многу болна несреќа. Во продолжение,

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари на прес-конференција изрази сочувство до семејството Меџити за губење на нивната ќерка и ги отфрли гласините дека некој ќе има политичка корист од несреќата. „И покрај гневот акумулиран овие денови, јас и мојот тим нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи, ќе ја сочуваме почитта кон споменот за ова девојче

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари на прес-конференција изрази сочувство до семејството Меџити за губење на нивната ќерка и ги отфрли гласините дека некој ќе има политичка корист од несреќата. „И покрај гневот акумулиран овие денови, јас и мојот тим нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи, ќе ја сочуваме почитта кон споменот за ова девојче

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари на прес-конференција изрази сочувство до семејството Меџити за губење на нивната ќерка и ги отфрли гласините дека некој ќе има политичка корист од несреќата. „И покрај гневот акумулиран овие денови, јас и мојот тим нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи, ќе ја сочуваме почитта кон споменот за ова девојче

Таравари: Решавањето на проблемот со бездомните кучиња во Гостивар е заглавено во бирократски процедури

Таравари: Решавањето на проблемот со бездомните кучиња во Гостивар е заглавено во бирократски процедури

За една година ние имаме преземено конкретни и сериозни чекори за решавање на проблемот со бездомните кучиња, но законите и бирократските процедури не ни овозможија поголема ефикаснот, рече градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари на прес-конференција посветена на трагичниот настан во кој една средношколка го загуби животот. Одговарајќи

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, на прес-конференција изрази сочувство до семејството Меџити за губење на нивната ќерка и ги отфрли шпекулациите дека некој ќе има политичка корист од несреќата. „И покрај гневот акумулиран овие денови, јас и мојот тим нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи, ќе ја сочуваме почитта кон споменот за ова

Таравари: Решавањето на проблемот со бездомните кучиња во Гостивар е загалавено во бирократски процедури

Таравари: Решавањето на проблемот со бездомните кучиња во Гостивар е загалавено во бирократски процедури

За една година ние имаме преземено конкретни и сериозни чекори за решавање на проблемот со бездомните кучиња, но законите и бирократските процедури не ни овозможија поголема ефикаснот, рече градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари на прес-конференција посветена на трагичниот настан во кој една средношколка го загуби животот. Одговарајќи

loading...
Таравари: Решавањето на проблемот со бездомните кучиња во Гостивар е загалавено во бирократски процедури

Таравари: Решавањето на проблемот со бездомните кучиња во Гостивар е загалавено во бирократски процедури

За една година ние имаме преземено конкретни и сериозни чекори за решавање на проблемот со бездомните кучиња, но законите и бирократските процедури не ни овозможија поголема ефикаснот, рече градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари на прес-конференција посветена на трагичниот настан во кој една средношколка го загуби животот. Одговарајќи

Таравари: трагедијата со починатата девојка да не се политизира

Таравари: трагедијата со починатата девојка да не се политизира

Трет ден по несреќниот случај, во кој бегајќи од улично куче, 17 годишна девојка се удави во Вардар, денеска се огласи и првиот човек на Гостивар. Градоначалникот Таравари повторно повика случајот да не се користел за политички игри. Девојката како што рече, била жртва на судбината. За проблемот со големиот број кучиња бездомници кои често напаѓаат,

Таравари: Проблемот со бездомните кучиња во Гостивар е загалавен во бирократски процедури

Таравари: Проблемот со бездомните кучиња во Гостивар е загалавен во бирократски процедури

За една година ние имаме преземено конкретни и сериозни чекори за решавање на проблемот со бездомните кучиња, но законите и бирократските процедури не ни овозможија поголема ефикаснот, рече градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари на прес-конференција посветена на трагичниот настан во кој една средношколка го загуби животот. Одговарајќи

Таравари: Решавањето на проблемот со бездомните кучиња во Гостивар е загалавено во бирократски процедури

Таравари: Решавањето на проблемот со бездомните кучиња во Гостивар е загалавено во бирократски процедури

За една година ние имаме преземено конкретни и сериозни чекори за решавање на проблемот со бездомните кучиња, но законите и бирократските процедури не ни овозможија поголема ефикаснот, рече градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари на прес-конференција посветена на трагичниот настан во кој една средношколка го загуби животот. Одговарајќи

Прес на Таравари: Трагедијата со девојчето не е предизвикана од небрежност

Прес на Таравари: Трагедијата со девојчето не е предизвикана од небрежност

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, денеска одржа прес конференција на која рече дека несреќниот случај во кој животот го загуби 17-годишно девојче, не е предизвикан од никаква небрежност. „Според полицискиот извештај појаснето е зошто се случи несреќата, се што проилезе од гласините не е точно. Вистината е најтешка, тоа е нејзината загуба

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, на прес-конференција изрази сочувство до семејството Меџити за губење на нивната ќерка и ги отфрли шпекулациите дека некој ќе има политичка корист од несреќата. „И покрај гневот акумулиран овие денови, јас и мојот тим нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи, ќе ја сочуваме почитта кон споменот за ова

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари, на прес-конференција изрази сочувство до семејството Меџити за губење на нивната ќерка и ги отфрли шпекулациите дека некој ќе има политичка корист од несреќата. „И покрај гневот акумулиран овие денови, јас и мојот тим нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи, ќе ја сочуваме почитта кон споменот за ова

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Таравари: Нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи

Градоначалникот на Гостивар, Арбен Таравари на прес-конференција изрази сочувство до семејството Меџити за губење на нивната ќерка и ги отфрли гласините дека некој ќе има политичка корист од несреќата. „И покрај гневот акумулиран овие денови, јас и мојот тим нема да паднеме на ниво на посмртни кампањи, ќе ја сочуваме почитта кон споменот за ова девојче

Таравари: Почина млада девојка, да не се користи случајот за политички пресметки

Таравари: Почина млада девојка, да не се користи случајот за политички пресметки

За една година ние имаме преземено конкретни и сериозни чекори за решавање на проблемот со бездомните кучиња, но законите и бирократските процедури не ни овозможија поголема ефикаснот, рече градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари на прес-конференција посветена на трагичниот настан во кој една средношколка го загуби животот. Одговарајќи

Таравари: Решавањето на проблемот со бездомните кучиња во Гостивар е загалавено во бирократски процедури

Таравари: Решавањето на проблемот со бездомните кучиња во Гостивар е загалавено во бирократски процедури

За една година ние имаме преземено конкретни и сериозни чекори за решавање на проблемот со бездомните кучиња, но законите и бирократските процедури не ни овозможија поголема ефикаснот, рече градоначалникот на општина Гостивар, Арбен Таравари на прес-конференција посветена на трагичниот настан во кој една средношколка го загуби животот. Одговарајќи