Одбрана на деценијата е онаа на Холтби од финалето 2018

Најдобрата голманска интервенција за изминататa декада во светот на хокејот е на Брејден Холтби, голманот на Вашингтон Капиталс. Луѓето на НХЛ по долго и тешко размислување ја прогласија одбрана на Холтби за најдобра за периодот 2010-2019. Се случи во вториот натпревар од Стенли куп финалето во 2018 година. Вашингтон играше против Вегас Голден Најтс