притисни ентер »

Океаните на Европа се солени и погодни за живот

Океаните на Европа се солени и погодни за живот

Научниците според истражувањата врз основа на податоците од вселенскиот телескоп Хабл , утврдиле дека под замрзнатата површина на месечината Европа има солена вода, погодна за развој на живот. Научниците сметаат дека некаква форма на живот би можела да се развива во иднината или се развивала некогаш во далечното минато на сателитите Енчелада и Европа