притисни ентер »

Германија планира апликација за следење зараза од Ковид-19

Германија планира апликација за следење зараза од Ковид-19

ФУТУРАМА Германија планира апликација за следење зараза од Ковид-19 7 минути 1 1 Германија се надева дека ќе почне со примена на апликација за паметни телефони во следните неколку недели за да помогне во откривање на инфекции на коронавирусот, откако се појави широко распространет политички консензус дека усвојувањето на моделот што го започна Сингапур

Германија планира апликација за следење зараза од Ковид-19

Германија планира апликација за следење зараза од Ковид-19

Германија се надева дека ќе почне со примена на апликација за паметни телефони во следните неколку недели за да помогне во откривање на инфекции на коронавирусот, откако се појави широко… Текстот Германија планира апликација за следење зараза од Ковид-19 е превземен од USB.mk . The post Германија планира апликација за следење зараза од Ковид-19 appeared

Руски научници прогнозираа кога ќе дојде крајот на активноста на коронавирусот

Руски научници прогнозираа кога ќе дојде крајот на активноста на коронавирусот

ФУТУРАМА Руски научници прогнозираа кога ќе дојде крајот на активноста на коронавирусот Никола Бурагев 1 минута 0 0 Научниците очекуваат намалување на активноста на вирусот до летото, бидејќи доаѓа потопло време, што не му одговара на вирусот, смета заменик директорот за иновации при Истражувачкиот институт за епидемиологија и микробиологија „Пастер“

Руски научници прогнозираа кога ќе дојде крајот на активноста на коронавирусот

Руски научници прогнозираа кога ќе дојде крајот на активноста на коронавирусот

Научниците очекуваат намалување на активноста на вирусот до летото, бидејќи доаѓа потопло време, што не му одговара на вирусот, смета заменик директорот за иновации при Истражувачкиот институт за епидемиологија и… Текстот Руски научници прогнозираа кога ќе дојде крајот на активноста на коронавирусот е превземен од USB.mk . The post Руски научници прогнозираа

Откриено дали коронавирусот може да се шири преку дишење и говор

Откриено дали коронавирусот може да се шири преку дишење и говор

ФУТУРАМА Откриено дали коронавирусот може да се шири преку дишење и говор Никола Бурагев 5 минути 1 1 Експертите претходно открија дека коронавирусот се пренесува помеѓу луѓето преку респираторни капки кои пак се шират преку кашлање или кивање. Меѓутоа, научниците сега предупредуваат дека вирусот исто така лесно може да се прошири и низ воздухот, односно