притисни ентер »

Старателството на амбасадорите е генерирано од домашните политичари

Старателството на амбасадорите е генерирано од домашните политичари

Се чини дека амбасадорите веќе не ни мораат да ја понудат или дипломатски да ја пренесат политичката порака, туку домашните политичари самите, отворено или помалку отворено, бараат „туторство“ од дипломатите. Таквата ситуација, пак, го наметнува прашањето дали во Македонија сѐ уште има простор за водење автентична политика со сопствени национални интереси