притисни ентер »

Ангеловска на средба со текстилците и претставници на чевларската индустрија

Ангеловска на средба со текстилците и претставници на чевларската индустрија

Преку креирање дигитална платформа се планира да се зголеми конкурентноста и да се отвори можноста за пласирање на финални производи од текстилните компании и чевларската индустрија во земјава до странски пазари, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска по работната средба за иницијативата „Модернизација и нови пазари“ од третиот сет мерки,

Ангеловска на средба со текстилците и претставници на чевларската индустрија

Ангеловска на средба со текстилците и претставници на чевларската индустрија

Преку креирање дигитална платформа се планира да се зголеми конкурентноста и да се отвори можноста за пласирање на финални производи од текстилните компании и чевларската индустрија во земјава до странски пазари, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска по работната средба за иницијативата „Модернизација и нови пазари“ од третиот сет мерки,

Ангеловска на средба со текстилците и претставници на чевларската индустрија

Ангеловска на средба со текстилците и претставници на чевларската индустрија

Преку креирање дигитална платформа се планира да се зголеми конкурентноста и да се отвори можноста за пласирање на финални производи од текстилните компании и чевларската индустрија во земјава до странски пазари, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска по работната средба за иницијативата „Модернизација и нови пазари“ од третиот сет мерки,

Ангеловска на средба со текстилците и претставници на чевларската индустрија

Ангеловска на средба со текстилците и претставници на чевларската индустрија

Преку креирање дигитална платформа се планира да се зголеми конкурентноста и да се отвори можноста за пласирање на финални производи од текстилните компании и чевларската индустрија во земјава до странски пазари, изјави министерката за финансии Нина Ангеловска по работната средба за иницијативата „Модернизација и нови пазари“ од третиот сет мерки,

Ангеловска на средба со текстилна и чевларска индустрија – дигитална платформа за освојување нови пазари

Ангеловска на средба со текстилна и чевларска индустрија – дигитална платформа за освојување нови пазари

Денеска министерката за финансии Нина Ангеловска оствари првична работна средба за иницијативата „Модернизација и нови пазари" од третиот сет мерки,  со претставници од текстилната, чевларската индустрија, МАСИТ, УСАИД, БЕП (Business Ecosystem Project), Асоцијација за е-трговија и Старт ап Македонија  за реализација на оваа идеја. Со ова, како што

Текстилците и чевларите преку дигитална платформа ќе освојуваат нови пазари

Текстилците и чевларите преку дигитална платформа ќе освојуваат нови пазари

Преку креирање дигитална платформа се планира да се зголеми конкурентноста и да се отвори можноста за пласирање финални производи од текстилните компании и чевларската индустрија во земјава до странски пазари. Денеска министерката за финансии Нина Ангеловска оствари првична работна средба за иницијативата „Модернизација и нови пазари“ од третиот сет

Со дигитална платформа ќе се освојуваат нови пазари во текстилна и чевларска индустрија

Со дигитална платформа ќе се освојуваат нови пазари во текстилна и чевларска индустрија

Преку креирање дигитална платформа се планира да се зголеми конкурентноста и да се отвори можноста за пласирање финални производи од текстилните компании и чевларската индустрија во земјава до странски пазари. Министерката за финансии Нина Ангеловска оствари првична работна средба за иницијативата „Модернизација и нови пазари“ од третиот сет мерки, 

Ангеловска на средба со текстилна и чевларска индустрија – дигитална платформа за освојување нови пазари

Ангеловска на средба со текстилна и чевларска индустрија – дигитална платформа за освојување нови пазари

Преку креирање дигитална платформа се планира да се зголеми конкурентноста и да се отвори можноста за пласирање финални производи од текстилните компании и чевларската индустрија во земјава до странски пазари. Денеска министерката за финансии Нина Ангеловска оствари првична работна средба за иницијативата „Модернизација и нови пазари“ од третиот сет

Ангеловска на средба со текстилна и чевларска индустрија – дигитална платформа за освојување нови пазари

Ангеловска на средба со текстилна и чевларска индустрија – дигитална платформа за освојување нови пазари

Скопје, 22 мај 2020 () – Преку креирање дигитална платформа се планира да се зголеми конкурентноста и да се отвори можноста за пласирање финални производи од текстилните компании и чевларската индустрија во земјава до странски пазари. Денеска министерката за финансии Нина Ангеловска оствари првична работна средба за иницијативата „Модернизација и нови

Ангеловска: Дигитална платформа за освојување нови пазари за македонските производи

Ангеловска: Дигитална платформа за освојување нови пазари за македонските производи

Со ова ќе им се помогне на компаниите од овие сектори да креираат дополнителна вредност и да освојуваат нови пазари и купувачи. Преку креирање дигитална платформа се планира да се зголеми конкурентноста и да се отвори можноста за пласирање на финални производи од текстилните компании и чевларската индустрија во земјава до странски пазари. Денеска министерката

Ангеловска на средба со текстилците и чевларска индустрија: Дигитална платформа за освојување нови пазари за македонските производи

Ангеловска на средба со текстилците и чевларска индустрија: Дигитална платформа за освојување нови пазари за македонските производи

Преку креирање дигитална платформа се планира да се зголеми конкурентноста и да се отвори можноста за пласирање на финални производи од текстилните компании и чевларската индустрија во земјава до странски пазари. Денеска министерката за финансии Нина Ангеловска оствари првична работна средба за иницијативата „Модернизација и нови пазари” од третиот

Бараат ли странските инвеститори среде криза „преку леб погача“?

Бараат ли странските инвеститори среде криза „преку леб погача“?

Главните извозници добиваат поддршка, но дали има простор и за повеќе? Од Владата велат дека креираат мерки, експертите сугерираат на внимателност во целиот процес. Асоцијацијата на компании со технолошки напредно производство бараат субвенции и директна финансиска поддршка од македонската влада Кризата се продлабочува, мерките за поддршка чекаат на

Ангеловска и Бектеши: Со третиот сет економски мерки, нови бескаматни кредити, грантови за фирмите и поддршка за извоз и модернизација на компаниите

Ангеловска и Бектеши: Со третиот сет економски мерки, нови бескаматни кредити, грантови за фирмите и поддршка за извоз и модернизација на компаниите

Поддршка на инвестиции, на полесен пристап до капитал, наоѓање на нови пазари, извозна-ориентираност, дигитализација, модернизација, нови производи, како и вклучување на таргетирани категории како жени претприемачи и млади лица, преку мерки од третиот пакет насочени кон директна поддршка на стопанството. Денеска министерката за финансии Нина Ангеловска

Со третиот пакет економски мерки директна поддршка на стопанството

Со третиот пакет економски мерки директна поддршка на стопанството

Поддршка на инвестиции, на полесен пристап до капитал, наоѓање на нови пазари, извозна-ориентираност, дигитализација, модернизација, нови производи, како и вклучување на таргетирани категории како жени претприемачи и млади лица, преку мерки од третиот пакет насочени кон директна поддршка на стопанството. Денеска министерката за финансии Нина Ангеловска

Ангеловска: При креирањето на мерките Владата мислеше на сите, кризата е можност и за структурни промени

Ангеловска: При креирањето на мерките Владата мислеше на сите, кризата е можност и за структурни промени

Министерката за финансии Нина Ангеловска која денска на прес-конференција заедно со министерот за економија Крешник Бектеши подетално го објасни вториот столб од третит пакет мерки донесен минатата недела, рече дека при креирањето на поддршката Владата мислела на сите. Коронакризата, пак, напомена Ангеловска, освен што носи проблеми и ризици, отвора

До септември треба да профункционира дигиталната платформа преку која домашните компании од индустријата ќе изнаоѓаат нови пазари

До септември треба да профункционира дигиталната платформа преку која домашните компании од индустријата ќе изнаоѓаат нови пазари

До септември годинава се очекува да биде подготвена новата дигитална платформа која ќе им помогне на домашните индустриски комапнии да освојуваат нови пазари. За платформата преку Министерството за економија се планирани еден милион евра од третиот сет владини мерки. Како што соопштија денеска министерката за финансии Нина Ангеловска и министерот за

До септември годинава се очекува да биде подготвена новата дигитална платформа која ќе им помогне на домашните индустриски комапнии да освојуваат нови пазари.  За платформата преку Министерството за економија се планирани еден милион евра од третиот сет в

До септември годинава се очекува да биде подготвена новата дигитална платформа која ќе им помогне на домашните индустриски комапнии да освојуваат нови пазари. За платформата преку Министерството за економија се планирани еден милион евра од третиот сет в

До септември годинава се очекува да биде подготвена новата дигитална платформа која ќе им помогне на домашните индустриски комапнии да освојуваат нови пазари. За платформата преку Министерството за економија се планирани еден милион евра од третиот сет владини мерки. Како што соопштија денеска министерката за финансии Нина Ангеловска и министерот за

До септември треба да профункционира дигиталната платформа преку која домашните компании од индустријата ќе изнаоѓаат нови пазари

До септември треба да профункционира дигиталната платформа преку која домашните компании од индустријата ќе изнаоѓаат нови пазари

За платформата преку Министерството за економија се планирани еден милион евра од третиот сет владини мерки. Како што соопштија денеска министерката за финансии Нина Ангеловска и министерот за економија Крешник Бектеши на заедничката прес-конференција во Владата, за утре е закажан состанок со претставници од текстилната и чевларската индустрија, како

Ангеловска: При креирањето на мерките Владата мислеше на сите

Ангеловска: При креирањето на мерките Владата мислеше на сите

Министерката за финансии Нина Ангеловска која денска на прес-конференција заедно со министерот за економија Крешник Бектеши подетално го објасни вториот столб од третит пакет мерки донесен минатата недела, рече дека при креирањето на поддршката Владата мислела на сите. Коронакризата, пак, напомена Ангеловска, освен што носи проблеми и ризици, отвора