притисни ентер »

Вучиќ: Наскоро преговори за изградба и на пругата Ниш – Прешево

Вучиќ: Наскоро преговори за изградба и на пругата Ниш – Прешево

Наскоро ќе започнат преговори со европските и руските партнери за изградба на железничката пруга Ниш – Прешево, најави претседателот на Србија, Александар Вучиќ. Тој на прес-конференцијата на која претстави големи инфраструктурни проекти оцени дека „е важно Србија да има комплетна железница со Северна Македонија“. Како што јави дописникот на МИА од

Вучиќ: Наскоро преговори за изградба и на пругата Ниш

Вучиќ: Наскоро преговори за изградба и на пругата Ниш

Наскоро ќе започнат преговори со европските и руските партнери за изградба на железничката пруга Ниш – Прешево, најави претседателот на Србија, Александар Вучиќ. Тој на прес-конференцијата на која претстави големи инфраструктурни проекти оцени дека „е важно Србија да има комплетна железница со Северна Македонија“. Како што јави дописникот на МИА од

Вучиќ: Наскоро преговори за изградба и на пругата Ниш – Прешево

Вучиќ: Наскоро преговори за изградба и на пругата Ниш – Прешево

Наскоро ќе започнат преговори со европските и руските партнери за изградба на железничката пруга Ниш – Прешево, најави претседателот на Србија, Александар Вучиќ. Тој на прес-конференцијата на која претстави големи инфраструктурни проекти оцени дека „е важно Србија да има комплетна железница со Северна Македонија“. Како што јави дописникот на МИА од

ВУЧИЌ: Наскоро преговори со руски и европски партнери за изградба на пругата Ниш – Прешево

ВУЧИЌ: Наскоро преговори со руски и европски партнери за изградба на пругата Ниш – Прешево

Наскоро ќе започнат преговори со европските и руските партнери за изградба на железничката пруга Ниш – Прешево, најави претседателот на Србија, Александар Вучиќ. Тој на прес-конференцијата на која претстави големи инфраструктурни проекти оцени дека „е важно Србија да има комплетна железница со С. Македонија“. Како што јави дописникот на МИА од Белград,

Вучиќ: Наскоро преговори за изградба и на пругата Ниш – Прешево

Вучиќ: Наскоро преговори за изградба и на пругата Ниш – Прешево

Тој на прес-конференцијата на која претстави големи инфраструктурни проекти оцени дека „е важно Србија да има комплетна железница со Северна Македонија”. Наскоро ќе започнат преговори со европските и руските партнери за изградба на железничката пруга Ниш – Прешево, најави претседателот на Србија, Александар Вучиќ. Тој на прес-конференцијата на која

Вучиќ: Наскоро преговори за изградба и на пругата Ниш – Прешево

Вучиќ: Наскоро преговори за изградба и на пругата Ниш – Прешево

Белград, 1 август 2020 () – Наскоро ќе започнат преговори со европските и руските партнери за изградба на железничката пруга Ниш – Прешево, најави претседателот на Србија, Александар Вучиќ. Тој на прес-конференцијата на која претстави големи инфраструктурни проекти оцени дека „е важно Србија да има комплетна железница со Северна Македонија“. Како што

Вучиќ: Наскоро преговори за изградба и на пругата Ниш – Прешево

Вучиќ: Наскоро преговори за изградба и на пругата Ниш – Прешево

Наскоро ќе започнат преговори со европските и руските партнери за изградба на железничката пруга Ниш – Прешево, најави претседателот на Србија, Александар Вучиќ. Тој на прес-конференцијата на која претстави големи инфраструктурни проекти оцени дека „е важно Србија да има комплетна железница со Северна Македонија”. Како што јави дописникот на МИА од

Михајловиќ: Следната 2021 година ќе се гради брзата железница Белград-Ниш и пруга до Прешево

Михајловиќ: Следната 2021 година ќе се гради брзата железница Белград-Ниш и пруга до Прешево

По кратката најава на српскиот претседателот Александар Вучиќ дека ќе се гради брза пруга од Белград до Ниш, денеска вицепремиерката Зорана Михајловиќ, го дообјасни овој иден крупен инфраструктирен проект на Србија. Михајловиќ на ТВ Хепи објаснувајќи дека покрај модернизацијата на брзата железница од Белград преку Нови Сад до Будимпешта, која ќе биде

Михајловиќ: Следната 2021 година ќе се гради брзата железница Белград-Ниш и пруга до Прешево

Михајловиќ: Следната 2021 година ќе се гради брзата железница Белград-Ниш и пруга до Прешево

По кратката најава на српскиот претседателот Александар Вучиќ дека ќе се гради брза пруга од Белград до Ниш, денеска вицепремиерката Зорана Михајловиќ, го дообјасни овој иден крупен инфраструктирен проект на Србија. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Михајловиќ на ТВ Хепи објаснувајќи дека покрај модернизацијата на брзата железница од Белград

И од Ниш до Белград возовите ќе „јурат“ со 200 километри на час

И од Ниш до Белград возовите ќе „јурат“ со 200 километри на час

По кратката најава на српскиот претседателот Александар Вучиќ дека ќе се гради брза пруга од Белград до Ниш, денеска вицепремиерката Зорана Михајловиќ, го дообјасни овој иден крупен инфраструктирен проект на Србија. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Михајловиќ на ТВ Хепи објаснувајќи дека покрај модернизацијата на брзата железница од Белград

Србија ќе гради брза пруга Белград – Ниш

Србија ќе гради брза пруга Белград – Ниш

Српската  вицепремиерката Зорана Михајловиќ денеска  го претстави идејниот проект брза пруга од Белград до Ниш. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Михајловиќ на ТВ Хепи објаснувајќи дека покрај модернизацијата на брзата железница од Белград преку Нови Сад до Будимпешта, која ќе биде готоваа следната година, кажа дека Србија следната 2021 година

Михајловиќ: Следната 2021 година ќе се гради брзата железница Белград-Ниш и пруга до Прешево

Михајловиќ: Следната 2021 година ќе се гради брзата железница Белград-Ниш и пруга до Прешево

Белград, 30 јули 2020 () – По кратката најава на српскиот претседателот Александар Вучиќ дека ќе се гради брза пруга од Белград до Ниш, денеска вицепремиерката Зорана Михајловиќ, го дообјасни овој иден крупен инфраструктирен проект на Србија. Како што јави дописникот на од Белград, Михајловиќ на ТВ Хепи објаснувајќи дека покрај модернизацијата на

Србија следната година ќе почне со градба на брза железница од Белград до Ниш

Србија следната година ќе почне со градба на брза железница од Белград до Ниш

По кратката најава на српскиот претседателот Александар Вучиќ дека ќе се гради брза пруга од Белград до Ниш, денеска вицепремиерката Зорана Михајловиќ, го дообјасни овој иден крупен инфраструктирен проект на Србија. Како што јави дописникот на МИА од Белград, Михајловиќ на ТВ Хепи објаснувајќи дека покрај модернизацијата на брзата железница од Белград